Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

LAST VIEW – Hell In Reverse CD 2011 ViciSolum Productions

Stockholmská partička Last View to má v dnešní době poměrně těžké. Valí klasický metalcore, jenž se v určitých pasážích stáčí do taktéž klasického deathcoru. Tedy směs, kterou v posledních několika letech slyšíte prakticky na každém kroku. Pravda, sem tam připomenou Unearth v jejich nejlepších letech, ovšem povětšinou kolem vás materiál sviští a vy tak nějak nevíte, co si o tom všem myslet.

Jednoznačným plusem je pro smečku rytmický motor v podobě Robina Duvforse, jenž parádně šlape do pedálů a vždy vás vyburcuje k dalšímu poslechu, jeho bicí jsou chirurgicky přesné a zároveň mají všechny atributy moderních bouchacích mašin – Robin je hlavně silový hráč, jenž to sype jak brambory, mezitím co kytary Erika a Tobiase si v povětří rozehrávají své tanečky. Není to špatný poslech, naopak, jen, že jsme to slyšeli už tolikrát, že v podání Last View to není nic nového. Chlapíci totiž ihned v počátcích rezignují na jakékoliv ozvláštnění, spoléhají zcela na klasické metalcoreové vyznění s circle pity a podobnými piškuntáliemi.

Přicházejí vlastně poprvé ve dvojce „For Something To Keep“, ve které vokalista Jakob Reinhard dostane také trochu prostoru pro sebe a dovede jej patřičně využít. Navíc emoticky atmosférické riffy dodávají skladbě patřičný říz. Jen škoda, že se po několika sekundách formace znovu uchýlí ke klasickým thrashujícím sekačkám, i tak je ovšem skladba hodně zábavná. Mrzí mne jen všudypřítomné breaky, které pro mne, podobně jako v celém death coru narušují drive skladby a jsou pouhou nudnou vatou, jež plní jinak zábavné, nic nového nepřinášející riffy.

„Remembrance“ pak přináší hc sborové chorály, testosteronovou jízdu a všudypřítomnou kvalitní kytarovou práci a feeling ve stylu starší Neaery je tímto breakdownovým morem tak prosycena, že jí to dokonale zastavuje v rozletu. Škoda. Zvláště druhá polovina s pomalu se rozjíždějícími seky je totiž parádní.

Last View bych viděl jako dobrou nahrávku do auta. Sám jsem si CD na několik dní do automobilu vzal a můžu říci, že pokud materiál posloucháte tak na půl ucha a soustředíte se na jiné věci, je to jistě parádní záležitost. Na soustředěný poslech toho až tolik nenabízí, ale to je jistě dáno hlavně jejím žánrovým zařezením, v němž toho vlivem zdrcující emise podobně hrajících spolků zvláště v posledních letech vymyslet až tolik nejde. Určitě poslouchatelný, lehce nadprůměrný metalcore s několika záblesky deathcoru, vážení. Nic víc, nic míň.

Nejvíce groovy skladba: Down By The Docks

Seznam skladeb:
  1. Hell In Reverse
  2. For Something To Keep
  3. Remembrance
  4. The Ties That Bind
  5. It's True
  6. Down By The Docks
  7. Fear: It's Yours
  8. The Narrator
  9. M. Dutroux
  10. Relieve Us
Čas: 32:22

http://www.myspace.com/lastviewsthlm

Zveřejněno: 31. 03. 2012
Přečteno:
3551 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář