Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Latafia – Ride Out Of Storm promo CD 2010, vlastní náklad

Uherskohradišťská skupina Latafia vznikla v roce 2004, dlouho ale nemohla najít toho pravého na post zpěváka. Podařilo se jí to až nedávno a nyní představuje své první promo CD Ride out of Storm o osmi skladbách.

Kapela se hudebně pohybuje mezi grungem a rockem a asi nejvíce připomíná tvorbu prvních Silverchair. Nad kvalitními, dobře zahranými kompozicemi vyniká expresivní hlas Petra Hahna, který na více místech dokazuje, že kromě melodického zpěvu umí i pořádně zařvat. V určitých pasážích se dokonce zdá, jakoby intenzita muziky za jeho hlasem, který si přímo žádá o větší nářez, zaostávala.

Písně plynou většinou v pomalejším až středním tempu (jako příklad zmiňme svěží „We are“), ke konci nahrávky nastane určité zrychlení, rozvážnost se ale na závěr vrátí s procítěnou „Ode of Singular“ s trefnou akustickou kytarou. Na desce vyniká také hezká zasněná balada Lemon and Honey, ve které uslyšíte zpěvačku Marii Adamovou z brněnských Lav-Lav (dalším hostem na CD je Michal Hladík z Made by Zero). Vše bylo nahráno v dobře známém studiu Šopa a zvuk tak nemůže být než nadprůměrný.

Co se týče čtyřstránkového bookletu, neurazí, ale ani nijak neoslní a bohužel chybí (anglické) texty. V tomto případě to ale není zase tak na škodu: ze slov je sice cítit určitá naléhavost (umocněna již zmíněným Hahnovým podáním), ale jak obsahově tak stylisticky jde o průměr, na domácí scéně bohužel až příliš běžný. Je to jen osobní názor, ale snad by nebylo od věci zauvažovat do příště o zpívání v češtině.

I přes poměrně mladý věk jejích členů má Latafia docela jasno v tom, co chce hrát a zároveň také dost času na to, aby obrousila hrany a našla styl, který jí bude dokonale sedět. Rozhodně pak stojí za povšimnutí, že kapela provozuje spolu se spřízněnými Your Choice občanské sdružení Přátelé zpětné vazby (www.klubpzv.cz), které si klade za cíl pravidelně organizovat vystoupení začínajících skupin.

 

Seznam skladeb:

  1. We are
  2. Sins of entire people
  3. Passion... you´re obstructing my progress
  4. Lemon & Honey
  5. Demagogy
  6. So happy
  7. Domination
  8. Ode of Singular

Celkový čas: 34:48


Zveřejněno: 16. 06. 2010
Přečteno:
3327 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Zdenekameth | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář