Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Jak jsem se již zmínil v jednom z předchozích čísel FOBIE, plzeňská metropole v sobě skrývá dostatečné vyžití jak po koncertní, tak po té alkoholické stránce.

Jelikož se alkoholně vyžíváme pořád, s radostí jsme přivítali koncert amerických MALEVOLENT CREATION, kteří vyjeli dobýt Evropu se svými kolegy, neméně známými MASTER. Polští VADER se bohužel nekonali, jelikož odjeli na turné se SIX FEET UNDER. Jako náhradníci se českým fanouškům představili rakouští SKULL CRUSHER, náhrada to vskutku adekvátní. Koncert se konal v rekonstruovaném klubu Pod Lampou, který do svých útrob pohltil údajně 160 platících diváků.

Večer otevřeli SKULL CRUSHER a svým úderným death/grindem dali jasně najevo, že si na nic nehrají. Zaujalo mě, že 3/5 kapely jsou poněkud postaršího data narození, než basák s kytaristou. Zřejmě nové posily. Zvuk byl ucházející, umocňován mlhovinou. Druhé místo zabral praotec death metalu Paul Speckmann se svými kolegy. Rozhovor s ním a s kytaristou Brianem můžete najít v sekci rozhovory. Abych se přiznal celou tvorbu MASTER neznám. Spíše jenom pár věcí co vyšly na kompilacích, ale i tak mi bylo jasné, že mě čeká death metal ve své surové podobě? nic víc, nic míň. Ani samotný Petr se s tímto faktem nijak neskrývá. Hraje si svou muziku. Fanoušci kapely divoce headbengovali a MASTER museli přidávat.

Hlavní hvězdy večera MALEVOLENT CREATION jsem bohužel až na pár kousků na konci neviděl (palba jako kráva-Márty), jelikož jsem prováděl rozhovor s Paulem. Ale i těch pár věcí nás totálně uzemnilo, publikum si také, jak jinak, vynutilo přídavek. Celkově výborný koncert, trošku bych kritizoval cenu vstupného (v předprodeji 250,- na místě 300,-), ale to už asi jinak nejde, a pak ještě fakt, že VADER nepřijeli to zklamalo asi hodně lidí.


Zveřejněno: 15. 04. 1999
Přečteno:
3432 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář