Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

EMBALMED – Brutal Delivery of Vengeance CD 2014, Dark Blasphemies Records

„Nad ní stál otec se sekyrou v ruce a divně se kýval…chroptěla…dokonce se zdálo, že se usmívá“. Všichni asi moc dobře víte, že se jedná o úryvek ze seriálu o jednom vypečeném majorovi a jeho třiceti případech. Odmysleme si politické pozadí a podívejme se na tento díl trošku jinak. Jako mladý puberťák jsem se mnohokrát po zhlédnutí Studny kýval ve škole s kamarády s imaginární sekyrkou. Byli jsme mladí a ještě hloupí. Každopádně se mi tato scéna vryla do paměti natolik, že si na ní mnohokrát vzpomenu. Naposledy to bylo při poslechu prvotiny amerických brutálních death metalistů EMBALMED. Ti také předkládají především houpavé, drtivé rytmy převážně v „klasickém“ středním tempu a ještě jsou morbidní jako již zmíněný podivný otec. Devadesátá léta, v podobě BAPHOMET, INTERNAL BLEEDING, SUFFOCATION, PYREXIA, MORTAL DECAY, MORBID ANGEL, BOLT THROWER, CANNIBAL CORPSE a jim podobných vylézají v podání téhle smečky na povrch jako červi přežraní mrtvolami.

Pánové vzali své nástroje, stejně jako starý Brůna sekyrku, pevně do rukou, přidali pořádnou porci talentu a za tři čtvrtě hodiny vystřihli spoustu zajímavých, dobře zapamatovatelných melodií, které jsou podpořeny nekompromisní bicí soupravou a záhrobním vokálem. Zpočátku jsem měl sice neodbytný pocit, že téhle desce něco chybí, ale postupem času a dlouhými společně strávenými hodinami, jsem čím dál častěji pociťoval jakýsi vnitřní neklid, který ve mně tato nahrávka vyvolává. Je to jako probuzení z děsivého snu, kdy nevíte, co je pravda a co se odehrávalo ve společnosti nočních můr. Myšlenky se třídí pomalu, mnohdy nemůžete najít klid až do prvního slunečního paprsku. Každý song je postaven vždy na poměrně jednoduchém, dokola se opakujícím motivu. Kývete se do rytmu a automaticky hledáte nějaké temné zákoutí, kde byste byli se svým zážitkem sami.

Texaští EMBALMED jsou klasici v krystalické, poctivé podobě. Posluchač si sice zase musí odmyslet jejich vzory a soustředit se jen na muziku samotnou. Ale takové je to dnes vlastně skoro s každou novou nahrávkou. Já se na desku ale dívám z pohledu fanouška, kterého poslech baví, užívá si ho a oceňuje hlavně schopnost složit zajímavý, drtivě syrový motiv, který mě vždy rozmetá po pokoji. Ušní bubínky rády trpí tím náporem řezajících riffů. Mám kolikrát co dělat, abych se také nekýval. Oceňuji i parádní „old schoolový“ zvuk (produkce, engineering J.T. Longoria) i děsivý obal. Zkrátka, pro fanoušky staršího (rozuměj, ne „zbytečně“ technického) provedení brutálního death metalu bylo uděláno absolutně vše. Možná snad jen některé pasáže bych si dovedl představit kratší, ale i na to jsem si časem „zvykl“.

„Brutal Delivery of Vengeance“ je pro mě přesně tou zpočátku nenápadnou nahrávkou, která časem vyrostla do oblíbené desky. Společnou cestu jsme sice hledali trochu déle, než je u podobných smeček obvyklé, ale zase jsem byl odměněn o to větším zážitkem. Tohle není žádný death metalový produkt ze supermarketu, ale syrová undergroundová a poctivá práce. Beru CD opět do ruky, divně se usmívám, hledám příhodné místo ve svém pokoji. Rozkročen rozpouštím svůj vlas. V pokrčených kolenou mi praská a hlava se ocitá ve zvukovém transu. Dneska bude dlouhá noc a svým sousedům to rozhodně nepřeju (smích). Doporučuji podávat s kousky syrového masa. Tihle američtí řezníci pracují jen podle těch nejlepších dostupných postupů. Krvavá práce byla dokončena na výbornou a EMBALMED získávají certifikát nejvyšší kvality a výuční list cechu brutálních death metalistů. Velmi příjemný masakr! A starej Brůna by měl určitě taky radost (smích).

Seznam skladeb:

  1. Regiment of Death
  2. Insurgent Killer
  3. Stalker, Texas Mangler
  4. Brutal Delivery of Vengeance
  5. Bathtub Slayings
  6. Penetralia
  7. Bludgeoned
  8. Bloated Cadaver
  9. Tortured
  10. Crescendo of Violence
  11. Pieces Remain


Čas: 46:53

Sestava:

  • Ed Taylor – kytara, zpěv
  • Dave Tillery – basa
  • Brandon Partain – bicí
  • Ernie Jaramillo – kytara


http://www.facebook.com/embalmed.texas
http://www.reverbnation.com/embalmedtx
http://www.last.fm/music/Embalmed
http://www.darkblasphemiesrecords.com/


Zveřejněno: 07. 06. 2014
Přečteno:
3373 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář