Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Souhrn zajímavých alb, které vychází v listopadu 2016 + tipy na koncerty.

V listopadu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé listopadové koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Listopadové tipy: Coornelus

40 WATT SUN (Anglie) – „Wider Than The Sky“
Rock/doom, Radiance Records
40 WATT SUN jsou tříčlennou kapelou kolem Patricka Walkera, známého především z jeho působení v tomto roce znovu oživených doomařů WARNING. 40 WATT SUN vydávají v listopadu svou druhou desku a to po dlouhých pěti letech od debutu. Novinka obsahuje na ploše něco přes hodinu šest dlouhých kompozic, které svým vyzněním spíš než doom metal připomínají atmosférický rock. Skladby se nesou v barovém tempu, oproti debutu přibylo větší množství akustické kytary a nechybí Walkerův melodický a nutno uznat příjemný hlas. Vyklidněnou, možná až moc, novinku očekávejte v polovině listopadu.

BÖLZER (Švýcarsko) – „Hero“
Black/death, Iron Bonehand Production
Švýcarské duo není v Čechách neznámý pojem. Na jaře tu třeba vystupovali společně s DESTRÖYER 666, ale i bez toho si myslím, že tuhle kapelu není potřeba představovat. BÖLZER patří mezi ty vyvolené, kteří si dokázali svou hudbou vybudovat poměrně slušný status a to aniž by měli dosud na kontě dlouhohrající album. Jejich diskografie dosud obsahovala jenom EP a tak bylo na čase vyjít s velkou deskou. Na ní lze očekávat black death v nekompromisním a surovém provedení v podobě šesti delších kompozic a tří inter na ploše něco přes 45 minut.

Tip na koncert:
9.11. RUSSIAN CIRCLES, HELEN MONEY - Brno, Kabinet MÚZ
11. 11. CELESTE, ESAZLESA, DIRGE - Praha, divadlo Ponec
13. 11. OBITUARY, EXODUS, PRONG - Ostrava, Music Club Garage
20. 11. KILLING JOKE – Praha,  Akropolis

 

Listopadové tipy: Opat

ANTAEUS (Francie) – „Condemnation“
Black metal, Norma Evangelium Diaboli
Upřímně, kdo to čekal? Od vydání předchozího počinu „Blood Libels“ uběhlo dlouhých deset let, navíc loni v létě ANTAEUS zničehonic zrušili veškeré naplánované koncerty s příslibem, že ani v budoucnu žádné neplánují. A najednou se Francouzi vytasí s novou deskou, na které se kromě ústřední dvojice MkM (vokál) – Set (kytary) podílel také bubeník Menthor (ENTHRONED, NIGHTBRINGER, LVCIFYRE ad.). Že pánové neuhnou ze své nihilistické cesty je jasné už z titulní skladby „Condemnation“. Očekávám osm neurvalých sypaček, dráždivých riffů a odporného vokálu. Album vyjde 18. listopadu u Norma Evangelium Diaboli.

DEATHSPELL OMEGA (Francie) – „The Synarchy of Molten Bones“
Avant-Garde black metal, Norma Evangelium Diaboli
Ve Francii a u labelu Norma Evangelium Diaboli ještě zůstaneme. Šestileté čekání na plnohodnotný počin DEATHSPELL OMEGA je také u konce a listopad tak slibuje mohutné pekelné kombo. „The Synarchy of Molten Bones“ je sice vydáváno jakožto full-length album, obsahuje ale pouze čtyři skladby a dosahuje sotva půlhodiny. Nepochybuji ale, že nás trojice Mikko Aspa/Hasjarl/Khaos stihne za tu chvíli rozdrtit na kousíčky. Předchozí album „Paracletus“ byl přehlídkou ničivého disharmonického black metalu, DEATHSPELL OMEGA se ale vyznačují určitou nestálostí a tak nelze úplně předvídat, co nás čeká tentokrát. Musíme si počkat do 8. listopadu, kdy album vyjde na CD i LP.

