Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

DEMOGORGON – Where is He…? CD 2013, G.U.C.

Rohatí všech zemí spojte se a tancujte na počest našeho pána. Odmítejte i nadále víru, kterou nám zde zanechávají po sobě různé zlovolné církve. Není lehké se vymezit obzvláště proti křesťanství. Jeho kořeny jsou až příliš hluboko zapuštěny do země a lidských duší. Ale prostředky zde samozřejmě jsou. Death metal se svým kamarádem blackem se sám nabízí. Není tedy nic „jednoduššího“, než obrátit všechny kříže, nabrousit pořádně kytary a začít do mikrofonu řvát z plných plic texty plné slov proti Kristu. Není ani od věci vzít si na pomoc nějaké dobré vzory. Zde se nabízí jasně rozpoznatelná inspirace americkou legendou DEICIDE. Ano, polští DEMOGORGON se i na svém druhém albu (první s názvem „Chris is a Lie“ vyšlo v roce 2008) notně zhlédli v death metalu, který se hraje za Atlantikem. To bych jim sice neměl zase tolik za zlé, takových kapel je dnes spousta, ale od prvních společných chvil jsem se nemohl zbavit dojmu, že jsem jednotlivé nápady někde už mnohokrát slyšel.

Pokud bych si tedy zkusil odmyslet (i když tentokrát je to opravdu hodně těžké) nepůvodnost muziky, kterou DEMOGORGON předkládají, stejně bych v ní nenašel příliš dobrého. Jednotlivé skladby nejsem schopen skoro rozeznat od sebe, a i když je celkový zvuk alba vcelku „old schoolově“ tlačící, stejně se nedovedu přehoupnout přes pomyslný břeh toho, kdy mi desky začínají být „příjemné“. Možná je to nepříliš dobrým hlasem nebo sotva slyšitelnými bicími, nevím, ale co vyloženě bije do uší, jsou „předříkávané“ texty. I kdybych se přenesl v čase do doby, kdy kapely z východní Evropy neuměly zase tolik dobře anglicky a tak volily spíše jednoduchá „sousloví“, tak stejně vyznívají skoro až legračně. Zkrátka, tentokrát výlet do minulosti příliš nevyšel. Možná někde na nějakém menším lokálním festivalu po desáté hodině, kdy už jsou všichni na vsi opilí, by se mohla nějaká pochvala objevit, ale takhle z CD to není rozhodně nic moc dobrého.

Dokonce i různá intra a vsuvky mě natolik „ruší“, že jsem tentokrát nedal téhle kapele zase tolik poslechů a vlastně ani šancí. Mně ani tak nevadí smečky, které neumí třeba tolik hrát, ale alespoň se vymykají tím „horším“ směrem. Tady ale ani smrt nebere. Nejhorší bývá sepsání recenze na alba, která jsou průměrná, nezáživná a tím pádem nudná. Z těch špatných můžu mít alespoň v soukromí legraci, ale DEMOGORGON umí vcelku hrát, předchozí album bylo dokonce dobře poslouchatelné a tak nějak nechápu, co si mám letos myslet. Deska se mnou totiž vůbec nic nedělá. Jednoduše by se dalo hodnocení téhle polské deathové smečky zhodnotit slovy jako ČIRÁ PRŮMĚRNOST. Jsou jasným příkladem toho, že vcelku dobré zvládnutí nástrojů a dostatek peněz pro vydání CD ještě neznamená, že je úspěch zaručen. Kde chybí nápady, tam prostě ani smrt nechodí.

Neustále si dokola říkám přísloví: „jedním uchem tam, druhým ven“. Nezbývá mi tak nic jiného než vyzdvihnout alespoň obal, který se mi vcelku zamlouvá a zvuk, který je také dobrý. Jinak zde není nic, co by stálo za nějaké další rozepisování. Dodám snad jen, že zpěvák a kytarista zpíval kdysi v polské death metalové kapele SUPREME LORD. Zde ale předvádí jen přes půl hodiny průměrného, rádoby do černa zbarveného death metalu. Škoda, snad příště.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Feel What I Feel
  3. Chaos In The Flesh
  4. Enemy For Both Sides
  5. Kill For A Drop Of Blood
  6. Don’t Believe Their Lies
  7. Set On Fire
  8. King
  9. AA
  10. Bleeding
  11. Where Is He…?
  12. Jest Taki Samotny Dom


Čas: 36:06

Sestava:

  • Asteck – zpěv, kytara
  • Adam – basa
  • Lukas Boratyn - bicí


http://www.facebook.com/demogorgonofficial
http://www.myspace.com/demogorgonofficial
http://www.guc-area.de/


Zveřejněno: 01. 02. 2014
Přečteno:
3328 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář