Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

V úterý 11.1.2005 budeme mít možnost v prostorách pražského klubu ABATON opět po pár drahných letech přivítat temné švédské těleso TIAMAT.

TIAMAT - soubor, soustředící se kolem charismatického frontmana Johana Edlunda, patří k legendám švédské scény. Často bývají spojováni s počátky doommetalového hnutí, ale s každým dalším albem do své hudby implantovali více různorodých vlivů. Jako jedni z prvních úspěšně skloubili doom metal s prvky gotického rocku (inspirace kapelami jako SISTERS OF MERCY, THE MISSION či FIELDS OF THE NEPHILIM) a psychedelie ve stylu PINK FLOYD. Celosvětový úspěch a uznání fanoušků i kritiky vyneslo kapele zejména v polovině 90. let vydané přelomové album ?Wildhoney?, TIAMAT začali být přirovnáváni k metalovým FLOYDŮM. Následující ?A Deeper Kind Of Slumber? přineslo mnohem hůře stravitelnou porci psychedelických vizí, poznamenaných tvrdými drogami. Naproti tomu ?Skeleton Skeletron? se neslo ve svižných přímočarých rytmech gotického rocku á la SISTERS. Poslední alba TIAMAT, ?Judas Christ? a ?Prey?, se pak snaží kloubit veškeré stylové cesty, jimiž TIAMAT prošli. Zejména dosud aktuální deska ?Prey? bývá považována za materiál, na němž se kapela po rozličných úletech, extrémech a pokusech opět našla, zhodnotila to nejlepší, co ze sebe v minulosti dokázala vydat, a desku ozdobila moderním zvukem a produkcí. Johan Edlund je stále stejně uhrančivý a koncerty TIAMAT patří k velmi sugestivním diváckým zážitkům.

PAIN je ve skutečnosti jednočlenný projekt, na studiových nahrávkách veškeré nástroje obsluhuje švédský zpěvák, multiinstrumentalista, skladatel a producent Peter Tägtgren, jinak známý coby frontman deathmetalových HYPOCRISY. Celosvětový průlom PAIN přišel s vynikajícím druhým řadovým albem ?Rebirth?, přízeň publika si udrželi i na aktuální řadovce ?Nothing Remains The Same?, obě desky byly doprovázeny úspěšnými masivními turné a vystoupeními na velkých festivalech. Fanouškům HYPOCRISY budou některé postupy (např. kytarové riffy) důvěrně známé, Tägtgrenův rukopis lze lehce poznat. PAIN však směřují mnohem více k modernímu metalovému zvuku a aranžím, kombinaci tvrdých kytar s elektronikou, např. ve stylu THE KOVENANT, SAMAEL či RAMMSTEIN. Skladby PAIN jsou velmi přímočaré, místy až taneční, s velkým hitovým potenciálem, ale přesto stále hodně hutným a tvrdým zvukem. Strhujícím zážitkem bývají koncerty PAIN, nabité energií, písně jako by byly psány přímo pro živou prezentaci. Na pódiu Petera doplňuje zkušený ansámbl hudebníků z jeho domovských HYPOCRISY a dalších známých skandinávských kapel, takže živá podoba je skutečně živá.

Vstupenky na tuto akci je možno zakoupit v předprodejní síti Ticketstream či v běžných předprodejích Shindy Productions. Více informací www.shindy.cz či na tel.775095666.

Resumé:

TIAMAT

PAIN

RAYS OF THE SUN

KDE: Praha, Abaton

KDY: 11.1.2005

Související linky:

TIAMAT http://www.churchoftiamat.com/

PAIN http://www.pain.cd/


Zveřejněno: 29. 12. 2004
Přečteno:
3383 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář