Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Představuje se bulharská skupina SAUERKRAUT, jejíž předák Trifon vládne českým jazykem!

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

SAUERKRAUT byl založen v roce 2001 nahráním prvního dema ve zkušebně. Nápad na založení vlastní kapely přišel ještě předtím, asi stejně, jako u každého puberťáka. Ale až v tom roce 2001 mi dva kámoši věnovali chvilku a jen tak ze srandy zahráli pár akordů do mého řevu. Jméno jsem vybral čirou náhodou – otevřel jsem slovník a bylo to tam. (úsměv) Důležité bylo, aby to znělo hrozně a ke všemu sauerkraut (kysané zelí) je bulharská specialita.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?
   
Momentálně máme stabilní sestavu: já (Trifon) – řev, Ivan – kytara a Joss (Džos) – bicí. Všem je něco přes třicet let. Já se věnuju pouze SAUERKRAUT. Ivan je se mnou nejdéle, od roku 2004, kromě SAUERKRAUT hraje i v oi-punk bandu  KUBRATOV SNOP a ještě k tomu má nějaké svoje noise core projekty. Bubeník Joss vždy fandil death/gore/grind stylu a tak ještě koncem devadesátých let hrával ve školním bandu TOXAEMIE (rip), před časem mlátil v deathmetalové kapele CLOT (stojí za poslech). Teď už je to skoro rok, co se odstěhoval do Norska, ale čekáme na jeho návrat, abychom zase pořádně rozjeli koncerty a vyrazili do studia.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?


Hrozně se svou nahrávkou pyšníme. Prostě, za prvé, je to vinyl, a my jsme první Bulhaři v tomto stylu na takovém formátu. Pak je to naše první setkání s profesionálním studiem (Playground, Varna). Pořídil jsem tři sta kusů sedmipalce v Německu, za podpory několika vydavatelů z Francie, Belgie, Anglie a Řecka. I když jsem měl největší podíl, mám už vše vyprodané, tak uvažuju o nové edici. Cena u zmíněných labelů se pohybuje od 3,5 do 6 euro.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Vymyslet názvy a texty je sice moje záležitost, ale moc toho textu není... spíš chci názvem daného songu vyjádřit nějaké pocity, dojem, mínění, názor. Většinou píšu anglicky, ale někdy mi přijde na mysli i čeština, např. song Sleva na rozum.
 
Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?
   
Hah, zase já. Rád dělám obaly, protože je to další možnost, jak něco říct. A když se obal nepovede, tak abych byl nasraný jenom na sebe.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Grindcorové klasiky jako ROT, AGATHOCLES, FEAR OF GOD, CORNUCOPIA, PATARENI, NAPALM DEATH, ANAL MACABRE.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?
   
Nějaká předchozí dema jsem posílal různým firmám, ale my jsme zaměřeni na menší labely, které jsou většinou i kamarádi nebo známí. S takovými lidmi se vždy dobře pracuje a já jsem s vydavateli spokojen.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?
   
Čas od času se počet odehraných koncertů zvyšuje, ale živě hrajeme víceméně v našem okolí, kde v poslední době moc klubů není. Tipoval bych celkový počet na třicet. Nejzajímavější byly show s ONANIZER, INTO SICKNESS nebo se SLAVEBREED, když byli týpci na turné. A jinak byl skvělý klub ve Varně, kde byly vždycky divoké palby.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?
   
To určitě ano, ale kde a kdy... těžko říct.

Plány do budoucna...

Rád bych se vrátil co nejdříve do studia nahrát nový materiál – chci vydat ještě několik split vinylů a mými oblíbenými kapelami. Zahrát si na koncertech a hlavně bavit se milovanou (anti)muzikou. (úsměv)

Facebook
http://sauergrind.blogspot.com/

RECENZE



Zveřejněno: 10. 07. 2015
Přečteno:
3608 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář