Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Annihilator zahráli po letech v Čechách na klubovém pódiu.

Klubová vystoupení kanadských thrasherů Annihilator nejsou ve zdejších končinách zrovna častým úkazem. Poté, co jsem je před lety viděl ve Vizovicích na Master Of Rock a byl vystoupením nadšený, jsem si je v pražském Retru nemohl nechat ujít.


Po osmé hodině otevírala první z předkapel, norští Svölk. Jejich heavy metal se stoner rockovými prvky nebyl hudebně žádný průšvih, ale přiznám se, že před Annihilator jsem si dokázal představit žánrově spřízněnější kapelu. U Angličanů Sworn Amongst to bylo naopak. Podle vizáže kapely jsem čekal spíš nudu, ale nestačil jsem se divit. Kapela spustila nadupaný  thrashing a pod pódiem to začínalo vřít. A to až tak, že díky dvou třem týpkům a jejich „tanci“ v předních řadách nepříliš bezpečno. Co se týká Sworn Amongst, myslím, že o nich v budoucnu ještě uslyšíme.


Po krátké přestávce se setmělo a na scénu vtrhli Annihilator s Ambush z posledního eponymního alba. Usměvavý sympaťák Jeff Waters byl od začátku k neudržení, svou pozitivní energií hecoval atmosféru po celý koncert. Skvěle mu sekundoval fronman Dave Paden, ale Jeff byl přece jen na pódiu vidět nejvíce. Pozorovat ho, jak se během hry na kytaru zdraví plácáním po rukou s fanoušky byl skutečně zážitek. Z aktuálního alba ještě během koncertu zazněly Betrayed a The Trend, ale s novinkami se nepřehánělo, zazněl celou průřez tvorbou a nemohly chybět fláky jako Set the World of Fire nebo King of the Kill. Bohužel, s koncertem nabíral na intenzitě i binec pod pódiem. Ochranka se snažila, ale v jednom momentě byl nucen přistoupit k inzultaci na pódium se dobývajícího fanouška i baskytarista Alberto. Po zásahu ochranky se situace konečně zklidnila a koncert mohl pokračovat. Jedním z vrcholů koncertu pro mě byla na židlích v sedě akusticky odehraná Phoenix Rising. A šlo se do finále, původní set končil letitou hitovkou Phantasmagoria, ale bez Alison Hell z debutového alba by to prostě nešlo. Nemohl jsem se ubránit vzpomínce na letošní koncert velké čtyřky na Sonisphere. Podobnou energii jako z Annihilator jsem cítil jen ze Slayer. Skvělý večer.



Zveřejněno: 10. 11. 2010
Přečteno:
3287 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář