Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

Česká rock/metalová kapela SEBASTIEN se rozhodla pomoci dětem z dětských domovů. Písní „Nechtěná“ upozorňuje na problémy dětí bez řádného domova. Ve své snaze se kapela spojila s Veronikou Kašákovou, zakladatelkou Nadačního fondu Veroniky Kašákové (NFVK), která pomáhá najít dětem z dětského domova správnou životní cestu.

„Měla jsem husí kůži, protože mě natáčení vrátilo do dob, kdy jsem měla spoustu otazníku v hlavě. Při poslechu písně jsem opět byla holka z děcáku, kterou odložili,“ popisuje své pocity z natáčení Veronika Kašáková, sama odchovankyně dětského domova a později finalistka České Miss 2014. „Ať před problémem zavíráme oči nebo ne, společnost odložených dětí nás obklopuje a je naší součástí. Měli bychom tedy vytvářet hezký domov sobě i jim.“

„Společně chceme na téma nechtěných dětí upozornit a přitáhnout k němu větší pozornost,“ vysvětluje záměr kapely zpěvák a kytarista Jiří „George“ Rain. Kapela se rozhodla pomoci dobré věci nejen hudbou, ale i finančně. Brzy spustí bankovní účet, na kterém bude vybírat dárcovské příspěvky pro práci fondu. 

„Nechtěná“ však nemá jen rozměr pomoci společností odstrčeným a nechtěným dětem, ale její význam je mnohem širší, jak vysvětluje autor textu katon. Jako nezamýšlenou inspirací se autorovi stalo kritikou oceňované filmové drama ruského režiséra Andreje Zvjaginceva, Nemilovaní, vyprávějící o rozkladu rodiny. „Text se může klidně vztahovat na ženy, které zažily tvrdé zklamání v lásce nebo jim život uštědřil nespravedlivou lekci a nechal je opuštěné a nechtěné napospas osudu. Skutečné poselství slov je však univerzální. Týká se duše. Dnešní materiální doba drtí a křiví lidskou duši přívalem zbytečných věcí a duši nezbývá mnoho času pro růst. Její pád do hlubin je však zadržován silou vesmíru, která dalece přesahuje nicotné pozemské malichernosti.“

Na režisérskou stoličku klipu se posadil Marek Dobeš, autor zombie komedie CHOKING HAZARD a scenárista filmu KAJÍNEK. Singl je součástí nadcházejícího alba „Integrity“, které vychází 11. 12. 2020 na CD a digitálně. V současné době jsou k dispozici na všech streamovacích platformách tři vydané singly.

Nechtěná YouTube
Objednávejte album „Integrity“ zde: https://www.sebastienofficial.com/shop
Singl Nechtěná: https://open.spotify.com/album/4UuQLOK719cFBXL84Tb1MI?si=xW-ol6BtR5OOl7AT6RWWBQ

Kvartet SEBASTIEN pocházející z různých částí Čech kráčí po melodic power metalové stezce plné symfonických prvků s vysoce hitovým potenciálem. Založeni v roce 2008 a vedeni zpívajícím kytaristou Jiřím „Georgem“ Rainem, SEBASTIEN vydává nyní své čtvrté album „Integrity“, poprvé v historii kapely v rodné češtině. Řada mezinárodních spoluprací s velkými jmény jako Tony Martin (ex-BLACK SABBATH), Fabio Lione (RHAPSODY), Yannis Papadopoulos (BEAST IN BLACK) potvrzuje vysoké ambice SEBASTIENu. Jejich pozice v první lize evropského metalu byla potvrzena pravidelným hraním v zahraničí (evropská turné či festival Wacken Open Air) a na domácí scéně, například opakovanou účastí na hlavní stagi festivalu Masters of Rock. V roce 2020 naskočil SEBASTIEN do rozjetého vlaku turné Monster Meeting (DYMYTRY, TRAKTOR) jemuž stopku vystavil až koronavirus. Album „Integrity“ vychází 11. 12. 2020 u společnosti Smile Music.

Profil režiséra Marka Dobeše:
Mgr. Marek Dobeš, vystudoval FSV UK. Pracuje coby scenárista a režisér. Natočil kultovní horor Choking Hazard a krátký film Býval jsem mladistvým intelektuálem. Stál u zrodu natolik rozdílných projektů jako seriál Místo nahoře, thriller Kajínek (scénář) nebo dokumenty Cesta na Měsíc. Natočil videoklipy interpretům i skupinám jako Olympic, Arakain, Lucie Bílá, Blaze Bayley, Rage nebo Aleš Brichta.
Filmografie a další informace: www.alfedus.cz

Sestava SEBASTIEN:
Jiří „George“ Rain – kytara, zpěv
Petri Kallio – baskytara
Pavel „Dvorkys“ Dvořák – klávesy
Lucas R. – bicí

Více informací:
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6duCS2B4bxMxoDQmbZgJWO?si=2TU_reW4T7Ou0aAGqFe6ZA
Facebook
Instagram: https://www.instagram.com/sebastien_band
Web: https://www.sebastienofficial.com/


Publikováno: 13. 12. 2020
Autor: Johan

Fotogalerie