Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

Souhrn zajímavých alb, které vychází v říjnu 2016 + tipy na koncerty.

V říjnu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé říjnové koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Říjnové tipy: Johan

MALIGNANT TUMOUR (Česko) - „The Metallist“
Rock´n´roll/heavy/thrash, Unrest Records
Kdo by neznal ostravské veselé chlapce… Ti se letos ve zdraví dožívají pětadvaceti let (tedy jejich kapela) a k tomuto jubileu přichystali novou řadovou desku, která vychází po třech letech od minulého počinu. „The Metallist“ je podle mě nejlepší nahrávka kapely, alespoň z těch, které jsme měl možnost slyšet. MALIGNANTI nahráli album plné hitovek, které parádně odsýpají, jsou naplněné chytlavými momenty, fajnovými sólíčky a vyhrávkami…  Samozřejmostí je prvotřídní zvuk, pestré album navíc zdobí výborný titulní cover. „The Metallist“ vyjde 25. 10. 2016 u kanadské firmy Unrest Rcs. na LP, CD a MC. Více v recenzi, kterou jsme v předpremiéře vydali před pár dny.

MADDER MORTEM (Norsko) - „Red in Tooth and Claw“
Progressive/avantgarde (doom) metal, Dark Essence Records
Norsko je zemí tisíce kapel, vedle strůjců zla a vyznavačů ohně se i na poli avantgardního/progresivního metalu děje spousta zajímavých věcí. Jednou z těch opravdu nej… part jsou MADDER MORETM. Kapela začínala jako atmosférická doomovka, ale už dobrých patnáct let (od přelomového „All Flesh Is Grass“) se pohybuje na klikatých cestách nesnadno uchopitelného metalu i nemetalu. V čele stojí pěnice Agnete Kirkevaag, která patří mezi nejzajímavější zpěvandule na metalové scéně. K mým uším už tóny „Red in Tooth and Claw“ dorazily, album formu Agnete i kapely jednoznačně potvrzuje - ve skladbách postavených na střídání pocitových a agresivních pasáží se toho děje spousta a nad vším se tu procítěně, tu freneticky projevuje vokalistka. Oficiálně se album objeví 28. 10. 2016 pod Dark Essence Rcs.

Tip na koncert:
29. 10. THRASH NIGHTMARE vol. 4 - DELIRIUM TREMENS, SPEEDWHORE, LAHAR, REPULSOR, RADIATION, ACID FORCE - Písek, Divadlo Pod Čarou

 

Říjnové tipy: Opat

RUINS (Austrálie) – „Undercurrent“
Black metal, Listenable Records
V tichosti připravovali australští RUINS nástupce čtyři roky staré výtečné desky „Place of no Pity“. A podle zveřejněných dvou ukázek („Shadow of a Former Self“ & „Faust“) dvojice Alex Pope & Dave Haley ani o píď neuhnula z nastolené cesty, ať už z hlediska kompozičního, nebo produkčního. Charakteristické riffy a k tomu přesná hra bicmana PESTILENCE, PSYCROPTIC, THE AMENTA a dalších formací. V pátek 28. října budu dychtivě očekávat porci osmi skladeb, jež vyjde na CD i LP u francouzských Listenable Records.

DARKTHRONE (Norsko) – „Arctic Thunder“
Black metal, Peaceville Records
DARKTHRONE se vrací k staroškolskému black metalu! Alespoň se tak zdá dle indicií, jimiž jsou vypuštěná skladba „Tundra Leech“, jež chystané album „Arctic Thunder“ (DARKTHRONE se názvem inspirovali u dávno zaniklé stejnojmenné heavy/thrash metalové kapely) otevírá, nebo „panzerfaustovský obal“. Fenriz, zdá se, tentokrát nebude Nocturnovi fušovat do vokálního řemesla, takže se nedočkáme heavy metalových ječáků, jako tomu bylo na předchozím počinu „The Underground Resistance“. Jo, je klidně možné, že to bude dost průměrný black metal, ale… stejně to budeme všichni zase uctívat! „Arctic Thunder“ vyjde 14. října u Peaceville Records jako CD i LP.

TORTORUM (Norsko) – „Rotten. Dead. Forgotten.“ (EP)
Black metal, World Terror Committee
Další nálož norského BM přinesou TORTORUM, oproti DARKTHRONE jde ale přeci jen o temnější záležitost. Na svém kontě má trojice dvě velmi zdařilé řadovky „Extinctionist“ a „Katabasis“, které nyní doplní šestiskladbovým půlhodinovým EPkem. To vyjde na CD i LP u německého labelu World Terror Committee, jenž je v poslední době zárukou té nejvyšší kvality. Pekelné brány se zase jednou otevřou. Navnadit příznivce se TORTORUM snaží již vypuštěnou skladbou „Night of the Witch“, jež má na EP pořadové číslo 3.

ULCERATE (Nový Zéland) – „Shrines of Paralysis“
Atmospheric death metal, Relapse Records
Jedna ze tří prvních potvrzených kapel na příští ročník festivalu Brutal Assault se 28. října vytasí s pátou řadovou deskou „Shrines of Paralysis“. Austrálie a Nový Zéland zažívají určitou revoluci v death metalu, hrají jej tak nějak… jinak než ostatní. Zatímco australské spolky jako PORTAL nebo IMPETUOUS RITUAL se vyznačují velmi hutným, těžko prostupným a pořádně prohnilým pojetím žánru, ULCERATE ze sousední země na to jdou více přes techniku (ale žádné kytarové onanie a přehnané pidlikání!) a atmosféru. „Shrines of Paralysis“ vyjde na CD u Relapse Records. Užijte si „Abrogation“ a „Extinguished Light“.

