ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Situace, která nastala se spuštěním nové verze Bandzone 3.0, spustila silnou lavinu emocí a diskuzí, a asi málokterého uživatele nechala chladným.

Situace, která nastala se spuštěním nové verze Bandzone 3.0, spustila silnou lavinu emocí a diskuzí, a asi málo kterého uživatele nechala chladným a zřejmě každý má na vzniklou situaci názor. Pokusil jsem se sepsat největší neduhy z pohledu fanouška.

Bandzone fungoval poměrně dobře, ne úplně na 100%, měl i dost chyb, ale bylo to fajn místo. Takové dalo by se říct nenáročné a v podstatě bez problémů srozumitelné. Pro mou osobu dalo by se říct až zásadní prostor, ale to je zas na jiné povídání.

Když jsem poprvé spatřil novou verzi Bandzone, přiznávám, byl jsem v dost velkém šoku, asi jako každý normální člověk co má/měl Bandzone rád. Na první pohled design, který se mi nelíbil a ještě k tomu přibylo hrozně moc klikání myší. Beru, že život je změna, že se vše vyvíjí, že stará verze už tak trochu měla zastaralý design, jenže to, v čem měl Bandzone velkou výhodu bylo to, že byl přehledný – a to je bohužel pryč.

Když celý pohled pojmu z pohledu fanouška a jeho profilu, tak mi dost vadí, že kapely jsou zobrazovány jenom ve čtverečku v podobě fotky a musí se na každou najet myší abych věděl co je to za kapelu a odkud, to samé platí u přátel, tam to nepovažuji za zásadní, vítaný fakt je rozšíření na šestnáct položek místo deseti.

Uspořádání na levé části profilu, čtverec s oblíbenými kapelami 4x4, pod ním čtverec s přáteli, reklama, kontakty a statistika profilu, to vše by bylo fajn, kdyby reklama byla úplně dole a ne uprostřed, kde je doslova vlezlá; to samé platí o straně pravé, kde je reklama nalepená na text, přitom o kousek dál v černém prostředí už by tolik nerušila a byla snesitelná už bez řečí.

Na místě, kde byl profil a člověk tam něco o sobě napsal, je teď úvod,  kde se objevují poslední tři články v blogu a pod nimi hned názory, což mi přijde jako dost hloupé alá facebook, někdo se uprdnul, tak to hned všichni musí vědět.

Info o fanouškovi je pod další záložkou, na kterou se musí zase klikat a tam se člověk teprve dozví, co je ten fanoušek zač, samozřejmě za předpokladu, že tam dotyčný něco napíše, toto by se dle mě mělo vrátit na první stranu.

Blog, kromě tzv. in-line editace změn nedoznal.

Fanouškovské promo beru, ale zas tak nutná záležitost to rozhodně není... ale může být, třeba se to vyvine zajímavě. Ovšem když jsem chtěl nějakou kapelu podpořit, mohl jsem si lehce do profilu nahrát její fotku i s odkazem na ní a nebyl problém jí tam mít i déle než týden.

Galerie, která je rozšířená z 16 na 500 fotek a jde třídit do souboru ok, to je třeba milé zpestření, ale na druhou stranu po BZ nikdo nechtěl, že to musí být druhé Rajče.

Když jako fanoušek brouzdám po kapelách, vůbec se jim nedivím, že remcaj skrz to, že by chtěly na titulní stránku zpět novinky. Oni tam sice jsou, ale jen nadpisem, který má font písma slušně řečeno nic moc, a tudíž musí následovat další klik. Novinky jsou i špatně od sebe odděleny, na první pohled dost splývají.

Koncerty jsou také dost nepřehledné, upřímně, mě nezajímá jaké akce má už kapela za sebou.

Nová verze Bandzone hýbe scénou a myslím si, že BZ týmu musí z reakcí na ní bolet kolektivně hlavy a asi nemají zrovna klidné spaní. Zcela jistě nám nadávají do vidláckejch buranů, kteří nic nepochopili a nejsou dostatečně in a cool. Na druhou stranu vyšli s něčím, co několik let plánovali a teď, když to spustí, zjišťují, že spousty funkcí ještě nechodí nebo, že něco neustále blbne (časy u příspěvků, u songů, nahrávání koncertů, přihlašování se, vyhledávání kapel dle žánrů atd.), což mi přijde dost amatérské. Navíc ani po týdnu se nikdo z BZ týmu nebyl ochoten k tématu vyjádřit, což považuji za ubohé.

Úvodní šok už ze mě sice opadl a dá se říct, že jsem si už začal zvykat, ale pořád mě ta nová verze dost mrzí. O tolik nových zlepšujících a důležitých funkcí tam zas není a naopak ty, které by tam měly být, tam ještě nejsou, i když se o nich mluvilo (vytvoření si vlastního playlistu, rozesílání novinek od oblíbených kapel, tichá pošta).

Při pročítání blogu k nové verzi jsem se musel pousmát, nedá mi než citovat Majkláče a BZ tým: Jsme jen parta nadšených kluků, kteří se snaží v rámci možností udělat to nejlepší pro vás fanoušky a pro vaše kapely.

Tak co, věříte jim? Já jim do nové verze věřil, nevidím za vším jen něco nekalého, nikomu nic nezávidím, ale zatím si myslím, že verze 3.0 je krokem vedle.


5 věcí, které se nejvíc nepovedly:

  1. Klikání, když se chcete dostat na informaci, musíte se neustále proklikávat.
  2. Úvodní strana u kapel je k ničemu, slouží jenom jako další menu, u fanoušků také, ale tam to není tak zásadní.
  3. Celkový nový design, ač je jeho autorem respektovaný grafik Rodolfo Biglié, Argentinec žijící v Barceloně, kterého ovšem u nás nikdo nezná a nejraději by ani neznal.
  4. Reklama, které hodně přibylo a ze všech stran svírá veškeré dění, chápu že to bez ní nejde, ale šla vyřešit méně vlezle.
  5. Čtverečky s fotkou beze jména fanouška nebo názvu kapely, tato informace se objeví až po najetí na ikonku myší.

Přesto všechno si ale myslím, že až opadnou vášně, tak si nakonec zvykneme, mimochodem já hlasoval na našich stránkách v anketě takto: nová verze Bandzone se mi nelíbí, ale časem si zvyknu a budu tam chodit stejně často jako dřív.

http://bandzone.cz/


Zveřejněno: 26. 12. 2010
Přečteno:
3795 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 12. 2010 16:23 napsal/a -zig- | -fm- & -shc-
chybi mi vyssi bezpecnost
To mně na bandzone nejvice vadi, ze se tam nesmi nechat nikde v textu ani v kontaktu pole s emailem. Bandzone.cz je snad jediny web s tisici uzivateli, ktery nema stranky chranene proti spiderum. I s beznymi email spidery, ktere jsou na netu volne ke stazeni, si muze kazdy z vas stahnout vsechny emailove adresy uvedene na bandzone.cz. Pritom se to da maskovat tak jednoduchymi skripty...
30. 12. 2010 22:02 napsal/a Morbivod
.
Vy toho nadelate:-) Me prisel Bandzone bidnej vzdycky, i kdyz byl funkcnejsi a prehlednejsi. Rozcilovaly me ale samy kapely, ktere link na profil tam uvadely do letaku na koncerty, jako by nemely svou vlastni identitu. Ctyri kapely treba napsane pod sebou, a vsechny jsou bandzone.cz/neconeco
28. 12. 2010 14:46 napsal/a immortal
Je to bída...
a nadšenej z nového kabátu vůbec nejsem. Možná jde o zvyk, ale tohle je paskvil podobnej Myspace.
27. 12. 2010 13:11 napsal/a Marty
parta nadsenych kluku, aneb dolary sefe, dolary, jak nemate dolary, tak ste namydlenej
to sou dobry kecy... narust reklamy jen hovori o pravem opaku tvrzeni... navic si myslim ze bandzone bude brzo na ustupu, protoze facebook je funkcema hlavne pro kapely a moznostma nekde uplne jinde... pokud by byli jen nadsenci, tak bys videl jak by to temer bez reklamy slo.... nicmene ceny za jejich bannery jsou hodne vysoke
26. 12. 2010 17:38 napsal/a DW
Konzerva
to jsem i nejsem.