Nejbližší koncerty
  • 27. 07. 202427.7 první ročník festivalu Leviathan Open Air, fotbalové...
  • 03. 08. 202427. ročník festivalu extrémní hudby v posázavských Krhani...
  • 09. 08. 2024Druhá zastávka nukleární fúze proběhne v Kestřanech na fo...
  • 20. 08. 2024Ruská pagan metalová kapela Arkona se vrací do Ostravy s ...
  • 22. 08. 2024More Noise For Life Vol. 16 BASTARD ROYALTY - Crust co...
  • 23. 08. 202423.-24. 8. 2024, fotbalové hřiště Lužná u Rakovníka SQUA...
  • 24. 08. 2024TOUTATIS FEST První ročník jednodenního plzeňského fest...
  • 30. 08. 2024Warm-up festivalu METAL!!! v čele s ILL NIÑO je zde! Tato...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Druhá deska nadějné mladé thrashové krve z Valašska REFORE a názvem „Illusion of Existence“ je už nějaký ten pátek venku. Album je rychlejší, naštvanější a kritikou velmi kladně přijímané. 

K dostání na Sparkshopu

Leitmotivem celé desky je téma iluze, které je propojeno i s vypalovačkou, ke které právě teď kapela vypouští nejnovější klip „Confusion“. Průběh prvního dne natáčení klipu v Dambořicích přibližuje kytarista Fíša: „První anabáze byla hned na prvním natáčecím place, kde nám bylo v uvozovkách jenom příšerné horko a na to pak hned navazovala příšerná zima. Ale to je asi v pohodě, zanadávali jsme si, ale asi bychom drželi hubu, kdybychom věděli, co nás čeká na druhé a pro klip stěžejní lokaci.“ 

https://www.youtube.com/embed/uy7kjDhxfL4?si=aSety75n3OU8EmC7

V lednu 2024 se skutečně ukázalo, že zima byla v tomto případě nejslabším nepřítelem a nepříjemnosti okolo natáčení klipu, za který by se nemusely stydět ani největší thrashové hvězdy z Bay area, pokračovaly: „Podmínky srovnatelné s průměrným lednovým dnem na Sibiři, tzn. šílený vichr a neskutečný mráz. A tam my bez jediného topidla kromě flašky slivovice, kterou stabilně vozíme v dodávce. Byla neděle, natáčení bylo sice domluvené a povolené, ale bez papíru s řádným potvrzením a podpisem to pánové nepůjde. To nám ochotně vysvětlil jeden strýc z naftařské společnosti, který nás odhalil na kamerách a přijel se podívat, co mu tam chce banda vlasáčů v tomhle počasí dělat za bordel. Nebudeme ukazovat, čí to byla vina, že o tom nikdo neví, naše rozhodně ne. Nicméně bylo jasné, že v Dambořicích nejsme naposledy, i když s ohledem na naše počínající omrzliny jsme to vzali celkem s klidem na duši.“ Napotřetí se klip naštěstí natočit podařilo: „Napotřetí už to nějak vyšlo, už se jenom několikrát měnil termín skrz nevyhovující počasí, v ten konkrétní den, kdy to všechno klaplo, sice neskutečně foukalo, ale na dobrou atmošku to vlastně pasovalo. Náš dvorní kameraman a režisér Ríša odvedl s klukama skvělou práci a výsledek rozhodně stojí za to. A nám neodpadl jediný zmrzlý prst, což se taky počítá,“ uzavírá Fíša.

V pondělí 10. června REFORE ještě čeká předskakování ve Foru Karlín před kapelou MACHINE HEAD.
 


Publikováno: 08. 06. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie