Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CHILDREN OF TECHNOLOGY – Future Decay LP 2014, Ripping Storm Records

Jsem strašně rád, že tahle banda pokračuje! Už už to vypadalo, že italští punx CHILDREN OF TECHNOLOGY pověsí své špinavé řemeslo na hřebík, ale letos jsou zpět v plné síle, s novou sestavou a především i s novou deskou! Čtveřice z italského města Padoua hraje od roku 2007 a jejich odkazem budiž mix špinavého metal/crust/punku, ve kterém naleznete vlivy mnoha kapel – od AMEBIX až po rané VOIVOD. Po několika splitkách (mj. s BASTARDATOR, NUCLEAR FROST nebo TIGER JUNKIES), dvou EP a jedné výborné full-desce „It's Time to Face the Doomsday“ tady máme nový materiál s krátkým a všeříkajícím názvem „Future Decay“. Předchozí desku jsem slyšel nesčetněkrát a s novinkou na tom nejsem jinak.

CHILDREN OF TECHNOLOGY laborovali se sestavou a ta se nakonec z 50 % obměnila. Zůstal samozřejmě tahoun – frontman kapely, onášivkovaný zpěvák Paolo (DeathLörd Astwülf) a bubenice Giovanna (Goddess of Hammering Chaos). Oba si do zbraně povolali na stejnou vlnu naladěné maniaky – kytara Borys Crossburn (BARBARIAN) a basa Mad Jex (SATURNINE). Kostra zubaté s kosou na obalu mnoho živého okolo sebe nenechala a tak se pod tou hromadou kostí ukrývá pouze osm hnilobných válů, zato však extra výživných.

Krátké intro a CHILDREN OF TECHNOLOGY jdou bez mrknutí oka na věc. Titulní „Future Decay“ nasazuje vražedné tempo a nehodlá z něj v žádném případě slevit. A to ani po „odpočítávání“ zhruba v polovině skladby, kdy mám naopak dojem, že Italové ještě více přiložili pod kotel. Crust/punk s metalovým soundem jak se patří. Jednoduše jde poznat, kým se CHILDREN OF TECHNOLOGY nechávají ovlivnit. Kromě starých crusterů DISCHARGE, AMEBIX nebo ANTI-CIMEX, jsou to metalové vykopávky VENOM, HELLHAMMER, CELTIC FROST a nad tím vším MOTÖRHEAD. A old school thrash/speed také vylézá na povrch zemský. Zkrátka – tohle je mix všeho toho, co mám rád. Některé skladby jsou více punkové a do „skoku“, jiné přímočařejší. Vokál je oproti předchozí nahrávce více vytažený, což oceňuji. Jeho chorobná chraptivost však zůstala. K tomu připočítejme Giovanniny výkřiky v mnoha skladbách a doprovodné vokály, které celou desku v pozadí zpestřují. Nechybí jednoduchá, i když lehce utopená sóla. Těch sedmadvacet minut s CHILDREN OF TECHNOLOGY utíká jako voda a všech osm flákot jsou jasné hitovky, rock´n´roll jak má být. Je úplně fuk, jestli si zahrozíte na „Blackout“, zamoshujete na rychlovku „Hold Up Your Fuel“ nebo si skočíte z pódia při „Under the Ripping Storm“. Celá deska „Future Decay“ je naprosto kompaktní záležitost se zahuhlaným, ale čitelným a valivým zvukem. K tomuto ranku ideální.

„Future Decay“ mě odrovnala podobně, jako její předchůdce „It's Time to Face the Doomsday“. Poctivá porce špinaveho a syrového metal/punku, chytlavé riffy, old school image - to jsou CHILDREN OF TECHNOLOGY. Deska, která mě baví od začátku až do konce, na několik poslechů. Jednoduše pustit a na nic moc nepřemýšlet (úsměv). Doufám, že se po takhle povedeném díle znovu dočkáme koncertu, v některém tuzemském klubu. Pražská 007 nebo opět po letech Budějovice by jim slušely náramně. „Future Decay“ vyšlo v počku 400 ks u domovského labelu Ripping Storm Records. Vyšlo také na MC (300 ks u Terror From Hell) i na CD (Hells Headbangers). Poslechnout můžeš také na oficiálním profilu kapely na Bandcampu. Doporučuji všem, kteří mají rádi starou školu, špinavej metal a je v nich alespoň trochu punkáče (úsměv).

Seznam skladeb:

Strana A:
  1. Future Decay     
  2. Remembrance Day     
  3. Blackout
  4. Hold Up Your Fuel

Strana B:
  1. Eaten Dust Overload     
  2. Under the Ripping Storm     
  3. Last Sunshine Gleaming
  4. Fear the Mohawk Reaper

Čas: cca 27 min.

Sestava:
  • Goddess of Hammering Chaos - bicí
  • DeathLörd Astwülf - vokály
  • Mad Jex - baskytara
  • Borys Crossburn - kytara

https://www.facebook.com/COTofficial
http://childrenoftechnology.bandcamp.com

Zveřejněno: 27. 09. 2014
Přečteno:
3498 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář