Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Deska Absorb vznikala v průběhu let 2008-2009.  Velký podíl na tvorbě má současná sestava, která si skladatelsky a hlavně lidsky výborně rozumí. Samotné songy vznikaly přímo na zkušebně, ale i příležitostnými jamy  na samotě u lesa:-)  Tedy  autorsky se na albu podílela celá kapela.

Oproti minulé desce Relief, která byla pro nás koncertně velice zábavná, se kapela opírá o temnější část tvorby. Například ke skladbě On The Other Side of Barricade jsme sáhli k šokující kauze Kuřim, která vnesla hodně temnou inspiraci pro vznik této skladby.

Album se drží spíše ve středních tempech, kytary jsou více ponuřejší a hutnější, klávesy více napjaté až psychedelické a zpěv vše podtrhuje. Tentokrát Zuzka ve studiu do toho dala absolutně vše, nikdy jsem ji neviděl tak vyčerpanou a emotivně ponořenou do tvorby, jak při natáčení této desky. Na své si přijdou i posluchači progresivního rocku v A Silent Witness, melancholici v A Journey To What Is Due, Muse Of Mundane Days  nebo si můžete zatančit s Give.

Když jsem s odstupem času Absorb znovu v klidu poslechl, dostavilo se mrazení v zádech.
To jsou Dying Passion 2010.

Stanislav Jelínek,
DYING PASSION

http://bandzone.cz/dyingpassion


Publikováno: 01. 11. 2009
Autor: Hanka