Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Souhrn zajímavých alb, které vychází v srpnu 2016 + tipy na koncerty.

V srpnu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé srpnové koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

 

Srpnové tipy: Coornelus

SUBROSA (USA) – "For This We Fought the Battle of Ages"
Doom/sludge, Profound Lore Records
Kapela, v které hrají prim ženy, se na sklonku měsíce představí s deskou, pro níž platí, že je v určitých kruzích až extrémně očekávanou záležitostí. Jejich dvě předchozí alba dokázala udělat divy. Mix sludge a doomu, okořeněný dvojitou porcí houslí utvořil ze SUBROSY jasně identifikovatelnou kapelu s vlastní tváří, která navíc dokáže přijít s velmi emotivními pasážemi. Nezbývá než doufat, že studnice nápadů nevyschla a ve stejné tvůrčí formě jako kdysi se kapela nacházela i v průběhu natáčení nového alba. Deska vyjde opět u osvědčené stáje Profound Lore Records, která má čich na kvalitní a originální kapely.

DEMIMONDE (Česko) – Cygnus Oddyssey
Experimentální metal, MetalGate Records
I v tuzemské podzemní scéně se dějí zajímavé věci. Několik let avizovaný návrat DEMIMONDE se stane díky nové desce skutečností. Nové album „Cygnus Oddyssey“ vyjde po těžko uvěřitelných šestnácti letech. Na debut „Mutant Star“ už si tím pádem mohou vzpomenout jen příslušníci starší generace. Pro mladší ročníky přichází v podstatě nová kapela, která určitě bude chtít navázat na vše, co ji na její jediné desce zdobilo. Experimentální ráz kapely by měl být zachován a i když v dnešní době slovo experiment nikoho nešokuje, doufejme, že se DEMIMONDE představí s materiálem, který bude stát za to.

Tip na koncert:
Samozřejmě Brutal Assault
21.8. SORTILEGIA – Modrá Vopice

 

Srpnové tipy: Opat

INQUISITION (USA) – „Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith“
Black metal, Season of Mist
Zde u mě snad nešlo čekat nic jiného. 26. srpna vyjde u francouzského labelu Season of Mist jedna z pro mě nejočekávanějších desek tohoto roku. Po třech letech se duo INQUISITION vytasí s novým materiálem, kterého bude požehnaně: 13 skladeb, přes 56 minut. Dvojice Dagon/Incubus mě dostala před pěti lety fantastickým albem „Ominous Doctrines of the Perpetual Mystical Macrocosm“, od té doby patří mezi mé největší srdcovky. Oceňuji u kapely zejména svojský přístup k black metalu, díky němuž si INQUISITION s ničím nespletete, ať už vzhledem k naprosto specifickému riffování, nebo žabímu vokálu (obojí v režii Dagona). Kapela už vypustila do světa celkem tři ukázky: „Wings of Anu“, „Vortex from the Celestial Flying Throne of Storms“ a „Power from the Center of the Cosmic Black Spiral“. Je v nich slyšet určitý progres, jak kompoziční, tak zvukový (i když taková změna jako v případě „Ominous Doctrines…“ to nebude). Album vyjde na CD i LP.

IMPERIUM DEKADENZ (Německo) – „Dis Manibvs“
Melodic black metal, Season of Mist
Další black metal, jež bude vydaný 26. srpna u Season of Mist, si přichystali němečtí IMPERIUM DEKADENZ. Shodou okolností také duo Horaz/Vespasian se s novým materiálem představí shodou okolností také po třech letech. Hudebně už to ale taková kongruence mezi INQUISITION a IMPERIUM DEKADENZ nebude. Druzí jmenovaní hrají na pomalejší, melodičtější, občas depresivnější notu za pomoci skladeb často atakujících hranici deseti minut. Sbírka zasněných kompozic vyjde digitálně, na CD, LP i MC. Poslouchat již můžete dvě ochutnávky: „Only Fragments of Light“ a „Still I Rise“.

Tip na koncert:
10. – 13. 8. BRUTAL ASSAULT – Jaroměř, pevnost Josefov
14. 8. BRUTAL ASSAULT AFTERPARTY (ANGELCORPSE, REBAELLIUN, LOST SOCIETY) – Praha, Modrá Vopice
21. 8. SORTILEGIA – Praha, Modrá Vopice
27. 8. FOLK METAL FEST – Tišnov, Městské kulturní středisko

 

Srpnové tipy: Peťan

SODOM (Německo) - "Decision Day"
Thrash metal, Steamhammer
Co tady napsat? Po naprosto zničujícím koncertě SODOM na Obscenu přicházejí veteráni thrash metalu se svojí další řadovkou, kterou pojmenovali "Decision Day". Album vyjde 26. srpna u Steamhammeru jako 2xLP a digipack. 12 skladeb, autor obalu Joe Petagno a především Tom Angelripper jako hlavní šéf. Tady není co popisovat, prostě SODOM!!!

HELLBRINGER (Austrálie) - "Awakened from the Abyss"
Thrash/black/speed metal, High Roller Records
Tak na tohle se neskutečně těším. Australští HELLBRINGER patří dlouho mezi mé oblíbence a nová deska "Awakened from the Abyss" bude povinností pro všechny fans old school thrash/speed/black metalu. Podle mého názoru patří HELLBRINGER k nejlepším mladým kapelám daného žánru. Nové album vyjde u skvělého labelu High Roller Records (vinyl + CD) 19 srpna a bude obsahovat sedm rouhavých skladeb. Pro mě jedno z nejočekávanějších alb v létě! Klasika!

SKELETONWITCH (USA) - EP "The Apothic Gloom"
Black/thrash metal, Prosthetic Records
Fanoušky amerických SKELETONWITCH tohle nové EP bude hodně zajímat. Jedná se totiž o první nahrávku s novým zpěvákem Adamem Clemansem, který se ke kapele letos připojil. Podle singlu je jasné, že se projev SKELETONWITCH trochu změnil, ale stále se bude jednat o ten naostřený a místy melodický black/thrash metal. Pětice na nové EP "The Apothic Gloom" nahrála čtyři nové skladby. Stopáž nahrávky je dvacet minut, takže tenhle novej matroš vstřebá každý. EP vychází u Prosthetic Records 19. srpna na CD i vinylu.

Tip na koncert:
19.8. - Chilli fest aneb 20 let GRIDE - Prachatice, kemp Rechle

 

Srpnové tipy: Johan

POPPY SEED GRINDER (Česko) - „Bleeding Civilization“
Death metal / grind, Amputated Vein Records
„Popíci“ za rok oslaví dvacet let od založení, ale letos přichází teprve s třetím dlouhohrajícím albem, po osmi letech od předchozí nahrávky „Humanophobia“. Na vině jsou samozřejmě neustálé personální změny, které už ani nestačím sledovat... (úsměv) Nicméně v roce 2014 se kolem zakladatele a tahouna Yardy zformovala nová sestava, která ve třech studiích nahrála devět nových skladeb a jednu starou coby bonusovku. Žánrové mantinely postavené PSG už před mnoha lety ale nová sestava ctí, takže se hraje technický brutální death metal s grindovým nádechem a sem tam nějakým tím pazvukem, nový vokalista se do toho umí pořádně opřít... 12. srpna budete moci posoudit, zda vám „Bleeding Civilization“ sedne tak jako mně - PSG mě na ploše 30 minut ani chvilku nenudí. Album vyjde u japonské firmy Amputated Vein Records.

LACRIMAS PROFUNDERE (Německo) - „Hope Is Here“
Doom rock, Oblivion
LACRIMAS PROFUNDERE prošli za více než dvacet let docela zajímavým vývojem. Pamatuji si, jak se mi v roce 1997 dostalo do rukou album „La naissance d´un rêve“, na němž pánové a dámy míchali death a doom metal dokreslený houslemi, flétnou a ženským zpěvem. Dnes jsou LACRIMAS PROFUNDERE na hony vzdálení někdejšímu rachotu a produkují stravitelný melodický doom rock, snad po vzoru KATATONIE. Album se ale poslouchá příjemně, jako odlehčení od všech těch nářezů a řevů funguje a kdo dává přednost vzdušné melancholické muzice, měl by být 12. srpna spokojený. Album vydává Olivion, sublabel SPV.

Tip na koncert:
27. 8. METAL MADNESS – Sušice


Zveřejněno: 01. 08. 2016
Přečteno:
3472 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 08. 2016 16:27 napsal/a KubaAjz
Český Krumlov THRASH
Pátek 26.08. Undergrond Muzeum CROSSBONE (thrash metal Rumunsko) ACID FORCE (thrash metal Slovensko)
01. 08. 2016 12:15 napsal/a Niviat
...
Já se rozhodně těším na nové Imperium Dekadenz a Lacrimas Profundere. :)