Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HUSMAN FEST

Poté, co skupina Root skončila u Redblacku a přešla pod Shindy Production, je tady pro velkopodnikatele z Adamova velká rána.

Očekávané nové album Root totiž nenazpívá Big Boss, který navíc s okamžitou platností zastavil finišující práce na vydání další řadovky projektu Equirhodont, a to přesto, že obaly už byly zadány do tisku. ?Album Equirhodont, které se mělo jmenovat Black Crystal, nevyjde. Víc k tomu momentálně nemám co dodat?, odpovídá Big Boss na všetečné dotazy. Co je příčinou těchto náhlých změn?

Odpověď na tuto jednoduchou otázku je nesmírně složitá. Na svých toulkách večerním Brnem zabloudil Big Boss do klášterního kostela (podle hesla poznej svého nepřítele čas od času kostelíky navštěvoval již v minulosti) na Starém Brně, kde zůstal zcela fascinován obrazem Černé Madony. Hlavou se mu honily myšlenky na další texty inspirované černým obrazem, takže si ani nevšiml, že na kůru se chystá ke zkoušce ženský pěvecký sbor Sestry víry. Z přemýšlení ho samozřejmě vytrhl začátek sborového zpěvu staré latinské písně, ale nedokázal z kostela odejít. Zaposlouchal se do hlasů zpívajících žen a dívek, a zjistil, že zejména dvě sólové zpěvačky disponují fantastickým hlasem. Usedl do lavice a vydržel poslouchat až do konce. Dobře si zapamatoval tváře dvou výrazných pěvkyň a oslovil je při odchodu z kostela s nabídkou zpěvu na novém albu Root. Ty samozřejmě neměly o této kapele ani potuchy, ale po krátké instruktáži účinkování v temně zaměřené kapele striktně odmítly. Big Boss ale nemohl na nebesské hlásky zapomenout a do kostela docházel na každou zkoušku sboru. Po zkouškách pak neustále slečny přesvědčoval a přemlouval ke spolupráci. Několik debat pokračovalo v nedaleké restauraci u sklenky minerálky a obě silně věřící zpěvačky začaly na Big Bosse působit. Ten si začal uvědomovat, že dosavadní způsob života a tvorby není jediným možným a postupně začal stále více a více děvčatům naslouchat.

No, nebudeme to protahovat, výsledkem je nová skupina SAINTS, kterou založil Big Boss a dvě kostelní umělkyně. Ty totiž uznaly, že také Big Bossův hlasový projev je mimořádný a svolily ke spolupráci v nové kapele, zaměřené samozřejmě prokřesťansky. Big Boss ze dne na den ukončil činnost v Root, kteří se po přestupu k nové firmě ocilti v nezáviděníhodné situaci. Big Boss ale nelenil a po sehnání instrumentalistů odzpíval s SAINTS první koncert, ze kterého je naše fotka. Nový pseudonym Jiřího Valtra se drží používaného monogramu, dnes si říká Big Brother. Koncert SAINTS dopadl nad očekávání, skupina dokonce dostala nabídku účinkovat na proslulých adventních koncertech. Vatikánský vyslanec v České republice navíc povolil používat doménu s koncovku ?vt?, kterou má celosvětově zaregistrován vatikánský stát. Již brzy by měly být spuštěny internetové stránky kapely, takže kdo chcete vědět, kde může člověk po letech v metalovém undergroundu skončit, sledujte http://www.saints.vt.


Zveřejněno: 03. 12. 2004
Přečteno:
4101 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 12. 2004 08:10 napsal/a Halbi
***
fakt sqělá práce, dlouho jsem se takhle nepobavil, a navíc v práci hahaha!!! jen tak dál!!!"
16. 12. 2004 17:04 napsal/a marty
:-))) to martys
jo tak by se to dalo taky vyresit, a zavzpomina se na stary dobry casy :)))
16. 12. 2004 16:25 napsal/a MArtys
lol
tak jestli tohle nejsou kidy tak si dam tu fotku na pozadi, ale ottocim si ji naopak...
10. 12. 2004 16:22 napsal/a tomas
poriadny vypek
To su teda vtipy! Taký dobrý som už dávno nepočul. Ha ha!
10. 12. 2004 14:47 napsal/a chretien
:-)
fakt moc pekna fotka!!!asi si ji vytisknu:-)