Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

CD-R 2016, Hot Dog Fest / metal, grindcore / Česko, Slovensko

Dávno je tomu, co nejrůznější časopisy, rádia, televize a festivaly rozdávaly kompilační nahrávky, aby tak propagovaly jak sebe, tak hudbu, která dle jejich měřítek má možnost se prosadit. Čas od času se mi do rukou i dnes dostane takovýto balíček plný nejrůznějších kapel všech možných žánrů. Tím posledním je kompilace ze stejnojmenného festivalu.

Ten, kdo pravidelně navštěvuje nejrůznější metalové večírky nebo festivaly, se s názvem HOT DOG FEST musel jistě setkat. Letáčky na tuto akci pravidelně zdobí stoly s pivem napříč celou republikou. A pokud ne úplně celou, tak moravské stoly stoprocentně. Festival nepravidelně funguje od roku 2002 a až do dnešních dnů má za sebou dvanáct uskutečněných akcí.

Kompilace je sestavena pouze z kapel, které na tomto malém hudebním svátku v Jalubí loni vystoupily. Vzhledem k tomu, že se už od prvního ročníku jedná o správnou rubanici, tak se na tomto CD střetává především grind s death metalem. Ale ani hardcore, nebo thrash nejsou výjimkou. Nahrávka ukrývá deset kapel a čítá všeho všudy devatenáct stop o celkové délce padesáti minut. Dle mého názoru je ladně rozděleno na dvě poloviny, kde tu první zastupují kapely především ze zlínského nebo jihomoravského kraje, jež nejsou tak známé jako ty, co jsou ve druhé půli nosiče. Výjimku tvoří pouze KAZISVĚT. A to nejen svým geografickým umístěním, ale také množstvím skladeb na albu. Jako jediná kapela je totiž zastoupena hned třemi songy. Ve druhé půli najdeme stálice na scéně, jako jsou například TWISTED TRUTH, PRŮMYSLOVÁ SMRT, CATASTROFY nebo služebně mladší DILIGENCE či KING KEPORKAK.

Pokud mám mluvit sám za sebe, tak bych rád tohle pořadí otočil. Ne snad proto, že by mi vadilo poslouchat hudbu kapel, o kterých jsem snad nikdy neslyšel. Spíše z důvodu kvality záznamu. Skladby neprošly žádnou zvukovou úpravou, proto je nevyváženost zvuku jasně slyšitelná. Navíc jeden z nejhorších záznamů je ihned na začátku v podání kapely BOLEST BUDE VĚTŠÍ, což má za následek zesílení a úpravu zvuku na ekvalizéru, který se stejně ve třetí skladbě musí opět nastavit jinak, aby mi skladba „Amen“ od kapely NAHEMA následně neurvala hlavu. Tento problém bohužel není ojedinělý, proto jakékoliv nastavení ekvalizéru je zcela zbytečné.

Kompilační nahrávky mě nikdy moc nebavily. Především proto, že mnohdy obsahují kapely, které mě buď to vůbec nezajímají, nebo mi nejsou zas až tak po chuti. Proto u těchto výběrů častokrát zjišťuji, že se poslechem někdy až nuceně prokousávám. Podobný příklad, ale z trochu jiné strany, mám i u tohoto výběru. Výběr kapel a hudebních stylů mi sice vyhovuje, ale ani tak se nosič v mém přehrávači vůbec nezabydlel. Důvodem je hlavně ona nevyváženost zvuku. Buďto už nemám dostatečně flexibilní ucho, nebo jsem jen lenivý několikrát za hodinu vstát z křesla a jít nastavit ekvalizér.

Jako plus hodnotím stručný popis všech uskutečněných ročníků uvnitř obalu. Několikrát je přidána i nějaká ta pikantní historka, co se ten daný rok odehrála. Jako příklad uvedu tu nejbizardnější. „Průběh večera nenarušil ani podnapilý muž ze sousedství fotbalového hřiště se sekerou v ruce. Stěžoval si na údajný hluk a křičel „Tohle není kultura!!!““ Takto si o této akci může udělat obrázek i člověk, který o festivalu HOT DOG FEST nikdy neslyšel. Otázku, zda má i v dnešní době smysl vydávat takovéto propagační materiály, nechávám na úvaze každého z vás. Nutno ale podotknout, že výtěžek z prodeje je věnován Dětskému domovu v Uherském Hradišti, takže má CD charitativní rozměr...

Seznam skladeb:

  1. BOLEST BUDE VĚTŠÍ – Televizní
  2. BOLEST BUDE VĚTŠÍ – Přání
  3. NAHEMA – Amen
  4. BOMBATÖLCSÉR – Choose
  5. BOMBATÖLCSÉR – Dolar slavesystem
  6. KAZISVĚT – Sado Maso řezy
  7. KAZISVĚT – Neptej se mě
  8. KAZISVĚT – Císař Kazisvět
  9. MENTALLY CORRUPTED – Síla duše
  10. PRŮMYSLOVÁ SMRT – Vyhlazení a zničení
  11. PRŮMYSLOVÁ SMRT – Speed, Mosh and Blasphemy
  12. CATASTROFY – Na detskej oslave
  13. CATASTROFY – Sekera je zákon
  14. DILIGENCE – Endlessly Restless
  15. DILIGENCE – Invest In Thy Catastrophe
  16. TWISTED TRUTH – Tomorrow People will be pissing everywhere
  17. TWISTED TRUTH – Hitchhiker forever
  18. KING KEPORKAK – The Good Things
  19. KING KEPORKAK – Curses

Čas: 50:20

www.bandzone.cz/mentallycorrupted


Zveřejněno: 07. 04. 2017
Přečteno:
3901 x
Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 04. 2017 14:10 napsal/a Raudis
Oprava
Pardon: Letošní ročník je 24.6... nikoliv 24.4.
13. 04. 2017 14:08 napsal/a Raudis
Zdůvodnění a díky
Zdravím!!Předem díky za recenzi. Důvody pro vydání takovéhoto CD je to, že uherskohradišťsko všeobecně má specifické fanoušky metalu. Spousta fanoušků si jakýkoliv hudební nosič mnohdy ani nekoupí,ale koncerty se zde navštěvují poměrně slušně.Měli jsme zpětnou vazbu na CD velmi pozitivní.Celá akce je na bázi výměn mezi kapelami a pořadí kapel na CD je identické s tím, jak v daném ročníku kapely vystupovali ,,naživo\"..Letos, 24.4, chystáme Hot Dog Fest č.13, ,ale pro recenzi již CD posílat nebudeme, o Hot Dog festu totiž již víte a tudíž by to bylo zbytečné. Raději sami dojeďte a nechte se unést pohodou a specifickým prostředím okraje ,,dědiny někde na Slovácku\", která tento fest provází.