F.O.B. - Outside The Palace Walls

Tradiční zimní setkání v jihočeské Volyni – to je Satan Klaus Fest! Letošní startovní pole je opět nabité, takže začátek byl stanoven již na 18. hodinu. A kdo tentokrát vystoupí na pódium městského kulturáku?

AVENGER – dark metal - www.avenger-cz.net

Loni oslavil Avenger 15 let na scéně výročním koncertem, letos načíná druhých 15 let… Proti loňsku došlo v kapele k personální změně, dlouholetý basák Adam pověsil nástroj z osobních důvodů na věšák a plnohodnotnou náhradu se zatím nepodařilo najít. Na volyňském koncertu ale možná bude představen hostující člen, takže se nechte překvapit. Hrát se budou jak ostřílený fláky tak i pár novinek z připravovaného nového alba, které se stále nesou v duchu propracovaného temného metalu s českými texty, překvapivě však na nová témata nesouvisející přímo s kritikou církve a náboženství. Nový Avenger je co do výraziva ještě temnější než dříve!

DECHDECHTU – dech attack

Druhá domácí skupina, no skupina je asi příliš silné slovo. Spolek dechtařů s instrumenty jak z druhé světové války, kterým to ladí jak zájmovému kroužku chovanců psychiatrické léčebny… O hudbu snad ani nejde, hlavní je zábava… A že je v kapele někdy i dvacet lidí? No jo, ale oni se stejně pokaždé sejdou v jiné sestavě, takže každé vystoupení je originál. Těšte se na vánoční koledy v podání těchto srandistů.

LLYR – doom rock metal

Nová naděje tuzemského doom metalu – tak lze ukázat na Llyr, plzeňskou kapelu, která má za sebou jedno výraznější vystoupení. Ale i tento jediný koncert přesvědčil, že to kapela má správně vymyšlené, nikam se nežene a jede si po své cestě klasického smutného kovu s rockovými prvky třeba v podobě akustických kytar. A pozor – jednu kytaru má v péči slečna…

MARTYRIUM CHRISTI – brutal death metal - www.martyriumchristi.net

Nemilosrdný, nesmlouvavý, ortodoxní, brutální a tak dál – to jsou slova, která charakterizují jednu z nejryzejších tuzemských death metalových kapel. Nové album We will kill…for you! sklízí samé pozitivní reakce kritiků a nedávné koncerty jakbysmet. Stále je to jízda technických mágů na hranici lidských možností. Skladby jsou plné nečekaných kytarových eskapád, samé krátké sólíčko (jestli se to tak dá nazvat) a o zpěv se starají všichni tři obstaravatelé strunných nástrojů, samozřejmě s největším podílem předáka Karla. Pro příznivce brutálních záležitostí s vysokou technickou náročností laskomina.

RADIOLOKÁTOR – thrash attack 

Máte rádi starý thrashový fláky? Máte rádi starý thrashový kapely? Máte rádi česky zpívanou muziku? Máte rádi zábavu? Tak Radiolokátor je tu pro vás! Parta složená ze členů Lahar a Gride hrající cover verze thrashových velikánů. Není co dodat… Nechte se překvapit.

TROLLECH – pagan metal - www.trollech.mysteria.cz

Lesní tvorové Trollech také sáhli do sestavy, Johannes byl odejit, přibyl Throllmas a nedávno i živý bicmen Sheafraidh. Před nedávnem pak rozšířili svou diskografii o pozoruhodný split se stylově spřízněnými Heiden. Do hudby jsou nově implantovány čisté majestátní vokály – ale nelekejte se, stále hraje prim black metal. Pánové sázejí hlavně na variace zběsilých a pozvolnějších temp, kytarové kvílivé vyhrávky, melodické vsuvky, houpavou baskytaru a střídání převládajícího Morbivodova krákoru s občasným Asurovým hlubším chraplákem.

Původně avízovaní FOB ze sestavy vypadli.

Aktualizované info průběžně na webu Avenger: www.avenger-cz.net

E-mail: ramus.avenger@tiscali.cz nebo na mobilu 603 507 925


Zveřejněno: 14. 11. 2007
Přečteno:
3263 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 12. 2007 06:19 napsal/a Johan
POZOR ZMĚNA!
FOB museli zrušit vystoupení na letošním SKF, náhradou je death metalová úderka IN ARTICULO MORTIS.