Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

Po velmi úspěšném jarním turné ARAKAIN XXV EDEN –SPACE TOUR 2008 a neméně úspěšném letním festivalovém bloku se Arakain vydá na podzimní turné, které čítá pouze 10 zastávek. Kapela se totiž rozhodla plně věnovat přípravě a natáčení materiálu pro nové CD, které by mělo vyjít na jaře příštího roku. Pro velkou koncertní vytíženost v první polovině roku nenašla totiž dostatek času, kdy by se mohla věnovat soustředěné a pár týdnů nerušené práci ve studiu. Ale netrpělivý fanoušek nebude o nic ochuzen – ochutnávky z připravovaného materiálu zazní  již v rámci tohoto turné, aby skladby vykrystalizovaly do finální podoby dle odezvy diváků. Lze očekávat, že kapela se představí s typickým soundem posledních let a zúročí účinkování charismatického a oblíbeného zpěváka Jana Toužimského v souboru, který se stal novou a stálou tváří Arakainu. Tak se třeba představila i na největším tuzemském hudebním veletrhu Muzika 2008 v Praze, kde prezentovala nový zvukový systém firmy JBL.

Podzimní část turné bude  specifická také tím, že většinu míst, ve kterých proběhne, vybírali sami fanoušci. Výzva na oficiálních  webových stránkách  kapely, aby vytipovali a posílali svá doporučení na místa, kde se dlouho  nebo dokonce ještě nikdy nehrálo, se setkala s obrovským zájmem.¨

Fanoušci se mohou těšit na  kvalitní, osvědčený zvuk firmy WORM MUSIC a také na zbrusu novou scénu podpořenou nejmodernějšími světly.

Na novém Space tour se opět objevuje tvrdě rockn´rollová parta EMPIRE. Tato kapela po vydání CD Zrození draka (2007), hraje v pevném složení Radek Kurc – zpěv, Dario Sapienza – kytary, Miki Žďánský – basa, Petr Maliňák – klávesy. Za bubenickou artilérií se střídají Zdeno Pradlovský a Kuba Homola.
Empire se ještě během tour budou odebírat do studia, kde natáčí CD s novými skladbami. Některé z nich je možné slyšet již na probíhajícím tour.
EMPIRE mají za sebou velice zdařilý rok, když koncertovali na velkých podiích nejen po boku Arakainu ale také třeba s Apokalypticou.

 

Termíny  podzim 2008
 
24.10. Seč u Blovic
25.10.Mrákov u Domažlic
27.10.Kožlany
14.11 Děčín      
15.11.Horní Slavkov    
16.11.Albrechtice nad Vltavou
21.11. Prachatice
22.11. Ústí nad Orlicí
13.12. Praha
20.12. Spálené Poříčí

 

www.arakain.eu

www.empire.com


Publikováno: 04. 11. 2008
Autor: Hanka