LLYR

DEVILISH DISTANCE – Deathtruction CD 2010/ re-realese 2012, MDD Records

V roce 2004 se sešla parta kluků v Samaře, kousek od Buzuluku (asi tisíc km), zahleděli se do širé Rusi, otevřeli láhev stoličnaji. A pak založili kapelu. Hodně předtím poslouchali Vader, Behemoth, Slayer a jiné vybrané skupiny. V roce 2005 a 2007 natočili dvě alba. V roce 2010 vydali u ruské společnosti Mazzar Records album Deathtruction. Pořád jsem ani netušil, že nějaká taková kapela existuje.

Pak jsem jel takhle v Plzni tramvají a měl vybitej mp3 přehrávač. Zaujal mě rozhovor dvou metlošů, kteří jeden druhého přesvědčoval, že prej zná skvělý rusáky, a že je to pořádnej old school. Byl jsem velice zneklidněn, protože to PŘECI NENÍ MOŽNÝ, abych já, kterej proleze a poslechne z deathovejch a thrashovejch kapel kdejaký zvěrstvo, nevím VO CO DE? Doma jsem ihned poslechl pár písní na youtube, chytlo mě to. Vyhledal jsem si jeden ruský obchod a řekl si, že si za pár euro cd objednám. Pak nastalo peklo. Cdčko sice stálo málo a to i s poštovným, ale čekal jsem skoro půl roku. Psal emaily na všechny strany a pořád nic. Tak jsem si říkal, že asi kamion s cdčky přepadla mafie a že už se nikdy nedočkám. O to jsem byl víc překvapen, když cd opravdu dorazilo.

Obal cdčka je perfektní. Album dýchá starobou. Booklet je protkán kresbami se středověkou tématikou. Každou píseň provází pod texty i kněz v různách pózách. Celkově je vše laděno do hnědé barvy. Celý obal krásně doplňuje hudbu. Takhle to mám rád. Skvělá práce.

Hudebně je deska vyloženě vaderovsky laděná. Zpěvák Stoker má i hodně podobný hlas jako Peter. Takže máte dvě možnosti. Buď desku odložíte jako ruskou kopírku polské kapely, nebo přistoupíte na hru s Devilish Distance. Já jsem přistoupil. Baví mě to. Má to grády a taky můžu machrovat, že mám cd z Ruska. Jen jsem trošku naštvanej, protože jsem pak cdčko viděl normálně prodávat v obchodě. Inu, stane se.

Devilish Distance to valí celou desku v těžkým dřevním death metalu. Bicmen je opravdu dobrej. Nápady i riffy jsou pestrý. Deska nenudí a zvukově zabíjí. Vše je poctivé a ta široká ruská duše je z toho taky cítit. Rád bych je někdy viděl naživo. Klidně třeba na turné s Vader.

Úvodní intro Marching Forward je epické jak ze starých desek. Apocalypse thrashově připomene mé oblíbené polské sypačky. Drtí to. In Hate We Trust to valí dál a kupředu. Při Legion Christless oceníte bicí. Refrén se mi vryl do paměti asi navždy. Stand vás přivede do varu. Myslím, že to může být koncertní trhák. U The Nemeless On jsem si začal podupávat nohou a říkal si, že mi vůbec nevadí, že je to v podstatě kopírka. Legacy Of Pestilence je přesně tou písní, kterou si budete broukat celý den. Scorn má moc pěknej valivej riff. To já rád. Perverted Existence je říznutá thrashem. Stejně tak poslední Panzerfaust. Prostě je to tam. Devilish Distance se k tomu umí postavit čelem. Come on!

Moc ruských kapel neznám. Ale asi opráším starou učebnici ruštiny ze základní školy a nasměřuju svůj internetový vyhledávač na východ. Devilish Distance jsou pro mě první vlaštovkou z matičky Rusi. Znáte nějaké další? Pokud jste tedy taky old schooláci, mohl by to pro vás být dobrý tip k poslechu!

Seznam skladeb:
  1. Marching Forward
  2. Apocalypse
  3. In Hate We Trust
  4. Legion Christless
  5. Stand
  6. The Nameless One
  7. Legacy Of Pestilence
  8. Scorn
  9. Perverted Existence
  10. Panzerfaust

Čas: 44:45

Sestava:
  • Stoker - zpěv, kytara
  • Goger - kytara
  • Doc - basa
  • Krut - bicí

www.myspace.com/devilishdistance

Zveřejněno: 06. 06. 2012
Přečteno:
3440 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář