Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

NEMESIS - bez názvu MC demo 2000 - selfrelease

To byly časy. 80. - 90. léta. Žně pro speed metal. Mnoho z nás má jistě idoly, kterých začínaly právě v kapelách, jako Blind Guardian, či Running Wild a podobné kapely velkého formátu. V těchto hudebních skupinách se zhlídly nejspíše i brněnští NEMESIS. Slyšel jsem o nich poprvé, nicméně jejich muzika jako by mě vrátila do zlatého věku speed&heavy. Zavzpomínal jsem, skoro slzu uronil, ale povinnost mě nakonec donutila k objektivnímu posouzení nahrávky.

Na první pohled mě docela zarazilo, že demo nemá žádný název. Další zajímavost je, že obsahuje pouze 3 nahrávky se zajímavou stopáží (Ciaconna 0.43, Torch Of Life 9.00, Mercenary 9.14). Vskutku zajímavé. Muzika mi nekompromisně připomíná právě výše uvedené kapely. Songy šlapou téměř stále v upalovacích rytmech a do těchto upalováků bzučí speedové a heavy riffy jak vystřižené z učebnice. Musím přiznat, že mě překvapila čistota zahrání každého partu. To opravdu oceňuji. Kluci budou nejspíše dosti vyzrálými muzikanti.

Pak samozřejmě musím zmínit pro tento styl dosti důležitý zpěv. Ano je tu. Ječák - velmi vysoký čistý mužský vokál s dosti složitými melodiemi. Občas mi však přijde, že melodie jsou nad schopnosti zpěváka. Občas můžeme v písních kapelky NEMESIS zaslechnout i klávesy.

Obal je sice celobarevný, bohužel však s nízkým rozlišením grafiky. Nechybí však aspoň kontakt, název songů a foto kapely.

Závěrem můžu říct jen jediné. Kluci vědí jaký styl chtějí hrát. Mám jen obavy, jestli je tento styl ještě aktuální. Ale nejdůležitější je, že se klukům líbí a jsou nadšení. Dobré muzikantské výkony a velmi kvalitní zvuk (Live & Loud studio) ve mě opravdu vzbudil a dojem, že se vracím zpět o pár let. Věřím, že to bylo jedním z cílů vydání nahrávky.


Zveřejněno: 18. 03. 2001
Přečteno:
3624 x
Autor: Bendis | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář