Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

TRENCHROT – Dragged Down To Hell MCD 2013, Nihilistic Holocaust

Nejen thrash metal se vrací ke svým kořenům. Výjimkou není ani death metal a tak se na scéně objevují stále nové a nové party. Jedním z objevů jsou i američtí TRENCHROT, kteří se vyloupli z města univerzit a hokeje Philadelphie. Čtyřčlenné komando se dalo dohromady v roce 2012 a okamžitě se pustilo do práce. Zaslané promo CD je prvním počinem kapely a jde o seznámení se s TRENCHROT. A jedná se skutečně o výživné setkání, během kterého nás kluci vrátí o nějakých pětadvacet let zpátky.

„Dragged Down to Hell“ obsahuje celkem tři skladby a jen co spustím první „Gallery of the Dead“ sesype se na mě snad celá death metalová „Florida“. TRENCHROT se vytasili se silnou kartou a laťku nasadili pořádně vysoko. Old school death metal v kolejích DEATH, OBITUARY nebo raných DEICIDE zkrátka musí potěšit všechny fans death metalu. TRENCHROT za pět minut vyplení pohřebiště a zahrnou ho horami mrtvol, které hnijí stejně jako vokál Steva Janssona. Death metalová lahůdka, srozumitelný growling, ve kterém chrlí i pomaleji odříkává texty o hrůzách války, utržených končetinách, utrpení, krveprolití a hromadících se obětech. Typická death metalová tématika ukazující na hrůzy, zkázu a osudy, které má na svědomí člověk. TRENCHROT se ve druhé skladbě „Trapped Under Treads“ nebojí zpomalit a válcují s podobnou energií jako jejich slavní předchůdci. Mráz do zad nahánějící pomalé vyhrávky doprovázené chorobným vokálem. Závěr skladby zlikviduje i to málo, co ze živého zbylo. Smrt je opravdu blízko. Závěr obstará titulní skladba „Dragged Down to Hell“ a jen dokoná dílo zkázy. Nejrychlejší vál na CD utíkající v death/thrash tempu a vyšperkovaný velmi dobrým a dlouhým sólem, které v pozadí toho běsnění dokresluje celou atmosféru skladby. Nahrávka je podpořena výborným zvukem a já jsem na konci poslechu maximálně spokojen. Dostal jsem víc, než jsem požadoval!

První seznámení s Amíkama TRENCHROT dopadlo na výbornou. Přesně tuto formu death metalu vyhledávám a je mi u zadnice, jestli někdo tvrdí, že je to vykrádačka legend. TRENCHROT to chopili za správný konec a já si je dovedu představit na turné například s podobnými maniaky SKELETAL REMAINS. Všechny tři vály se navíc vměstnaly i na debutní velkou desku „Necronomic Warfare“, která vyšla letos v únoru u labelu Unspeakable Axe Records. Všichni staromilci buďte v pozoru!

Seznam skladeb:

  1. Gallery Of the Dead
  2. Trapped Under Treads
  3. Dragged Down To Hell

Čas: 12:20

Sestava:

  • Steve Geptik - baskytara
  • Justin Bean - bicí   
  • Brooks Wilson - kytara   
  • Steve Jansson - kytara, vokály

Facebook
Bandcamp

Zveřejněno: 08. 05. 2014
Přečteno:
3397 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář