Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Předchůdcem slovenské skupiny CORRUPTED MELODY byla kapela MORDOR založená v roce 1991. Po dlouhých obměnách se koncem roku 95 přejmenovali na CORRUPTED MELODY.

Zanedlouho padlo rozhodnutí opustit klasický death metal a zařadit prvky blacku a doomu. Po personálních změnách se kapela rozhodla přibrat zpěvačku Silvii. V polovině dubna 97 nahráli ve studiu TOP první demo s názvem SHADOW PLAY. V prosinci kapelu opuští bubeník, dále kapela pokračuje s automatem, dnes již snad mají živého bubeníka. Začátkem léta se plánuje další návštěva studia. Dnešní sestavu tvoří:

Juro "Vago" - Bass, all death, black, melodic, orchestrial Vocals and efects computer

Dano "Vulkán" - Guitar,  background death Vocals, computer drums and efects computer

Juro "Tarzan" - Guitar

Martin "Čalado" - Keyboards and efects computer

Sylvia - Vocals

Na otázky odpovídá Juro ?Vago?

Jsou na Slovensku dobré podmínky pro smečky podobného ražení?

Vago: Těžká to otázka. Jednoznačně Deathová scéna na Slovensku je jedna z nejsilnějších. Právě v tomto stylu Slovensko dokázalo, že hudebně na tom není tak zle. Ale co se týká distra, organizování koncertů, sponzorství a jiných věcí je to tu akorát tak na pi...

Představ nám váš současný materiál (demografie, styl .....)

Vago: Náš matroš má název SHADOW PLAY (hra stínu), byl natočený v dubnu až květnu roku 1997 ve studiu TOP, no a nejsme s ním ani trochu, co se týká zvukové stránky spokojený. Je to náš první počin, a styl který jsme si my nevymysleli, ale je daný z ohlasů je BLACK-DOOM-DEATH METAL. Jak jsem už řekl, jedni fanoušci nás přirovnávají k Blackovým skupinám, jiní zas k Death Doomovým a jiní k Deathovým.

Jaký význam vidíš ve spojení death doom black metal?

Vago: Nevidím v tom žádný význam. Když nás budou označovat za blackovou skupinu, tak jsme blacková, když za deathovou, tak jsme deathová. Je to vlastně na posluchači kam si nás zaškatulkuje. Já osobně škatulkuju jenom v případě, když chci skupinu při debatě s kámošem někam zařadit, aby věděl o jakou hudbu jde.

Co bys nám mohl říci o tvojim minulém a dnešním hudebním ovlivnění?

Vago: V době kdy jsme připravovali SHADOW jsem dost poslouchal skupiny jako DEATH (moje kultovní záležitost), CARCASS, HYPOCRISY, NAPALM DEATH, DEICIDE atd. ale nedá se říct, že by jsem byl jimi ovlivněný. Dnes poslouchám už trochu jinej žánr jako např. vážnou hudbu, house, ale stále s převládajícím deathem. V poslední době mám rád hlavně tvrdý americký death jako SUFFOCATION, MONSTROSITY. Ale poslouchám i dost blackové kapelky jako CRADLE OF FILTH atd.

Kde hledáte inspiraci ke tvorbě materiálu?

Vago: Těžko říct. Většinou děláme hudbu na základě svých pocitů. Inspirace se dá chytit všude.

Co vás vedlo k použití titulního motivu ?sultána? na SHADOW PLAY?

Vago: Obrazy poskytují nekonečné množství představ. Neradi vnucujeme lidem svoje názory nebo pohledy na svět. Motiv poskytuje dostatek prostoru na ?vybláznění? fantazie pro každého. Když by si s ním někdo skutečně nevěděl rady, ať se nás zeptá osobně.

Jaká je reakce fanoušků na toto demo?

Vago: Myslím že je dobrá. Na Slovensku se setkáváme s různými ohlasy. Někteří nás zavrhli protože nehrajeme typický death, jiní zase obdivují, že jsme vytvořili svým způsobem něco nové. V Čechách jsme na tom trochu líp. V Čechách jsme se zatím setkali jen s dobrými ohlasy. Takže si myslím, že i v budoucnosti budeme především prosazovat naší hudbu na České hudební scéně. Pokud by se podařilo a někdo z Čech by se chtěl ujmout naší skupiny, tak by jsme pravděpodobně dali přednost Čechám před Slovenskem.

Jak přijaly slečnu zpěvačku, nejsou do ní členové kapely zamilovaní?

Vago: Myslím, že fanouškové přijali Sylvii velmi dobře. No a můžu Tě ubezpečit, že s naší slečnou zpěvačkou mají všichni členové CM čistě profesionální vztah.

Nedělá vám problém společné sprchování?

Vago: Zatím ne, společně se sprchujeme už několik roků (haha).

Jak se vám pracovalo ve studiu?

Vago: Ve studiu se nám pracovalo ?skvěle?, na zastaralém zařízení, které mělo hodnotu zhruba 50.000,- Sk. Už nikdy nechci zažít to co nás potkalo ve studiu TOP. O tomhle studiu a jeho majitelovi Jurkovi Toporovi (Tublatanka) raději pomlčím. Takže jedním slovem horší to už ani nemohlo být.

Říkal jsi, že bubeník už není mezi vámi, jak tomu mám rozumět?

Vago: No prostě si sbalil kufry a odešel. Byla to víceméně oboustranná dohoda. No a myslím, že je to takhle lepší, protože už jsme si  ani moc dobře nerozuměli.

Co ostatní kapely na Slovensku, máte nějaké spřátelené bandy?

Vago: S některými kapelami spolupracujeme jako např. DEHYDRATED, IMPERIAL FOETICIDE, UNCONCERN a REANIMATOR. S většinou kapel se ještě neznáme, ale chtěli by jsme nějakým způsobem spolupracovat.

Tak to uzavři, máš slovo ...

Vago: Chtěl bych pozdravit všechny lidi co něco dělají pro UNDERGROUND, všechny ty co poslouchají dobrou muziku, no a hlavně ty co poslouchají CORRUPTED MELODY (haha).

Kontakt: Juraj Žember, Ďumbierska 3/3, 949 01 NITRA, SLOVENSKO


Zveřejněno: 15. 02. 1998
Přečteno:
3465 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář