F.O.B. - Outside The Palace Walls

Pátek 16.11.2012, 20.00, Strakonice, Music bar Křemelka

TROLLECH, BELLIGERENCE, MÖRKHIMMEL, BEHIND THE CEMETERY WALL


Již páté pokračování tradiční akce připravili pánové z DéPéHá Prodakšn na předvečer státního svátku. V pátek 16. listopadu se od 20 hodin v prostorách strakonického hudebního klubu Křemelka představí čtyři zajímavé kapely různých extrémních žánrů. Specifikem pak bude účast dvou slečen na pódiu, protože hned dvě kapely mají ve svém středu dívku – a obě dvě umí pořádně zařvat!!!


TROLLECH – Black metal

www.trollech.com

TROLLECH do Strakonic přijedou propagovat zbrusu nové album Vnitřní tma, které vychází 1.10.2012 opět u německého vydavatelství Ketzer Records. TROLLECH existují dlouhé roky a na kontě mají celou řadu nahrávek a hlavně hitů. Kdo by neznal hymny V rachotu hromů, Ve stínu starých dubů nebo Stromy jsou v nás z lesně-blackmetalových alb V Rachotu hromů resp. Skryti v mlze. A kdo by neznal minulou desku Jasmuz, na které vyzkoušeli trochu jiné postupy. A jiné postupy slibují i na novince, která je návratem k ryzímu a nesmlouvavému black metalu, jak dokazuje již nějaký čas živě prezentovaná vypalovačka Zabíjím s jiskrou v očích. Letos odehráli jen pár koncertů na větších festivalech, takže každé klubové vystoupení je opravdovým svátkem.


BELLIGERENCE – Death metal s ženským řevem

www.bandzone.cz/belligerence

I BELLIGERENCE naservírují strakonickému publiku zbrusu nové skladby z druhého alba heartfelt, které vychází právě v těchto dnech v kooperaci kapely a Radiation Noise Prod. Pražané zabodovali krátce po vzniku svým debutem Out:red (2008), na kterém mixovali death s black metalem a neštítili se kláves ani melodií. Jejich trumfem je ale bezesporu dračice za mikrofonem Markéta, která si co do výrazu nezadá s kdejakým řvoucím pořízkem. Nový materiál se od blacku vzdaluje, převládá v něm moderní death metal, nicméně kapela na svém profilu tvrdí, že hraje „modern atmospheric thrashened vegetarian progressive grindcore death metal“ – a že přebývá většinou v Kašmíru. (úsměv)


MÖRKHIMMEL – Death/black/crust/core

www.morkhimmel.cz

MÖRKHIMMEL znamená ve švédštině, norštině a dánštině temné nebe. A stejně temná je i muzika, kterou tahle parta od roku 2007 produkuje. Po řadě personálních změn naleznete v aktuální sestavě muzikanty známé z působení v MASSGENOCIDE PROCESS, MOTHER, THEMA 11 nebo ÚL!. Po prvním demu se vznikly další dvě nahrávky, z nichž hlavně letošní Zloskřivec (který vyšel pouze na vinylu) sklidil spoustu nadšených kritik napříč scénami. Aby ne, když MÖRKHIMMEL zručně kombinují hardcorovou nespoutanost, crustovou rychlost a deathovou špínu. A nesmrdí jim ani staroškolský black metal, ostatně jako své vzory uvádějí DARK THRONE, HELLHAMMER, VENOM nebo BATHORY. A jak říkají, rádi zahrají pro metalisty i pro hardcoristy. A po dvou turné po Švédsku a Norsku přijedou s novým kytaristou v sestavě zahrát do Strakonic!



BEHIND THE CEMETERY WALL – Hardcore/grind/thrash s ženským řevem

www.bandzone.cz/behindthecemeterywall

Za hřbitovní zdí ve Strakonicích mají zkušebnu, tak se podle téhle zajímavé lokace pojmenovali. A snad aby se pokusili nějaké ty nebožtíky probudit, produkují říznou a extrémně rychlou muziku na pomezí grindu, hardcore i thrashe. V čele kapely stojí drobná Karolína, do které by nikdo neřekl, že v řevu předčí stokilového chlapa – ale je to tak. Zbytek kapely tvoří zkušení muzikanti, kteří mají leccos za sebou. BTCW letos sestavu obměnili, připojil se k nim kytarista Rámus (AVENGER), jelikož basák Kozel (KAOSQUUAD) hraje druhou kytaru v LAHAR a nestíhá. Ale některé akce, když má čas, odehraje. Jinak zakládající člen, kytarista Zbyněk (taky CONOPED) zahraje basu. Jejich diskografie je zatím strohá (díky personálním změnám) a čítá demo a pár songů na sampleru Posloucháte jižní Čechy, ale mají nahraný nový materiál, který brzy vyjde na split LP s KAOSQUAD.


POZOR: Každý návštěvník obdrží zdarma starší výtisk časopisu PAŘÁT včetně přiloženého CD. Na místě bude možné zakoupit aktuální číslo PAŘÁTU č. 48 s titulním článkem o ENSLAVED, historií ASMODEUS atd.; součástí je i nové CD skupiny SCENERY!


Info:

www.bandzone.cz/fan/depeha

http://www.facebook.com/depeha.prodaksn

http://www.facebook.com/events/416977115034484/


Zveřejněno: 07. 11. 2012
Přečteno:
3222 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář