Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

"Elektropoppunkoví" CHOROBOPOP virtuálně pokřtí své album "Kočky, krysy, celebrity" 25. března 2021 od 20:00 v klubu Vrátnice (Rožnov pod Radhoštěm).

Rožnovská kapela CHOROBOPOP vydala koncem minulého roku debutní LP "Kočky, krysy, celebrity", které tímto virtuálně pokřtí. Dvě kytary, basa, bicí automat a tři zpěvy, léta osmdesátá a devadesátá dýchají na krk, no-wave řízlý rezatou břitvou, melancholická líbivost bez kýče. CHOROBOPOP skládají písně naléhavé i lehce znepokojivé, nemusí křičet, aby byli slyšet. Označení „ne-pop“ přináší písničkovost i břitké slovní obraty, nesoucí trochu nihilismu i dravosti a chuti jednat. Chytlavé texty črtají sugestivní obrazy, přitom zůstávají civilní a nenucené. Záznamy všední existence, nadějných vyhlídek i krizí.

Ke sledování streamu vstupenku nepotřebujete. Zakoupením libovolného počtu vstupenek v hodnotě 50 Kč však můžete podpořit konání tohoto koncertu. Jsou k dispozici už teď a také měsíc po streamu, který bude dostupný jako záznam.

Pokud kapelu neznáte, tak vězte, že je složena ze zkušených muzikantů - vznikla na troskách hardcore punkového TELEFONU. Poté, co jeho řady opustil bubeník, sáhla osiřelá trojice Zay, Keč a Ctib po bicím automatu, změnila název a pustila se do hledání nové tváře, od té předchozí záměrně odlišné. V jejich tvorbě jde o písničky, kde je podstatnou složkou srozumitelný a básnický text. Hudba ovšem nezůstává pozadu, nezvyklé nápady a aranže pasují toto trio mezi špičku domácí alternativní scény. Nová vlna s novým obsahem, abychom parafrázovali starou hlášku bolševických novinářů.
Raději se ale věnujme současnosti. Jak trefně píše Honza Klouček na Czechcore.cz: Tóny z desky propojují math(ematicky) přesnou muziku, rockovej androš a já osobně slyším i jedovatý jazyk rožnovského punkového undregroundu. Navíc klávesy, elektrickej bicmen a tři hlasy, tři různé nálady: Ctib – jedovatý útočník, Keč - přesný hlasatel, Zay - hitový potenciál. Deska je různorodá, přesto kompaktní. Množství nálad do sebe perfektně zapadá. Často se texty s hudbou prolínají, jindy jsou proti sobě, vždycky do sebe ale zapadají.

Více informací najdete zde.

Facebook událost

 


Publikováno: 02. 03. 2021
Autor: Bury

Fotogalerie