Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

URINAL TRIBUNAL – Schlüpferschnüffler CD 2013, vlastní náklad

Jestli je spousta lidí přesvědčená, že je hudba zábava, tak u určitých forem grindcoru to platí dvojnásob. Tato hudební tělesa většinou vyznávají sex a srandu namísto brnění a z pódia a textů je citelný spíš vtip a nadhled, než velké pózy. Jedna taková skvadra plná zábavy a břitkého humoru se zrodila v sousedním Německu v roce 2005. „Schlüpferschnüffler“ je jejich prvním počinem, který si pánové vydali v symbolickém nákladu 666 kusů.

Obal je klasická kreslená práce, kde nemůžou chybět jak kalhotky, tak nahá žena s bičíkem, vyobrazená na žlutém pozadí. Uvnitř najdete fotku kapely, která vypadá, jako by šlo o úklidovou firmu plnou bláznů v zástěrách. Jinak řečeno, booklet nevypadá nijak zajímavě. Teda pokud jste normálně smýšlející člověk. (smích)

I přesto, že nahrávka obsahuje třiadvacet songů, její stopáž nepřesáhne třicet pět minut. Na tom by nebylo nic zase až tak zvláštního. Co je mnohem zvláštnější, je hudební obsah. Už jsem se v tomto hudebním ranku setkal se vším možným i nemožným. A právě „Schlüpferschnüffler“ obsahuje vše od obou zmíněných variant. Na jednu stranu se najde pár moc dobrých skladeb, například devátý kousek se může pochlubit skvělou gradací od rocku až po grind plný toho největšího bordelu. Ihned po něm následují ještě další dva vcelku podařené štychy. Proto bych po poslechu těch několika málo podařených skladeb automaticky předpokládal, že pánové ví, jak správně namíchat dobrý grindový song. Jenže opak se zdá být pravdou. Většina obsahu tohoto kotouče je při vší smůle horší průměr a v několika výjimkách jde o naprostou katastrofu. Například předělávka jedné popové skladby, kterou znám, ale nevím kdo ji zpívá, je výstřel naprosto špatným směrem. Se vší jistotou můžu napsat, že horší cower jsem jak živ neslyšel. Možná tuto v mých uších desku sráží i hodně zřetelná němčina, která mě ve skladbě „Bumsklumpen“ doslova dohání k nasrání. Když už jsme u textů, tak v těch se toho moc najít nedá. Teda jen pokud nejste paranoidní a nemáte pocit, že stálé opakování slov „Bubu“, „Jo“, „Hej“, může na něco poukazovat. Abych nebyl jen kritický. Najdou se i spletitější texty, jako například „Humor Tumor“ nebo „Ich habe Sex“.

Jestliže hudba URINAL TRIBUNAL se dá poslouchat, tk o zpěvu to říci nemůžu. Možná chtěli mít na svém cd co největší úlet, ale ruku na srdce, kdo by poslouchal nahrávku, ve které jsou skřeky tak falešné, až u nich hrozí, že vám opravdu odrovnají uši. Zkoušel jsem se deskou mnohokrát prokousat a dlouho jsem věřil, že uvnitř najdu ten na první poslech neslyšitelný smysl, ale marně.

Pokud pánové budou mít na koncertě dostatečně krátký set, a sáhnou po tom lepším, co nám „Schlüpferschnüffler“ přináší, nemusí to být žádný velký průser. Ale pokud dostanou půlhodinovou šanci, tak to je konec!

Seznam skladeb:

  1. Humor Tumor
  2. Fäkal General
  3. Alt Und Willig - Geil Und Billig
  4. Spritzschiss
  5. Potenz Prominenz
  6. K.Z.K.
  7. Idiotie Epdidemie
  8. The Fastest Song Ever In The World I
  9. Lippen Der Scham
  10. Popopopler
  11. Konsequent Inkontinent
  12. Straffreiheit Für…
  13. Bumsklumpen
  14. Speedglied
  15. The Fastest Song Ever In The World II
  16. Konsumsklave Zirkusaffe
  17. Penetration Sensation
  18. Zipfelschmand Am Nippelrand
  19. Vaginal Personal
  20. Schlüpferschnüffler
  21. Bierklystier (Bonus)
  22. Orgasmusspastus (Bonus)
  23. Amoklauf Beim Schlussverkauf

Čas: 33:02

Sestava:
  • Cäwer
  • Olli
  • Seimen

https://www.facebook.com/urinal.tribunal
http://beatzone.cz/component/kapela/Urinal+Tribunal



Zveřejněno: 08. 03. 2014
Přečteno:
3522 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář