Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

5.5.98 zavítala do Plzně mašinérie smrtícího kovu CANNIBAL CORPSE. Předskokanem nemohl být nikdo jiný než domácím fans dobře známý KRABATHOR. Při této příležitosti jsme vyzpovídali Christophera se slovutným mistrem 4 strun Brunem.

Nová deska ORTHODOX je na světě. Jste s  výsledkem 100% spokojeni, anebo byste chtěli něco vylepšit?

Když člověk točí novu desku, tak to v té chvíli udělá nejlíp jak mohl. Nechceme nic vylepšovat, vždycky mohou být věci lepší nebo horší. My jsme s novou deskou velice spokojeni. Takže v tuto chvíli bysme nevylepšovali nic. I když máme nové myšlenky, které ale uskutečníme na nové desce, aby byla zase něčím nová. Nemyslíme si, že jsme na Orthodox udělali něco špatně, ale chceme prostě udělat nové věci, které se budou lišit od těch ostatních. Rozhodně nepudeme do měkka. Zůstaneme stále tvrdí, zůstaneme orthodox.. Tahleta deska je nová a my si musíme všechno přebrat, nechat to uležet, v sobě se trochu pohrabatat a  najít inspiraci,  aby jsme se správně rozhodli, kterým směrem půjdeme.

Desku jste opět točili ve Slovenském studiu EXPONENT. Proč?

Toto studio nám vyhovuje. V Exponentu je to takové volnější než v jiných, dražších studiích. Spolupráce lidí je tam výborná.

Titulní stránku z bookletu jste si dovezli z turné po Africe?

Ne, když jsme hledali námět pro obal, který by se hodil k titulu Orthodox, něco agresivního a by to vypadalo i dobře, tak jsme sáhli, jako v případě Lies, po jednom uměleckém magazínu, kde jsme tuto fotku našli. Já si myslím, že voják s kostí a se samopalem vypadá dosti ortodoxně a k názvu se výborně hodí. Navíc jsme na desce použili antifašistická a antikomunistická témata, takže ten obal je s tím bezprostředně spjat.

Teď k délce desky. Zdá se mi krátká....

Ano, je to krátké, ale my si nemyslíme, že je to na škodu. Když si člověk vezme desky Slayer - Reign in blood, nebo Vader...to jsou taky krátké desky, ale já tím nechci říci, že bysme se jimi inspirovali. Když hraješ rychlou muziku, radši si tu desku pustíš dvakrát než poslouchat dlouhou desku jedenkrát. (to je pravda. ORTHODOX jsem včera sjel pětkrát - pozn. COR) My jsme to natočili tak dlouhé, jak jsme chtěli.

Můžeš tedy říci něco konkrétního k písničkám?

No, konkrétního..lepší bude, když to shrneme do globálu. Tak jak jsem říkal, část textů je o věcech kolem nás, fašismus, komunismus. To jsou velice nebezpečné věci, jak ve státě, tak v celém světě. Fanatičtí lidé by toho mohli zneužít a mohli by zničit celý svět a my chceme naší hudbou a texty něco říci lidem. Nechceme používat jenom nějaké vymyšlené věci. Chceme vyprovokovat okolí, aby si na to vytvořilo svůj vlastní názor a určitým způsobem se k těmto problémům postavilo. Protože tyto problémy se týkají nás všech a nikdo jiný je za nás nevyřeší. Sám jeden člověk je malý na to aby pohnul světem, ale když ovlivníš X lidí natolik, aby se o to začli zajímat a těch X lidí ovlivní dalších X*X svých přátel, tak to poselství má šanci jít správným směrem. Druhá polovina textů se zabývá myšlením lidí a jejich pocity. Člověk má určité pocity a ty pocity může pak dát do skladeb.

V poslední věci  About Death jste použili i klávesy. Proč?

Rozhodně to není nic, čím bysme chtěli odporovat death metalu. Je to věc, která je tam na vytvoření atmosféry. Klávesy jsme používali i na minulých deskách, ale rozhodně je nebudeme používat LIVE na koncertech. Když bude třeba, tak je pro vytvoření atmosféry použijeme i na další desce.

Teď jste na turné s Cannibal Corpse, jak se vám hraje a jak vycházíte s kluky?

Velice dobře. Kluci jsou perfektní. Nálada v autobuse je výborná. Všechno probíhá v klídku a zatím nebyly žádné stresy či větší problémy.

Plány do budoucna?

Nejříve, tak ke konci roku, bysme chtěli vydat kompilační videokazetu, kde bysme chtěli shrnout všechny naše videoklipy a chtěli bysme tam zařadit i záběry z koncertů. Taková historie KRABATHORu.

Ty klipy jsou všechny z koncertů, neuvažujete o tom, že byste udělali nějaký příběh?

Nový klip už nejni z koncertu, ten už jsme točili v takové staré kotelně. Je ke skladbě LIQUID. Tak jak sám název říká je to tekutina, takže jsme použili hodně tekutiny, hodně vody.

To by asi bylo všechno, díky za rozhovor .........

S Chrisem a Brunem bychom si rádi povídali dál, ale v tomto okamžiku právě do šatny přišli CANNIBAL CORPSE po odehraném koncertě a neprostorná místnost se zaplnila lidmi z ochranky a dalšími, takže jsme se rozloučili a odešli.


Zveřejněno: 20. 05. 1998
Přečteno:
3945 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 02. 2012 13:07 napsal/a Doriel
Krabathor kytara
Jsem moc ráda, že jste velcí fanoušci Krabathoru! V brzké době plánuji vyhlásit aukci, která se bude týkat ORIGINÁL KYTARY IBANEZ ROADSTAR II SERIES, na kterou hrál spoustu koncertů Christopher. Je v originálním stavu. A proč to tady vše píšu? Jsem Christopherova dcera Dorota, kytaru jsem dostala a myslím, že pro toho největího fandu kapely Krabathor to bude super sběratelský kousek :) Tak pokud se tady někdo takový najde, pište mi na mail: doriel8@seznam.cz své nápady kdy by se mohla aukce uskutečnit. Díky Doriel