Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Po Six Feet Under se u nás v rámci Masters of Chaos představí další deathmetalová legenda, slovutní Morbid Angel.

Festival No Mercy se vinnou zvuku nevyvedl tak jak by si všichni přáli a protože se koncert koná na stejném místě, tak více než kdy jindy si přejme lepšího zvukaře (dobrý zvukař nazvučí jakýkoliv prostor). Kapela se na pódiu může přetrhnout, ale když není zvuk, jde všechno do kytek. Však to znáte. Snad to tedy tentokrát vyjde aspoň na dvojku.

První kapelou, která rozehřeje publikum, budou tuzemáci z Chebu Pandemia. Jejich tvorbu neznám, ale jméno jsem už zaslechl, takže se rád nechám překvapit. Na www.pandemia-deathmetal.com naleznete vše, co potřebujete vědět.

Jako druhý v pořadí se pravděpodobně představí dánský trashmetalový běs Hatesphere. V Česku se už jednou představili v Abatonu jako support Exodus. V poměrně nedlouhé historii (vznik je datován do roku 2001) stihli natočil čtyři plnohodnotná alba, přičemž recenzi na poslední Ballet Of The Brute najdete zde. Zajímavostí je, že s druhým albem Blooded Hatred vyhráli dánské Metal Awards za nejlepší album. Letos je čeká turné ve společnosti dalších titánů Kreator, takže to vypadá, že se kvinteto hudebníků plně etablovalo a po krůčcích se stávají první ligou. Není se co divit, jejich moderní pojetí trashmetalu v duchu The Haunted má všechny potřebné atributy kvalitního metalu o čemž se můžete v sobotu (ne)přesvědčit sami na vlastní uši. Kdo chce, ať mrkne na webovky kapely.  www.hatesphere.com

Vrcholem celého koncertu by měli být zasloužilí deathmetaloví válečníci Morbid Angel. Co psát o legendě, která drtila sluchovody metlošů v době, kdy většina z nás ještě nevěděla o existenci metalu ani kulové. Takže nebudu machr a vypomůžu si biografií na www.morbidangel.com. Psal se rok 1989 a z Tampy se vyvalil debut Altars Of Madness. Do té doby nevídaná porce extrémní muziky zbourala anglickou Independent Chart (což v té době asi bylo něco, když se tím tak chlubí) a album tak položilo jeden ze základních kamenů pro boom deathmetalu v první polovině devadesátých let. Pak už to šlo ráz naráz, desky, koncerty, sláva, personální změny (Chris Tucker přišel v době super  alba Formulas Fatal To The Flesh (1998) a stal se tahounem kapely, i když v Praze ho neuvidíme, protože se na místo činu vrátil David Vincent) a podobné radovánky. Živák Entangled In Chaos se prodal v půl miliónovém počtu kopií a potvrdil, že Morbid Angel se jako jedna z mála kapel na vrcholu udrželi i v době, kdy zájem o death výrazně poklesl. Holt kvalita se nezapře a status hvězd přijeli obhájit i do Prahy.

Takže kde můžete výše jmenované kapely vidět, ale hlavně slyšet? Sobota 2.4.2005 Kulturní zařízení Domovina, Praha v 19:30 za 490,-Kč v předprodeji, 540,- na místě. Bližší informace najdete na www.shindy.cz


Zveřejněno: 30. 03. 2005
Přečteno:
3362 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář