Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Vinyl s názvem "UR" nabídne unikátní kolaboraci kapel Drom a Tengri

Dvě osobité kapely, pět majestátních kompozic, jedno album… Label MetalGate chystá na konec května lahůdku pro fanoušky, kteří mají rádi experimentální a méně tradiční tvrdou muziku se silnou atmosférou. Řeč je o splitku libereckých Drom a pražských Tengri.

Deska má název UR a její iniciátory byli druzí jmenovaní. „Měli jsme připravené skladby pro split, přičemž jsme chtěli oslovit spřízněnou kapelu, se kterou se známe a lidsky a hudebně si rozumíme,“ líčí Martin z Tengri. „Drom jsou kamarádi, odehráli jsme spolu řadu koncertů, z nichž ten první se odehrál už před devíti lety. Pojí nás také bývalý kytarista Drom Rodrigo, který dnes hraje s námi. Klukům jsme nastínili, o čem by společné album mělo být, a souhlasili!“

„S Tengri se známe prakticky od prvopočátků kapely,“ navazuje kytarista a zpěvák Drom Charlie, „setkali jsme se na společných koncertech a padli si u toho do oka. O split albu se bavíme celých deset let. Konečně tím splatíme starý dluh.“

Obě kapely si pojaly svou část po svém, přesto "UR" funguje jako celek skvěle. „Náladou skladeb jsme se sešli. Na mě deska působí příjemně, funguje. Celkově se mi líbí i po grafické stránce. Obal je parádní, stejně tak celkový design,“ říká Martin z Tengri.

Autorem vizuálního provedení je Ma Rie, jejíž práci fanoušci mohou znát například ze splitka Östra Torn/Decultivate. Mezi její aktivity spadá i vydávání fanzinu Mazinerie.

"UR" vyjde na LP, takže by měli zbystřit především sběratelé asfaltů. Ostatně obě kapely jsou tomuto formátu nakloněny. „Vinyly jsou super, mám rád jejich zvuk. Zároveň se jedná o moc hezkou sběratelskou záležitost. Díky jejich formátu se dají vymyslet zajímavé barevné kombinace a designy,“ dodává Martin.

Kromě vinylu bude nahrávka dostupná i digitálně. Bližší informace k vydání přineseme v další tiskové zprávě. Dodejme, že Drom hrají post-metal/shoegaze a Tengri alternativní atmosférický post-rock.

Předobjednávky splitka budou spuštěny na webu www.metalgate-eshop.cz.


Publikováno: 16. 05. 2020
Autor: Bury

Fotogalerie