Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Rozhovor s vůdčí postavou Breath of Night Records Akenatenem probíhal na letním Open Hell festu ve Volyni (16.-17.7.99)...

I když jsme v pseudošatně byli neustále rušeni různejma živlama (takže z diktafonu mi občas lezlo neartikulovaný peklo), tak se mi přesto podařilo něco z magnetofonové pásky vytáhnout... a výsledek je zde.

F: Tak, co tady děláš... tak daleko od domova?

A: No... Amerika mě štve... ta materialistická kultura McDonaldů... prostě kapitalistická kultura... a to z toho jsem fakt zhusenej. Bohužel to začíná pronikat i sem do Evropy, ale ještě to nejni v takový míře jak v US... takže se mám kde schovávat ... hehehe. Metalová scéna je tady taky o hodně větší.

F: Co nového u Breath of Night records?

A: Snažím se kontaktovat a uzavírat nějaký ty kšefty s jinejma labelema. Hlavně undergroundovejma... třeba Pussy God records. Jedná se o muziku, která s sebou nese násilí, nenávist a smrt a nevydělává prachy

F: Tvoje nejoblíbenější banda?

A: To je Avenger... ty jsou fakt dobrý... líbí se mi jejich každá písnička... fakt super.

F: Včera zahráli výborně...

A: Tak to jo... je to sqělá živá kapela... škoda, že nemůžu zařídit nějaký turné.

F: A co ostatní české black smečky?

A: Maniac Butcher, Sorath... dobří jsou taky Unclean... starej Masters Hammer... to je tak vše.

F: Co si myslíš o křesťanských death metal bandách?

A: Tak tohle pro mě nejni death metal... myslím si, že je nemožné, aby křesťanská kapela hrála metal... metal je proti křesťanství... je o nenávisti a ne o soucitu. Jsou tu takové kapely, ale jak jsem řekl ... to pro mě nejni metal..

F: Zajímalo by nás, co si myslíš o vzájemných postojích black a death metalových fanoušků. V poslední době je hodně black a death spolků, který na sebe házej hovna... a to vlastně povstali ze stejného stylu...

A: Death metal se stal komerční... to bude asi ten důvod. Spousta firem chtěla na death metalu vydělat, protože to byl trend, který postupem času upadl... a teď je to třeba black... Nikoliv však v Americe... tam lidi poslouchaj strašný věci... dance, jungle, černošskou muziku... ale tahle muzika nejni o temnotě... o pocitech nenávisti, na rozdíl od metalu... Immolation, Incantation... to jsou bandy, které nesou ducha deathmetalu dál... nejsou samozřejmě sami... takových je tu víc. Tyhle kapely uctívají smrt... kdo uctívá peníze, jezdí velký turné a je rock star... ten nemá v death metalu co dělat.

F:Ptal jsem se Paula z Master, jaký je jeho názor na comebacky slavných skupin v původním složení... co si o tom myslíš ty?

A:Hmmmmm... chtějí dostat maximum z jejich bývalé slávy... myslím, že jejich nejlepší dni jsou nenávratně pryč... už udělali to nejlepší co mohli... a nemůžou to už překonat.

F: Díky za rozhovor.

A:Taky dík... bye...


Zveřejněno: 15. 08. 1999
Přečteno:
3377 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář