Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Nu-metal (new urban metal) - velmi obsáhlý styl vzniklý v U.S.A vyznačující se mícháním stylů - převážně metalu a rocku s hip-hopem či rapem.

I když nu-metal zrovna nepatří k mým favoritům, tak mě cena, sestava kapel a sobotní nuda přesvědčila o návštěvě této akce. Kolem půl šesté jsem vstupoval do prostor Abatonu a koukal co a jak. Kapely byly rozděleny na dvě skupiny a střídavě vystupovaly na dvou pódiích (tady zvaných stage 1 a 2), takže žádné zbytečné čekání na konec zvukové zkoušky. Stačilo jen přecházet z jednoho sálu do druhého.

V 18:00 nastoupili na stage 1. HAZYDECAY. Jejich emo dance core patřil mezi to nejlepší, co Music Attack ten večer nabídl a proto byla škoda, že vystupovali jako první, kdy lidí bylo málo a pařit se ještě nikomu nechtělo. Přesto Hazy nic neodstáli a brali vystoupení jako dobrou příležitost k propagaci sebe i nové desky Jewelz of Concrete neznámému publiku. Zdálo se mi, že přitvrdili a to je jenom dobře. Takový český Korn. Pro lepší představu mrkněte na web www.hazydecay.com.

Mezitím už začali na dvojce hardcore gang PORK SODA. Ti se mi líbili moc a moc. Dva frontmani rapovali v češtině jako o život a kytary vrážely klíny do hlav. HC jako řemen, co víc si přát:-). Jak se s postupem času ukázalo Music Attack zahajovaly nejlepší kapely. Divné. Doporučuju www.porksoda.wz.cz  sekci mp3. Stojí to za to.

JO ? ANN (www.jo-ann.org)  na 1čce nepředvedli nic světoborného a tak mě zaujalo jen duo basáku, což se často nevidí a  bubeník v masce, čímž připomínal zrůdičku z 5th Element. Ten večer průměr.

Zpět na stage 2 a DREADROT. Chvíli hrají melodický punk ve stylu Blink 182, potom zase nářezové HC, je to takový guláš(podrobněji viz. Johanova recenze). Nic moc, radši jdeme dál...

4thFACE jsou přece jen známější a o kus lepší, takže celý set uplynul jako voda. Nu ?metal v krystalické podobě, se všemi výhodami i nedostatky.  K 4F jen to, že tvrdší pasáže jim sluší mnohem více? www.fourthface.com.

V dobrém resp. lepším tempu pokračovali na dvojce MAGMA HOTEL, kteří roztančili dost lidí a i mě to bavilo. Hopsavé kytary, samplíky, nápady, tvrdost i melodie. Vystoupení dobře gradovalo a kluci měli zasloužený (možná za celý večer největší) úspěch u publika. Would you like to know more?... www.magmahotel.beltaine.cz

Na maskované WORKSHOP (www.volny.cz/workshop2002) jsem se těšil. I když se mi zdálo, že oproti vystoupení v Rockcafé mírně vyměkli, tak kombinace drsných riffů s hip-hopovými vsuvkami zafungovala i v Abatonu a workšopáci nezklamali.

To MINDWAY to u mě projeli na celé čáře. Takovou nudu jsem nezažil už dlouho. V takové konkurenci se nechytali. Lidi ale měli jiný názor a pařili jak diví. Možná už jsem toho měl po téměř šesti hodinách dost. Zkusím to příště. Web mají pěkný? www.mindway.cz

Tvorba COCCOTE MINUTE mě moc nebere a tak jsem vystoupení sledoval na projekci u pivka. Své příznivce jistě potěšila.

PROJEKT PARABELUM (www.projekt-parabelum.cz) jsem už neviděl, ale určitě odvedli dobrý standard.


Zveřejněno: 13. 09. 2004
Přečteno:
3349 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář