Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

15.5.2013, Praha - Klub 007 Strahov

BELL WITCH (USA) + SAMOTHRACE (USA)
15.5.2013
Praha, Klub 007 Strahov
Start: 20.00
Vstup: 180

Bell Witch a Samothrace jsou totální středověk a Sedmička se tenhle večer změní v mučírnu plnou ponuré atmosféry, brutálních riffů a vokálů, které vám utáhnou smyčku okolo krku. Dvě přední kapely současného amerického podzemí operující přesně na pomezí brutálního bahenního sludge a funeral doomové pohřební osudovosti se vydaly plenit Evropu a nevyhnou se ani Praze. Tak se připravte, bude to nahlas a bez slitování.

BELL WITCH ze Seattlu sice působí jen jako duo, ale bohatě to stačí. Drtivý nápor, který dokáží vytvořit, je občas až na hranici únosnosti a to platí i o zpěvu, z kterého tuhne krev v žilách. Některé pasáže by mohly být okamžitě zařazeny na soundtrack ke Kladivu na Čarodejnice, jiné by se daly použít jako finální pohřební marš celé lidské rasy. Bažiny a vítr opírající se do černajících kmenů mrtvých stromů, na kterých visí torza těl. Basové detonace z pekla a naprosto brutální sevřená rytmika, která vás dodělá. Nad tím vším vokály, které buď vychází z hrdla oběšencům těsně před tím než vydechnou naposledy, nebo jsou to chorály padlých andělů. Deska "Longing", která vyšla minulý rok na Profound Lore Records (Hooded Menace, Yakuza, Ash Borer atd.), dostala kapelu na samý vrcholek hnijícího pahýlu trčícího z amerického undergroundového metalu a opravdu naprosto právem. Hlasitá, nasraná, nihilistická a destruktvní zkáza, která čerpá např. z funeral doomových mistrů Esoteric či Skepticism, ale visí nad ní podivná dronová mlha, která vás spolehlivě zavede do vaší poslední bahení lázně a jako rozlučka vám bude v uších znít krutá epická melodie.

V hodně podobném duchu se nesou i SAMOTHRACE, však se také basák Dylan Dessmond objevuje v obou kapelách. Jejich název je odvozen od řeckého ostrova, kde se podle antické mytologie odehrávaly důležité rituály božstev a je nutno dodat, že je to dosti určující i pro jejich zvuk. Atmosférický doom metal té nejvyšší kvality, opět vycházející ze špinavých a zašlých punkových kořenů, navíc nasáklý nemocnou atmosférou dávných časů a v neposlední řadě lehounkým závanem bluesových postupů. Poslední deska "Reverence to Stone" vyšla na vynikajícím labelu 20 Buck Spin (např. YOB, Pallbearer) stejně jako v případě Bell Witch byla mnohými označena za milník podzemního metalu posledních let. Naživo pak od obou kapel nelze očekávat nic menšího, než totální zlo. Nebojte se připojit k černé mši.

http://bellwitch.bandcamp.com
http://samothrace.bandcamp.com


Zveřejněno: 27. 04. 2013
Přečteno:
3208 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář