Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

Grindová mašina ze Slovenska se představuje.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Nazdár Fobiazine, v prvom rade vďaka za priestor predstaviť sa vaším čitateľom. Kapela vznikla v roku 2009, založili ju bratia Vlado (gitara) a Marek (bicie). Neskôr zavolali basáka Očiho, ktorého v roku 2012 vystriedal Jozef, v tejto zostave hrá kapela do teraz. Názov vzišiel z toho, že slovo GRINDING by malo predstavovať to čo hráme, BROTHERS preto lebo to zakladali bratia, a JESUS je tam ani už nevieme prečo, možno kvôli obrazu ktorý nám visí v škúšobni (skušame v dome starých rodičov). Impulzom pre vznik kapely bol asi ten že máme radi grindcore a metal, a v našom okolí takú muziku nikto nehral plus sme chceli mať nejakí koníček kedže futbal nás veľmi nebaví. 

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Takže: Vlado Džupin (gitara/vokál), vek 33, hral popri GJB aj v kapele Killerface na bicie. Ešte predtým pôsobil tiež ako bubeíik v kapele Amnesist.  Marek Džupin (bicie), vek 26, má čosi odohraté v kapelách Saprophyte z Prešova a Brute z Vranova, na bubny hrá zhruba 15 rokov; Jozef Korady (basa), vek 30, tiež pôsobí v Killerface na basu hrá asi 8 rokov.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

MCD sme nahrali vo Vranovskom Tretradrot štúdiu, sme s ním  spokojný, pretože sa nám podarilo zachytiť to, čo sme chceli. CD vyšlo v 300kusovom náklade a odbyt ide celkom fajn. B.L. PRODUCTION ich predávajú po 8 eurech. Na našich koncertoch sa na cene vieme dohodnúť... 

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky/slovensky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty... Texty nám napísal náš kamoš Bubo, boli písane podľa "pracovných" názvov skladieb. To že sú po anglicky a slovensky je skôr tým, že sme skúšali, čo nám bude viac pasovať vokálne, a témy sa klasické grindcorové.
 
Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Obal aj logo nám kreslil košický umelec Martin Koniar podľa našej predstavy, oficiálny web nemáme, čiže používame len facebook, bandzone a bandcamp. Podľa nás je plus, keď ma kapela pekný obal, rozumne urobený web, všetko to hrá v prospech kapely voči fanúšikovi, ktorého si v dnešnej dobe treba strážiť :)

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Naše vzory sú prevažne gridové kapely, ktoré pochádzajú zo škandinávie, na ktorých sa nám páči hlavne ich špecificky zvuk, ale máme radi aj kapely z Ameriky a Európy, pričom každému členovi sa páči niečo iné a pri skladaní materiálu sa to snažíme nejako skĺbiť do kopy.
 
Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku sme poslali len do BIZZARE LEPROUS na základe to ho že náš kamoš Bezo sa trocha pozná s Romanom Polačkom, a ten nám odkázal, že mu máme poslať ukážku, s tou bol spokojný, chcel to vydať a my sme nemali nijaky dôvod okolo toho špekulovať, keďže je to naša prvá nahrávka a ujal sa toho vydavateľ, ktorý má silné postavenie v UG scéne.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Presné číslo ti nepovieme ale za tých sedem rokou sa už nazbieralo zopár desiatok, hlavne tu na lokálnej scéne kde sme si zahrali aj zo zahraničnými kapelami ako GORE AND CARNAGE, HEAVING EARTH, FREDAG DEN 13:e, EPITOME, ABORTION alebo STONED JESUS a za najpodarenejší koncert považujeme tie, z ktorých si najmenej pamätáme :D , ale nemáme to nejak štatisticky podložené, jednoducho najlepšie koncerty su tie, kde sa ludia dobre bavia a keď sa bavia ľudia, tak sa bavíme aj my.
 
Máte ambice ukázat se v zahraničí?

To určite máme! V Poľsku sme si už raz zahrali, teraz 21. októbra nás môžete vidieť v Prahe, kde si zahráme z Legion , takže ste všetci vítaní . A čo sa týka toho väčšieho zahraničia, tak tam sa raz chceme tiež dostať (nejake európske turné by bolo fajn), ale na tom musíme ešte zapracovať hlavne u nás doma.

Plány do budoucna...

Čo najviac koncertovať (v rámci možnosti, keďže Vlado už ma malého syna),  aby sa o nás vedelo a  propagovať naše MCD.

RECENZE

https://www.facebook.com/GrindingJesusBrothers/
http://bandzone.cz/grindingjesusbrothers

 


Zveřejněno: 24. 06. 2016
Přečteno:
3854 x
Autor: Fredy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář