Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Léto je fuč a s ním i festivaly. Náš zine nabídl představení snad všech, které se u nás letos konaly, předfestové rozhovory s pořadateli a samozřejmě i reportáže (2x dokonce on line z místa konání).

Tento maratón článků zakončíme anketou mezi pořadateli o tom, jak to kde dopadlo, co se povedlo, co nepovedlo, kdo bude za rok pokračovat a kdo třeba ne.

1. Můžeš prozradit, kolik fanoušků navštívilo tvůj festival? Stačil jejich počet k pokrytí nákladů?

Letošní ročník AFOD festivalu navštívilo cca 450 platících + zhruba 160 lidí od kapel a dister. Celkově se tedy v areálu pohybovalo něco málo přes 600 lidí. To je zhruba o 140 lidí víc než v loňském roce a toto číslo nás pochopitelně těší. Tento počet stačil na pokrytí všech nákladů spojených s AFOD 2004.

2. Byl s chováním návštěvníků nějaký závažnější problém?

Neřekl bych, že během festivalu byl problém s návštěvníky, i když jeden incident se našel. Jeden podnapilý fanoušek nasedl do auta, které patřilo obsluze výčepu a stánek srovnal se zemí. Vzhledem k tomu, že vznikla materiální škoda, jsme museli přivolat policii ČR a ta nařídila fest pozastavit. Naštěstí nedošlo k žádné hlášené zdravotní újmě a tak jsme mohli se svolením policie festival dokončit. Jinak musím říct, že se fanoušci chovali na letošním AFOD festu velmi dobře a za to jim za všechny pořadatele děkuji.

3. Přijely všechny kapely, v případě, že ne, proč?

Letos nedorazily pouze dvě skupiny a to Inner Fear a Laniena Mentis. Obě kapely se předem omluvily a jako důvod uvedly zdravotní problémy uvnitř formací.

4. Která kapela byla finančně nejnáročnější, a jestli to je možné prozradit, na kolik přišla?

Nejdražší byli FOB ? haha. Ne teď vážně. Finančně nejnáročnější byli podle předpokladů rakouští Belphegor. Náklady na tuto kapelu se pohybovaly okolo 700 ?.

5. Které kapely tě na festu nejvíce potěšily a které naopak zklamaly?

Potěšily mě všechny kapely tím, že přijely a že se jim u nás líbilo. Z pohledu pořadatele by bylo hodně neobjektivní říkat, kdo byl dobrej a kdo ne. Za prvé jsem neměl čas si většinu kapel pořádně poslechnout a za druhé na hodnocení jsou tady jiní a určitě objektivnější pozorovatelé.

6. Byly nějaké změny v sestavě kapel na posledních chvíli?

Vše běželo podle plánu až na menší odchylky v produkci jednotlivých kapel. Tomu se budeme snažit příště předejít změnou časového systému.

Jediným mínusem pro kapely bylo již zmíněné pozastavení festivalu, díky čemuž jsme byli nuceni zkrátit čas dvěma posledním kapelám sobotního večera.

7. Byl jsi spokojen se službami, které jsi si na fest objednal, tj. Zvuk, světla a další aparatura?

V rámci možností jsme spokojeni byli, nicméně v oblasti zvuku a světelného parku připravujeme pro příští rok nezbytné zlepšení. To samé platí pro sociální zázemí, které bylo na počet osob nevyhovující.

8. Vznikla v průběhu festu nějaká událost, která ti hnula žlučí a třeba ti leží v žaludku doteď?

Až na zmíněný incident ne. A i na ten se již dneska s odstupem času dívám spíše jako na ponaučení.

9. A naopak, objevilo se něco, co tě zahřálo u srdíčka a máš z toho dodnes příjemný pocit?

Jako asi každého pořadatele mě těší vzrůstající zájem fanoušků o AFOD festival. Z toho mám skutečně příjemný pocit a dodává mi to chuť jít dál a snažit se připravit další ročník, který bude ještě lepší, než ten letošní.

10. Jak to vypadá s příštím ročníkem, plánuje se již nyní? Jak to vypadá s areálem, termínem, kapelama atd.?

Jak jsem již odpověděl v předchozí otázce. Pátý ročník se již v tuto chvíli připravuje. Bude se konat opět poslední červnový víkend (24.6. ? 25.6.2005) v areálu zimního stadionu v Trhových Svinech. Co se kapel týče, tak máme v plánu opět zase nějaké to překvapení a pochopitelně i řadu českých skupin ať už těch, které se na letošním festivalu neobjevily, tak i těch, které již patří ke stálým inventářům AFOD festivalu. Podrobné informace najdete na www.afod.pc.cz

Závěrem tohoto rozhovoru bych chtěl poděkovat jménem všech pořadatelů za podporu a pomoc při propagaci a zároveň přeji celé redakci Fobia Zine hodně kvalitní muziky a spousty úspěchů jak v osobním životě, tak i na poli hudebním. Yvor & Mater Monstifera & AFOD Team.


Zveřejněno: 06. 09. 2004
Přečteno:
3633 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář