Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

6. března 2012 , Praha - vinárna Karlák, Karlovo náměstí

Využil jsem možnost zúčastnit se tiskové konference, kterou uspořádala kapela ARAKAIN spolu s Lucií BílouXXX Best of Tour 2012. Přináším tedy pár postřehů...

Shrnuto bylo vše, co už kapela oznámila v minulých dnech. Lucie Bílá absolvuje s Arakainem všech 14 zastávek turné, ač se původně měla zúčastnit jen některých koncertů. Ještě předtím se všichni společně objeví na předávání cen Anděl, které proběhne 8. března od 21:00 a bude jej přímým přenosem přenášet Česká televize na programu ČT1.

Na turné se Lucie Bílá s Arakainem vrací vrací po neuvěřitelných  26 letech!!!

Nebude chybět zcela nová scéna, na které se uskuteční tříhodinový koncert této metalové legendy. Lucie Bílá dostane prostor v 9 písních, včetně zcela nové s názvem Kříž. Mělo by se jednat vždy o prostředí hodinu vystoupení. Repertoár se bude skládat z největších hitů, přičemž některé z nich už dlouhou dobu na koncertech nezazněly.

Vždy vystoupí maximálně jedna předkapela. Budou to buď Menhir, nebo Absolut Beafers. Již hodinu po avizovaném začátku by měl začít hlavní program. Žádní jiní hosté tedy na koncertech nevystoupí.

Více jak třetina zastávek je již vyprodaná a to koncerty v Polné u Jihlavy, v Chyškách, Plzni, Brně nebo Kardašově Řečici.

Lucie Bílá má obrovskou radost a je nadšena z toho, že může toto turné s kapelou odjet. Stálo to poměrně hodně námahy vzhledem k značnému zatížení této zpěvačky. V rámci turné by měly být k dispozici i speciální kožené bundy, ale pouze  omezený počet.

Zároveň se připravuje i koncert v Praze. Na ten si ale ještě počkáme - uskuteční zřejmě až v říjnu. Na tomto koncertě by se mělo natáčet i nové DVD a měl by být o poznání honosnější. Místo, kde se uskuteční, je v současné době neznámé. Další podrobnosti kapela bohužel nechtěla zatím proradit.

Jinak se vše točilo okolo Lucie Bílé. Ta mimo jiné prozradila, že se nechce rozhlížet nikde po zahraničí, protože je jí dobře u nás, v České republice.

Myslím si, že se máme skutečně na co těšit. Kapela i zpěvačka jsou ze znovuobnovené spolupráce nadšeni a těší se na všechny fanoušky. Proto neváhejte a dorazte na některou zastávku tohoto mejdanu.

http://arakain.eu/info/



Zveřejněno: 06. 03. 2012
Přečteno:
4062 x
Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 03. 2012 11:57 napsal/a Johan
Překlepy...
beru na sebe, večer jsem článek letecky projel a něco tam upravoval a pospíchal, aby to vyšlo ještě pěkně za tepla :-)
07. 03. 2012 11:54 napsal/a lukáš
Bez Aleše je Arakain, jako auta bez volantu.
To Téma- Tisková konference arakainu, písně s Luckou: Rád si poslechnu skladbu Kříž, ale nečekám od ní nic. Aeś brichta to vzal za dobrej konce, když přizval staré bývalé členy arakainu na turné Arakain memorial. Nepochopím ,že tyto lidi současný arakain opomíjí a že si nevzpomneou , že jejich histroii a i ty silné sloupy, v zámku jménam Arakain , stavěli takové persony jako Karel Jenčík, Mare Podskalský , Štěpán smetáček či Robert Vondrovic. Je to ostuda arakainu. Jen jediný host Lucka a ještě před měsícem bylo oznámeno oficiálně, že tam bude 8-12 hostů. Teď je vše jinak. Co chce zpívat Lucka za 9 písniček- Maraton jako duet s Honzou, nebo staré pecky arakainu , co zpíval aleš? No comment. První výroćí na které se netěším. Třeba překvapí setlist, Ale bez aleše je arakain poloviční. Ani v zahraničí neznám umělce, který zpívá s kapelou 20 let a potom se fanoušci nového moderního arakainu díví, že někomu aleš chybí. Fotky z konference mimochodem vypadaj , že tam není nikdo.
07. 03. 2012 08:46 napsal/a Mára
To Louluk
Podle počtu překlepů v článku to spíše vypadá, že sis pořádně přihnul :-) Asi jsi to po sobě nečetl, že?
07. 03. 2012 06:46 napsal/a Vader
ty
vogo, skoro 50ti letej diblík na Fobii:)))
06. 03. 2012 22:41 napsal/a Lukáš Loužecký
Rautík
Rautík v pohodě.. Prostě chlebíčky, limonáda, voda, kafe a víno.:-) Stejně jsem se nakonec napil jen limonády