Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

ESKHATON – Worship Death CD 2014, Chaos Records

Postupem času zjišťuji, že největším současným královstvím zlého death metalu je asi Austrálie. Nevím, jestli je to způsobeno pojídáním syrových klokaních steaků, místním podnebím nebo silnou církevní opozicí, ale tolik špíny, hluku a zloby se ve smrtícím kovu v jedné lokalitě tolik neslyší. ESKHATON jsou díky osobě basáka, který si říká Abyssnil personálně propojeni s neméně černými tamějšími kolegy IGNIVOMOUS. S nimi mají také společný určitý cit pro chorobnou atmosféru. Určitě by měli zbystřit fanoušci IMPETUOUS RITUAL, ABYSSAL, INCANTATION, IMMOLATION, DEAD CONGREGATION, PORTAL, RITUAL NECROMANCY, CHASM OF NIS, VASAELETH, TEITANBLOOD, MITOCHONDRION, GRAVE UPHEAVAL, MOLESTED a podobných zlosynů. Zde také během několika minut získáte pocit neskutečně žhnoucího nihilismu, nenávisti, špíny a strachu. Zpočátku si sice budete možná připadat jako při setkání s nějakým obrovským, hodně výkonným větrákem, který je opatřen krutě nabroušenými noži na svých lopatkách. Deska bude pro nezasvěcené určitě velmi nepropustná, mnohý posluchač se ihned postaví k novince odmítavě. Není divu, tolik negativismu najednou může určitě slabším povahám způsobit kopřivku.

Těžko se popisuje muzika z „Worship Death“. Jedná se o těžký, komplikovaně poslouchatelný materiál, který pro mě dozrál až po několika týdnech společně strávených chvil. Mnohdy jsem CD odkládal s tím, že na „tohle já dneska opravdu nemám“. Často jsem vůbec neměl chuť si desku pouštět a většinou jsem se přinutil pouze tehdy, pokud jsem neměl vůbec dobrou náladu. To mi pak začalo slyšené zlo pronikat do ušních bubínků o hodně libozvučněji. Svět byl najednou plný stínů, hřbitovní zvony zněly příjemně a moje okolí se stávalo jen nezbytnou kulisou. Byl jsem rád a dobrovolně pohlcen, radostně drcen v žentouru, který mi mačkal kosti neskutečně energickým death metalem. Nevím, zda bych dobrovolně navštívil koncert těchto bezbožníků (ano, i já mám občas z něčeho strach - smích). Měl bych obavy, že budu navěky proklet a pronásledován až nadosmrti církví svatou. Až navěky, amen!

Na „Worship Death“ nalezneme spoustu neustále se dokola opakujících motivů, které vytvářejí z jednotlivých černých nápadů chaotickou změť utrpení. Vylouhovaná nenávist je za pomoci death/black/thrash/doomových riffů nahuštěna do necelé tři čtvrtě hodiny neskutečné špíny, krve, rouhání a neklidu. K tomu si připočtěte vokál pána, který si říká Invokacide a najednou před vámi leží CD, kterého se v noci skoro bojíte dotknout. ESKHATON působí, jakoby vylezli odněkud z pouštní jeskyně, kde byli mnoho let spoutáni a krmeni pouze syrovým masem. Z nástrojů jim kapou poslední zbytky pradávného hnisu. Pokud někde vystupují naživo, v okolí se samy zapalují ohně a v kostelech praskají oltáře. Svěcená voda se vaří odporem a věřící se chytají za bolestivou hlavu. Nepomáhají žádné modlitby, zaříkávání, dokonce ani pradávné rituály na zahnání ďábla.

Není vůbec lehké do novinky ESKHATON proniknout. Chce to velkou trpělivost, spoustu snahy a určitý cit pro podobné záležitosti. Všechno je tady velmi extrémní, jde se až na samotnou dřeň death a black metalu a nemyslím si, že by se takovéto desky v budoucnosti někdy vyhřívaly na výsluní popularity. Jsem ale moc rád, že podobná muzika vzniká. Přijde mi u ní, že po poslechu bývám očištěn, stejně jako buddhističtí mniši po několika měsících meditace. Jen s tím rozdílem, že tady si po prožitém pekle vážím každého záblesku denní světla, čistého závanu vzduchu i zeleného stromu. Na desce totiž zažívám pravý opak. Negaci. Okultismus spojený s krátkými vyděšenými výkřiky do tváře samotného vládce pekel. Je to velmi podobné, jako výpovědi lidí, kterým bylo umožněno na chvíli nahlédnout do záhrobí. Death/blacková deska, na kterou ani modlitby nezabírají!

Seznam skladeb:

  1. Nekrochant
  2. Obdeathed
  3. Abhorrent Primaeval Devilry
  4. Worship Death
  5. Khromcidium
  6. Esotrans
  7. Deifire
  8. Skeleton Shrine
  9. Dark Era
  10. Antilife Antichrist
  11. Outro


Čas: 44:26

Sestava:

  • Invokacide – zpěv, kytara, basa
  • Hammerkill – bicí
  • Whirlwindead – kytara, basa
  • Abyssnil – basa


FACEBOOK
https://eskhaton666.bandcamp.com/
http://www.chaos-records.com/


Zveřejněno: 23. 08. 2014
Přečteno:
3534 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář