Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Známou německou ?novoromanticky rock-popovou? skupinu ALPHAVILLE, (Marian Gold, Bernhard Lloyd, Rickey Echollete a Frank Mertens), lze jen těžko přesně zařadit. Jejich hudba je něčím zvláštní.

Avšak pro ty, kteří jí porozuměli a jejich hudba jim mnohé evokuje, pro ty se stali Alphaville vášní na celý život. Kdo by neznal či nepamatoval zasněné, romantické ploužáky při jejich ?Forever Young? nebo nestárnoucí hity ?Big In Japan?, ?Sounds Like A Melody? či ? The Jet Set?, které dodnes zní z rádií na celém světě.

Alphaville slaví 20. narozeniny na světovém turné a oslaví je i u nás, v ČR, se svými fanoušky. Jubilejní koncert k 20. výročí kapely Vám přináší agentura Pragokoncert a Městské kulturní středisko Havířov.

Skupina vystoupí 28.9.2004 od 20:00 hodin v Praze, klub Roxy a 29.9.2004 na zimním stadionu v Havířově, kde koncert začíná v 19:00 hodin.

Kapela vznikla okolo vánoc v roce 1981. Ještě v roce 1983 koncertovali pod názvem ?Forever Young?. Až v roce 1984 to byli Alphaville a navíc s prvním CD na trhu ?Forever Young?. Kapela koncertuje pro charity a skládá i filmovou hudbu. V roce 1986 vychází další album ?Afternoons in Utopia? následované albem třetím ?The Breathtaking Blue? a albem ?First Harvest?, které je považováno odborníky za nejlepší. Práce ve studiu a skládání hudby pro Hollywood zabralo kapele všechen čas. V roce 1993 zjistili, že již 10 let vlastně nekoncertovali, a tak vyráží na koncert do Bejrútu. Následovala další práce ve studiu, další alba a  koncerty v Německu, po východní Evropě, v Peru. V roce 1998 vychází jejich 8 cédéčková antologie, mapující celou historii kapely ?Dreamspaces?. Tento výjimečný hudební počin byl během prvních tří měsíců na trhu beznadějně vyprodán a kapela vyráží na turné s novou show, plnou dech beroucích světel a efektů. Jejich show se stávají proslulými a kapela koncertuje s velkým úspěchem po celém světě. Alphaville si podmanili i USA, kde vyprodali řadu koncertů. Se svým live albem ?Stark Naked And Absolutely Live? dosáhli v německé alternativní hitparádě na první příčku, kde se napevno usadili na celé 3 týdny!

Na přelomu roku 2001/2002 vydávají album ?Forever Pop?. Podobnost s jejich Forever Young není náhodná. Forever Pop je soubor jejich nejznámějších hitů v nových tanečních remixech. V roce 2003 vychází 4 cédéčkový box ?Crazyshow?, jako pokračování antologie ?Dreamspaces?. Kapela však již pilně pracuje i na zbrusu nových skladbách a na dalším CD.

Jejich budoucnost je velmi slibná a i po dvaceti letech svého aktivního života ve světě hudby a světlech neonů mají plno energie, nápadů a sil dávat fanouškům vše a ještě něco navíc. Jejich další živé vystoupení u nás nebude jen melancholickým a sentimentálním ohlédnutím a vzpomínkou na 80´ léta, ale i seznámením a představením alba Aplhaville ?Crazyshow?.

Legendární Alphaville společně s pořadateli, agenturou Pragokoncert a  Městským kulturním střediskem Havířov, Vás zve na velkolepou oslavu 20. narozenin kapely a představení nového CD do známého Klubu Roxy v Praze, 28. 9. 2004 od 20:00 hodin a na zimní stadion v Havířově, 29.9.2004 od 19:00 hodin. Nebudete litovat!

Vstupenky na tyto narozeninové show jsou k dostání ve všech předprodejních sítích, Ticketpro, www.ticketpro.cz, TicketArt, www.ticket-art.cz, Ticketportal, www.ticketportal.cz a Ticketstream, www.ticketstream.cz a rovněž ve všech obvyklých předprodejích a v pořádající agentuře Pragokoncert na tel: 577 432 420 či 777 701 591 a v pořádajícím Městském kulturním středisku Havířov na tel: 59 680 80 22, 59 680 80 13

Více informací najdete na www.pragokoncert.com


Zveřejněno: 13. 09. 2004
Přečteno:
3486 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář