Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

SCABBARD jsou už nějaké ten pátek na scéně, na mé otázky odpovídal kytarista Aleš.

Kam by jsi zařadil vaši tvorbu?

Aleš : Já osobně někam mezi death a doom metal. Ale kolik lidí tolik názorů, takže někdo na to může mít jiný názor.

Na ?Beginning ....? je místy hodně melodiky a kláves, jsou hojně zastoupeny i na druhém CD?

Tak klávesy dostaly ještě větší prostor než na debutu a myslím si, že je to k prospěchu celého CD. Určitě budeme klávesy používat i nadále.

Zmínil jsi se o tom, že nové CD nazpíval Bruno z Krabathoru, jak došlo ke spolupráci?

Jak určitě víš, když jsme měli jít do studia měli jsme problémy se zpěvákem a tak jsme sháněli někoho schopného kdo by druhé CD nazpíval. Bruno se nám nabídl a my jsme jeho nabídku s díky přijali.

Nemyslíš si, že když je deska nazpívána někým jiným ?svazuje to trochu ruce? novému zpěvákovi?

Asi by jsi měl pravdu, kdyby přišel úplně nový zpěvák. Ale nyní u nás zpívá náš kytarista Libor, který všechny skladby dobře zná a není to pro něho problém. Je škoda, že nás nenapadlo už dřív aby Libor zpíval, nemuseli jsme tak dlouho mít koncertní pauzu. Všechny nás překvapil, jde mu to fakt dobře.

Kolik písní má nová deska a jaká je její délka. Je pro fanoušky připraveno nějaké to překvapení např. v podobě bonusu na CD?

Nová deska má 8 skladeb a délka je okolo 40 minut. Ne žádný bonus ani jiné překvapení jsme nepřipravili.

Když si přečtu většinu vašich textů a texty ostatních kapel jsou většinou o negativních věcech, smutný a depresivní. Nenapadlo vás napsat ?veselý? text?

Abych řekl pravdu tak nenapadlo. V dnešní zkurvené době, plné zloby, válek, závisti a já nevím všeho čeho, mě nic veselého nenapadá. A asi se to tak hned nezmění.

V našem minidistru se nám hromadí ziny (a není to jen náš problém, ale problém většiny dister), poslední dobou je nikdo nekupuje, čím to podle Tebe je, myslíš že o to fanoušci ztratili zájem?

S tímto problémem se nepotýkají jen ziny, ale i pořadatelé všech koncertů. Návštěvnost neustále klesá. Podle mě je to způsobené třemi věcmi: Lidi nemají prachy, jsou línější, a co se týká konkrétně zinů je jich hrozná spousta a bede chvíli trvat než se ty opravdu kvalitní prosadí. Ta samá situace je toto léto s festivaly. Je jich hodně proto jich většina musí zákonitě prodělat.

Tvůj názor na hudební časopisy u nás, SPARK, BANG  atd. (zvláště pak SPARK teď prochází výraznými změnami) jsou podle Tebe na úrovni? A co ty změny ve SPARKu jsou podle tebe k lepšímu nebo k horšímu?

K tomu jsem se vyjádřil vlastně v předešlé odpovědi. Je taky určité množství časopisů na velmi dobré úrovni a hodně jich svou tvář teprve hledá. Co se týká konkrétně SPARKu, myslím si, že změny asi nejsou ještě u konce takže ještě si netroufám hodnotit jeho celkovou stavbu. To ukáže čas.

Co říkáš na rasismus u nás? Myslíš si, že je tento problém řešen dobře? Jak hodnotíš rozhodnutí postavit zeď na sídlišti mezi lidmi?

O tohle se moc nezajímám. Všechno je to většinou zasraná politika. Myslím si, že kdyby nebo politiky, lidi by se lépe domluvili.

Jedna politická, co říkáš na situaci, která u nás po volbách nastala?

Myslím si, že volby tak jak dopadly jsou krokem zpět. Nemám důvěru v ?Zemanovce?. Podle mě se sami znemožní. Ale třeba se pletu. Jak jsem říkal všechno je to zasraná politika.

Slova na konec ...

Díky, že jsi nám dal prostor ve Tvém zinu a za to že se snažíš pomáhat kapelám. Lidi choďte na koncerty nebo za chvíli žádné nebudou. Mějte se všichni moc fajn.


Zveřejněno: 11. 11. 1998
Přečteno:
3510 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář