Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
INSANIA

BED SORES, ROOTS OF HATE, COLP, SORETHROAT

Tak zase po nějaký době jsme vyrazili na akci v naší blízkosti, konkrétně cca 60km od Tábora. Cesta ubíhala celkem v poho, akorát posledních 15km na Pejrem byl na silnici umydlenej sníh, takže se jelo pomalu.

Na akci jsme dorazili kolem deváté večer po krátkém hledání klubu, který nás velmi příjemně překvapil svojí rozlohou a interiérem a útulností, akorát chybělo pódium. Prostory, které dříve sloužily pravděpodobně jako menší tovární hala vypadaly opravdu skvěle. Akorát se zvučilo a časově to vypadalo tak, že se opravdu začne ve 21,30 tak jak jsem byl předem informován od Petra z R.O.H.

Skutečně přesně v 21,30 vlezli na plac rokycanští BED SORES. Celkem jsem byl na tuhle kapelku zase po ?létech? zvědavej. Naposledy na letním Žižkovi se mi celkem líbili, když se jim ještě předtím na Brutalu vystoupení moc nepovedlo. Byl jsem tedy zvědav, jak se věci mají teď. Musím uznat, že v klubu to sedne BS líp, potvrdili u mě pozici jakou měli na Žižkovi, akorát mi pořád krapet nesedí ten bubeníkův zpěv, i když teď se mi to zdálo lepší než na Brutalu. Zatím jen přihlížející přítomní (celkově bych odhadoval tak 120 lidiček) odměnili kapelu potleskem. Celkem slušný rozjezd, co bude dál...

Další vystoupili skoro místní pořádající ROOTS OF HATE. Zde musím opravdu podotknout, že tohle bylo pro mě překvapení číslo jedna. Kapelu jsem slyšel naposledy už hodně dávno, poprvé a pro dlouhou dobu naposled, protože pak se tuším chlapci potáceli s personálními problémy. Tenkrát mi přišli jako těžkopádná začínající kapelka, dneska to bylo o něčem jiném. Výměna na postu bubeníka (ex Mea Culpa) byla znát. Kluci teď valí velmi energický thrash core a myslím, že pěkně zapadnou mezi typické představitele jižních Čech jako jsou Colp, Locomotive, Pork Soda apod... Po druhým songu praskla struna a tak se chvilku čekalo, ale ne dlouho. Publikum bláznilo, pařilo, sice taky možná díky tomu, že spousta lidí byla známých od skupiny, ale stejně... dobrá atmosféra.

Po delší pauze a přestavbě bicích, vlastně celé nástrojovky jsou další na řadě COLP (vůbec pauzy mezi kapelama byly moc dlouhé). Co k tomu napsat? Zažil jsem už lepší vystoupení COLP, tím zase nechci říct že by bylo něco špatně. Naopak kapela odehrála svůj standardní set, lidí krapet ubylo asi nedokázali Colpinu ocenit, nevím. Rajčák koncert uvedl slovy: ?Ahoj, jsme začínající, mladá a  nadějná kapela z ČB? a bylo veselo. :) Hrálo se ze začátku z poslední desky ?Submissive?, a asi po třetím songu pak přišly na řadu novinky z připravovaného CD. Celkem asi 60ti minutové vystoupení uzyvíral cover od AC-blesk-DC ? TNT a jeden přídavek. Zlatý hřeb večera byl za námi, sedmnáctileté výrostky ale asi moc nepotěšil, přestalo se pařit a opět se jen přihlíželo.

Poslední kapelou večera byli pro mě absolutně neznámí SORETHROAT z Jihlavy (měl bych je znát, když jsem tam studoval? Asi ne, protože to už je dávno :)) Docela průměrné tvrdé HC už ocenilo jen pár přihlížejících, ostatní se buď vytratili domu anebo vedle u výčepu hojně chlastali. Po zhruba třech songách jsme uznali že bychom měli vyrazit na cestu k domovu. Akce se docela protáhla vlivem dlouhých pauz mezi kapelami a tak jsme domu dorazili až kolem 4 ráno.


Zveřejněno: 23. 02. 2005
Přečteno:
3408 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 04. 2005 09:04 napsal/a honza
wo co tady de???
hele, já nevim, co se tu řeší, vždyt je to snad jedno ne, kdo se jak jmenuje!!! a každej není tak starej a neví, že sorethroat byla kapela z 80. let! já to třeba zkoušel dát do vyhledávače a našlo mi to odkaz jenom na kluky z Jihlavy. takže já bych to neřešil! Já myslim, že to těm klukům celkem fajnově valí, takže tomu jménu ostudu nedělají
28. 02. 2005 14:41 napsal/a marty
:))))
"jdem na to mrdky" se nekonala, ale to s tim "zkurvene pekne" myslim jo:))))
28. 02. 2005 01:16 napsal/a Peklop Zlomocny
Colp
tak co mrdky, deme na to ? haha, jde nam to zkurvene pekne nebyl jsem tam, zaznely tyhle dve vety ???
26. 02. 2005 22:24 napsal/a marty
:)
haha,... jo tak to je fakt dobry,....jako u nekterejch nazvu to pocopim, ale kdyz je to znamejsi kapela, tak to fakt nrchapu :-)
26. 02. 2005 15:51 napsal/a Svartblod
Je to docela čerstvý,
jejich news jsem zachytil na několika webech. Čekám, co bude následovat. Všiml jsem si, že dle metal-archives.com momentálně funguje jenom jeden Suffocation (a že jich před lety bylo víc), tak snad tuto neradostnou situaci někdo vylepší :-)