HUSMAN FEST
Kvůli vážným zdravotním problémům zpěváka Honzy Toužimského Arakain přesouvá slovenské turné na podzim

28. 4. 2009 - Česká heavy metalová legenda Arakain měla tento čtvrtek 30. dubna otevřít slovenské turné k vydání novinkového CD Restart. Naplánované koncerty v Bratislavě, Banské Bystrici, Košicích, Liptovském Mikuláši a Trenčíne se ale kvůli vážným zdravotním problémům zpěváka Honzy Toužimského překládají na září. Náhradní koncerty na stejných místech proběhnou v termínu od 15. do 19. září. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.
  
Honzu Toužimského odvezla minulý čtvrtek z pražského koncertu, na kterém křtila skupina Arakain novou desku, sanitka. Krátce po půlce koncertu totiž zkolaboval. Ke kolapsu zřejmě přispěl i vydýchaný vzduch ve vyprodaném klubu Retro Music Hall. V nemocnici zpěvákovi poskytli první pomoc, v průběhu následujícího dne absolvoval řadu vyšetrení. Na jejich výsledky se čaká.
   
„Myslím si, že to byl nejemotivnější koncert, jaký jsme kdy zažili. Presvedčili jsme se, jak fantastické fanoušky máme,“ řekl kytarista skupiny Arakain Mirek Mach. Diváci totiž po zpěvákově kolapsu zůstali na svých místech a vyprodaný klub odzpíval celou druhou část vystoupení společně s kapelou.

„Je nám to líto, na slovenské fanoušky jsme se velmi těšili,“ komentoval situaci kolem slovenského turné druhý z kytaristů Jiří Urban. „Na podzim jim to plnohodnotně vynahradíme. Pro nedočkavce mám ale i dobrou zprávu – na Slovensku se ukážeme už v létě,“ uzavřel.

Arakain se totiž chystá na dva slovenské festivaly. Koncem června se postaví na pódium na Zelené vodě na festivalu Topfest, později se představí v Turzovce.


Iva Boková
PR & Média
www.arakain.eu
media@arakain.eu
+420 777249733



Publikováno: 28. 04. 2009
Autor: Johan