VERMIN WOMB (USA) – „Decline“
Black/death metal/grindcore, Translation Loss Records
Před dvěma lety jsem naprostou náhodou narazil na vůbec první studiový počin amerického tria VERMIN WOMB, kterým bylo přes čtvrthodinu trvající EP „Permanence“. Poctivá špinavá hybridní hudba mě naprosto dostala a nabídnutých šest songů jsem zhltal dosud už mnohokrát. Nyní se rodáci z Colorada konečně vytasí s plnohodnotnou deskou (jak jinak než 28. října), která sice obsahuje skladeb hned deset, stopáž ale sotva přeleze přes 23 minut. Chci pořádnou syrovost a jsem si jist, že ji také dostanu. „Decline“ vyleze díky Translation Loss Records. Dejte si „Cancer“, „Rank & File“ či „Entomb“.

Tip na koncert:
3. 10. WORMLUST, MANNVEIRA – Praha, Hospůdka Nad Viktorkou
13. 10. VENOM INC., VITAL REMAINS, MORTUARY DRAPE ad. – Praha, Storm Club
18. 10. ENSLAVED, NE OBLIVISCARIS, OCEANS OF SLUMBER – Praha, Nová Chmelnice
20. – 22. 10. PHANTOMS OF PILSEN 10 – Plzeň, Pod Kopcem
23. 10. KATALEPSY, MASTIC SCUM ad. – Praha, Modrá Vopice
24. 10. INQUISITION, ROTTING CHRIST, MYSTIFIER, SCHAMMASCH – Praha, Storm Club
27. 10. SOMNUS AETERNUS, SELF-HATRED, SÓL – Plzeň, Papírna
28. 10. DARK FUNERAL, KRISIUN, DESERTED FEAR – Praha, Nová Chmelnice

 

Říjnové tipy: Peťan

DARKNESS (Německo) - "The Gasoline Solution"
Thrash metal, High Roller Records
Návrat jedné legendy. Němečtí DARKNESS obměnili a ustálili sestavu, odehráli mnoho vydařených koncertů a v říjnu přicházejí i s novým album, které nese název "The Gasoline Solution". Deska vyjde na LP i CD u High Roller Records a obsahovat bude celkem devět nabroušených skladeb. Soudě podle koncertů, bude se jednat o právoplatný návrat k albu "Death Squad". Tohle si rozhodně nenechte ujít!

HOBBS ANGEL OF DEATH (Austrálie) - "Heaven Bled"
Death/thrash metal, Hells Headbangers Records
14. října vyjde po dlouhých 21 letech nová deska australským pekelníkům HOBBS ANGEL OF DEATH. Celkem dvanáct old school kompozic, které nemají v úmyslu vybočovat ze zajetých kolejí. Syrový death/thrash metal, který nikterak nekličkuje. Album  "Heaven Bled" vyjde u labelu Hells Headbangers Records a Peter Hobbs nechává do poslední chvíle fans v napětí.

IRON CURTAIN (Španělsko) - "Guilty as Charged"
Heavy/speed metal, Pure Steel Records
Třetí řadovka španělských heavy metalistů IRON CURTAIN vyjde v polovině října u Pure Steel Records. Těšit se můžeme na devět poctivých songů, které se nesou na vlně klasického osmdesátkového heavy metalu, který tu a tam zabrousí i do speedmetalových vod. Klasické postupy, nic nového pod sluncem, ale poctivá práce hraná srdcem. Pro milovníky nové heavy vlny povinnost!

TESTAMENT (USA) - "Brotherhood of the Snake"
Thrash metal, Nuclear Blast
Má cenu u TESTAMENT něco popisovat? Tento thrashmetalový gigant přichází s dalším novým albem a je pouze na každém posluchači, jak se s ním popasuje. Někde jsem o kalifornské legendě četl pojem, že hraje inteligentní thrash metal. Něco na tom bude. TESTAMENT byli vždy jiní, vynikali technikou, melodičností. Uvidíme, jak na tom bude novinka "Brotherhood of the Snake".

SPEEDWHORE (Německo) - "On the Verge of Dysfunction"
Black/speed/thrash, Witches Brew
Německá speed/thrash kapela SPEEDWHORE vydá 28. října sedmiskladbové EP "On the Verge of Dysfunction". Půjde o druhou nahrávku v desetileté historii kapely. Podle singlu můžeme očekávat syrový metal s obhroublým vokálem. EP bude zcela jistě k dostání při prvním koncertu kapely v Česku - 29. října v Písku na Thrash Nightmare!

Tip na koncert:
11. 10. DESTRUCTION, FLOTSAM AND JETSAM, ENFORCER, NERVOSA – Praha, Storm Club
12. 10. RADUX, EXCUSE, LAID TO WASTE, MURDER INC. - Praha, Modrá Vopice
25. 10. SUICIDAL ANGELS, EVIL INVADERS, SKULL FIST, MORTILLERY - Praha, Modrá Vopice
27. 10. MINOTAUR, VIOLENTOR - Norimberk


Zveřejněno: 01. 10. 2016
Přečteno:
3415 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář