Nejbližší koncerty
LLYR

ars morta universum presents

SAVAGE REPUBLIC /usa/

Savage Republic, art-punkoví veteráni z Los Angeles, se vrátili ze zapomnění se vší parádou. V roce 2007 vydali první studiové album po 18 letech, nazvané 1938, následované působivým EP Siam vydaném u Neurot Records. Během 80. let byli Savage Republic undergroundovým fenoménem, hrajícím velmi neortodoxní představení ve vzdálených pouštních lokalitách, opuštěných továrnách, parkovištích a špinavých barech po celých Státech a Evropě s takovými hvězdami jako Einsturzende Neubauten, Minuteman, Sonic Youth a Live Skull. Stejně dobře se jim ale dařilo i na hardcore-punkových akcích s kapelami jako Bad Religion, Angry Samoans a Final Conflict.

Jsou známí svými osobitě znějícími kytarami, domorodým bubnováním, hlučnými vokály, metalovými rekvizitami (typicky 55galonový sud na naftu a nástroje sesbírané v kontejnerech a na skládkách) a melodiemi kombinujícími Morriconeho s Dickem Dalem. Jejich představení bývala rituální a případně zahrnovala i ohňovou show a výbušniny.

V současném složení tvoří kapelu Thom Fuhrmann, Ethan Port a Greg Grunke spolu s britským punkrockovým veteránem Val Hallerem a s proslulým bubeníkem a perkusionistou Alanem Waddingtonem. Na albu spolupracovali také multiinstrumentalistka Tara-T. Tavi, houslistka Julia Zucker a bubeník Bryan Taylor.

Aby zůstali věrni svým kořenům, Savage Republic rozšířili svůj jedinečný arabsko-folk-soundtrackový zvuk na hudební hybrid, který je zároveň současný i nadčasový. Charakteristické kovové perkuse a kytarové rify jsou doplněné přízračnými ambientními motivy, navozujícími exotickou, snovou a zlověstnou atmosféru.

myspace.com/savagerepublic

KOTEL #26 /cz/
industrial underground
myspace.com/kotel26

5. 11. 2009, 007 Strahov, Praha

http://www.arsmortauniversum.org/


Publikováno: 28. 10. 2009
Autor: Johan