Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

Úderná stálice české klubové scény, která se čím dál tím více prosazuje za hranicemi vydává v pořadí třetí desku s názvem Freedom. Deska vychází digitálně 29. 4. čímž kapela zároveň oslaví 10 let na scéně. Původně plánovaný křest spojený s vydáním se vzhledem k situaci přesouvá.

Materiál na nejnovější desku vznikal zhruba 2 roky. První vlaštovky mohli fanoušci zaznamenat už v červnu 2018 rockovou vypalovačkou TAKE IT, v listopadu téhož roku následoval singl FREEDOM. Oba singly doprovázely videoklipy pod taktovkou režiséra Radima Kallera.

Téma svobody jako motiv celé desky nebyl vybrán náhodou. “Svoboda je pro nás silné téma a proto i texty, které jsou na desce se toho více či méně dotýkají. Ať už se jedná o svobodu člověka ve společnosti, ve vztahu, ve vyjadřování vlastní vůle i nespoutanosti. Jedná se většinou o námi odžité výpovědi, pohledy na životní situace i momentální duševní stavy”, přibližuje vznik konceptu i textů zpěvačka Dana Yousifová.

Deska se natáčela ve studiu Svárov s Lukášem Martínkem a studiu Golden Hive pod dohledem Ondřeje Lukeše a Amáka, který se postaral také o mix a master.

Křest ve velkém stylu se přesouvá
S datem vydání byl původně spojený i křest desky, který měl proběhnout v pražském klubu Futurum. Ze zřejmých důvodů se křest přesouvá na podzim, o nadupaný zážitek tak fanoušci rozhodně nepřijdou. Vzhledem k uvolnění vládních opatření hodlá kapela dle svých slov uskutečnit “Crash Test Křest” pro omezený počet lidí 29. 5. v Gauči ve Stromovce, tedy o měsíc později.

Celou desku můžete poslechnout například na těchto platformách:

http://spoti.fi/3cRPPqY

www.deezer.com/cs/album/139412052

http://bandzone.cz/dirtyblondes

Stáhnout lze na:

www.supraphonline.cz/album/554972-freedom

http://dirtyblondes.bandcamp.com/


Publikováno: 02. 05. 2020
Autor: Johan

Fotogalerie