Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

Drobný pohled na \"trochu jinak provedená loga\"

Co by byla hudební skupina bez pořádného loga, se kterým se posléze pochlubí na obalu svých desek?

Mnohé z formací za svou kariéru pozměnily či zcela proměnily vizáž svých log, od pro metalem nepoznamenané nerozluštitelných klikiháků po klasický font s jedinou snahou - sladit audiovizuální stránku své tvorby.

Dnes se ovšem podíváme na kousky, jež se něčím vymykají standardu. Nejde nám pak ani trochu o soutěž o nejhezčí logo, takových jsou plná fóra a stále v nich padají ta samá jména. Pojďme se podívat na místy poněkud obskurnější záležitosti..

A FOREST OF STARS



Black metalová formace z Velké Británie. Logo se objevilo na strohém, leč efektním obalu debutu "The Corpse of Rebirth".

A MILLION DEAD BIRDS LAUGHING



Experimentální grind z Austrálie. Toto logo nepoužívají na svých album coverech. Škoda, perfektně doplňuje jejich zajímavý název.

ANTAEUS



V současnosti pozastavená blackovka z Francie. Logo bylo použito například při vydání "Cut Your Flesh and Worship Satan", jinak jej často banda užívá na splitech. Na LP nahrazováno strohým fontem.

ANTEDILUVIAN



Kanaďané (black/death) vyžívající se v misanthropických kreslených výjevech se svým logem.

Přílliš jej neužívají, bohužel.

CORMORANT




Úchvatné logo progresivně folkových Američanů. Logo na obalech neužívají, nahrazují fonty.

DARK FORTRESS



Klasika a jedno z nejlepších metalových log. Tak dobré, že je vlastně tím nejzajímavějším na, byť i jinak celkem sympatické tvorbě německé melo-black metalové formace. Ta jej hrdě užívá na všech svých nahrávkách.

ELDENSKY



Jednočlenný folk metalový projekt z Kanady. Logo užívá na všech nahrávkách projektu. První klasicky folk metalový kus v našem krátkém rozhlédnutí.

 GLORIOR BELLI



Velmi zajímavý kousek s andělským trubadúrem, samotná kapela je ovšem spíše na druhé, pro metal typičtější straně barikády (rouhači). Užito na coveru k "Meet Us at the Southern Sign"
.

LIGHT BEARER




Post metal/hc smečka z Velké Británie zakládající si na koncepčních albech a vypiplaném vizuálu. Hudba taktéž vynikající.

MAGLOR



Další, spíše klasičtější, folk metalové logo. Hora s měsícem, tyčící se nad písmeny, je ovšem skvělá. Logo užíváno na coverech.

PROSANCTUS INFERI



Legenda mezi logy, jež lze přečíst jen s velkými obtížemi a s vypětím všech psychických sil. Black/death z Ohia. Logo užívají na všech obalech.

SYLVUS



Subjektivně nejlepší z výběru. Sylvus si se svým logem skutečně vyhráli. Nádherná symetrie. Logo bylo užito na stejnojmenném LP.

XASTHUR



Již neexistující blackovka z Kalifornie. Logo užívala na všech nahrávkách vyšlých od roku 2003.

YGGDRASIL



Alternativní logo švédských folk metalistů opět odkazuje na v přírodě se vyskytující kořeny lidstva. Klasický folk metalový motiv, přivedený k dokonalosti. Užíváno na přeskáčku s druhým logem.

Tím pro dnešek končíme, pokračování příště. Další zajímavá loga v zásobě, kdyby snad měl někdo tipy, do komentářů s nimi. Za všechny zajímavé (a něčím atypické) děkuji předem.

Zveřejněno: 29. 10. 2011
Přečteno:
3687 x
Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 10. 2011 12:02 napsal/a Morbivod
.
Vsechna ta loga jsou zajimava.
29. 10. 2011 09:56 napsal/a Coornelus
...
LIGHT BEARER, to se zas líbí mě :-)) Jinak některé věci jsou teda fakt ultra :-)))
29. 10. 2011 09:47 napsal/a Johan
Super nápad
No parádní ukázky jsi vybral, mně jako technokratovi se nejvíc líbí Dark Fortress, ale i ty dvě \"ptačí\" jsou úchvatná.