RAVENCULT (Řecko) – „Force of Profanation“
Black metal, Metal Blade Records
Řecko nejsou jenom v poslední době trochu vágní ROTTING CHRIST či SEPTICFLESH. Naštěstí. RAVENCULT nás po dvou splitkách s THOU ART LORD a OMEGA potěší dlouhohrající deskou, pro jejíž vydání podepsali smlouvu u megalabelu Metal Blade Records. Snad to nebude na jejich obvykle špinavou a neurvalou tvorbu vliv. Po dlouhých 12 letech loni opustil kapelu vokalista Linos a nahradil jej teprve třiadvacetiletý Alexis Papatheofanus, pro kterého bude „Force of Profanation“ premiérou u RAVENCULT. Album vyjde 11. 11. na CD i na vinylu.

FURIA (Polsko) – „Księżyc milczy luty“
Post-black metal, Pagan Records
Mé poslední dva typy se věnují formacím od našich severovýchodních sousedů. FURIA teprve před měsícem vydala EP „Guido“ a 14. listopadu se vytasí i s full-length počinem „Księżyc milczy luty“. Říjnový počin jsem zatím neslyšel, kdybych ale měl tipovat, řekl bych, že „Guido“ bude jakýmsi pokračovatelem tvorby FURIA z posledních let, tedy přikloněné k post-black metalu v kombinaci s výraznými mimožánrovými vlivy, zatímco „Księżyc milczy luty“ by mohlo kapelu vrátit do ryze BM vod. Ale třeba se úplně mýlím, v podstatě tipuju z obalů. Ať je to jak chce, FURIA se málokdy vytasí s neuspokojivým materiálem.

ARKONA (Polsko) – „Lunaris“
Black metal, Debemur Morti Productions
To ARKONA se po celou dobu vyznačuje chladným black metalem bez větších žánrových přesahů. Změnit by se to nemělo ani počinem „Lunaris“, kterému ale předcházelo mohutné personální zemětřesení. Khorzon zůstal jediným členem, který se podílel i na předchozím počinu „Chaos.Ice.Fire“ (2014). Nově jej doplnili kytarista Nechrist, zpěvák a baskytarista Drac a bubeník Zaala. Jednoduše se Khorzon opevnil lidmi ze spřízněných TARAN. „Lunaris“ ale nenahrával Drac, mikrofonu se ujal Necrosodom známější z DEUS MORTEM, AZARATH nebo ANIMA DAMNATA. Co velká proměna s ARKONOU udělala, budeme moci posoudit už 4. listopadu díky labelu Debemur Morti Productions.

Tip na koncert:
4. 11. OBSCURA, REVOCATION, BEYOND CREATION, RIVERS OF NIHIL – Praha, Nová Chmelnice
18. 11. MANKIND ANNIHILATION II – Praha, Modrá Vopice

 

Listopadové tipy: Johan

ROOT (Česko) - „Kärgeräs - Return From Oblivion“
Dark/black metal, Agonia Records
Desáté řadové album ROOT vrací po dvaceti letech na scénu národ  Kärgeräs. Podle zpráv z tábora ROOT půjde o jinou muziku, než jaká zněla z předchozího počinu „Heritage Of Satan“, protože se nechtějí opakovat. Očekávat prý máme dark metal s překvapivými prvky, jednu plně akustickou skladbu a jednu instrumentálku. Album bude zdobit kresba, na níž každý okamžitě pozná Big Bosse, nechybí na ní ani mystický strom a havrani… „Kärgeräs - Return From Oblivion“ vyjde 25. 11. 2016 u polské firmy Agonia Rcs. na LP, CD a v digitální verzi.

Tip na koncert:
10. 11., ORPHANED LAND, VOODOO KUNG FU, IMPERIAL AGE, CRISALIDA - Praha, Nová Chmelnice
http://www.fobiazine.net/concerts/

 


Zveřejněno: 03. 11. 2016
Přečteno:
3542 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář