Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

ALIA TEMPORA, CARPATIA CASTLE, TEZAURA, GREEDY INVALID, MISTY WAYS

Teplé počasí vystřídalo zimu a zahalilo svět do barev a vůně květů, pozvolna se blíží dlouho očekávaná festivalová sezóna, ale ještě před tím je tu pár koncertů v klubech, které stojí za to navštívit. Jedním z takových bylo Sindicate Tour na brněnském Faválu. Okolo šesté hodiny večerní bylo prvních pár natěšenců vpuštěno do klubu, kde netrpělivě očekávali začátek, který byl stanovený na 18:20.


Prvním želízkem v ohni byla brněnská symphonic metalová ALIA TEMPORA. Tato nadějná formace předvedla příjemnou vizuální i hudební show, která byla bohužel ochuzena o irskou flétnu. Instrumentální část je velmi nápaditá, nesklouzává k monotónnosti a baví publikum svojí barvitostí a zvraty. Celý koncept kapely příjemně koření stále se zlepšující vokál zpěvačky, která na sebe díky temperamentu a jemu odpovídající barvě vlasů strhává většinu pozornosti.


V Mostu sice nenajdeme nové ztělesnění hraběte Drákuly, ale i přesto zde sídlí část jeho pradávného odkazu v podobě gothic rockových CARPATIA CASTLE. I když kapela není podle své historie na poli hudebním žádným nováčkem, já se z jejich vystoupení těšila poprvé. Honosná zpěvaččina róba byla opravdu přenádherná a ladná pódiová choreografie spojená s vlněním šatů mě přenesla na chvíli do jiné doby. V jistých pasážích skladeb mi tvorba připomínala XIII. století, tato podobnost však záhy zmizela, nová zpěvačka má velmi příjemný hlas lahodící sluchu, který se ke stylu hudby rozhodně hodí.


Dámská jízda směle pokračuje s brněnskou gothic rockovou TEZAUROU a jejich smyslnou vokalistkou Lorienetou, proslulou výraznými kostýmy a bublifukem. Od mého prvního setkání s jejich tvorbou ušla skupina pořádný kus cesty směrem k líbivé a příjemné hudbě okořeněné pořádnou dávkou sex-apeallu. Zazněly tradiční skladby a nechyběla ani „Mechanical Ballerina“, ke které kapela nedávno natočila velice povedený klip. Spokojení byli podle reakce i posluchači pod pódiem, kterých pozvolna přibývalo...


Bezesporu největší hvězdou večera byli melancholic gothičtí GREEDY INVALID z Nového Jičína s prvním mužem na postu hlavního zpěvu. Atmosféra prosycená různými náladami za podpory příjemných melodických kláves a podmanivého tklivého hlasu, to vše jsou hlavní znaky jejich hudby. Zazněly starší skladby, hlavní pozornost jsem však věnovala kusům z nového alba „The End“, které je na světě poměrně krátce a dokazuje, že kapela si dál razí cestičku ustáleným stylem a lidi to neustále baví a dávají to najevo. Jen tentokrát stálí příznivci museli zamáčknout slzu nad coverem od HIM „Join Me“, který nezazněl ani jako přídavek.


Tečkou za temným večerem byli brněnští MISTY WAYS se svým gothic metalem, kteří jsou na scéně stálicí. Tradiční provokativní vystupování zpěvačky Katryny se snoubilo s epickou náladou zakomponovanou v každé z odehraných skladeb. Nejnovějším překvapením pro fanoušky je bezesporu skladba „Naked Darkness“, která se řadí k tvrdším z repertoáru kapely, nechyběly ani tradiční „Lucrezia“ a „Harvest Moon Darkness“, které nás dovedly ke zdárnému konci večera.


Znavení příjemným večerem ve společnosti kvalitní hudby a ženské krásy se odebíráme ku domovům a vstříc dalším zážitkům...


Fotky: Seanínel, děkujeme.

Celá galerie


Zveřejněno: 10. 05. 2013
Přečteno:
3598 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář