Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

Odpovídal hlavní mozek kapely Delgrast.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Tento projekt som založil v lete roku 2009 ako bočný dark ambientný projekt popri NEVALOTHE, kde toho času bol, a stále som aktívny. Vtedy som nemal veľké plány s jeho budúcnosťou, bral som to ako jednorázový projekt kde by som vyventiloval svoje ambientné sklony, príklon k avant-gardnému blackmetalu prišiel až neskôr.

Zvolil som názov ABBEY OV THELEMA kvôli tomu, čo symbolizuje. Opátstvom Thelémy rozumiem miesto ale spoločenstvo, kde je všetko dovolené, kde každý smie robiť to, čo chce - a úcte sa tešia nie tí, ktorí slepo nasledujú, ale tí, ktorí poznajú a vykonávajú svoju Pravú vôľu. A to pre nás tento projekt určite je: je to miesto, kde si môžeme po hudobnej stránke všetko dovoliť, kde môžeme experimentovať, kde sa môžeme hráčsky a skladateľsky zdokonaľovať. Nie je naším záujmom ísť cestami, ktorými už šiel niekto pred nami, používať už obohrané postupy, hrať piesne, ktoré už boli hrané. „Rob, čo ty chceš“ je ústrednou filozofiou tohto projektu.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

ABBEY OV THELEMA je zložená z dvoch členov, mňa a Vilozofa, ktorý sa stal členom kapely počas nahrávania albumu „A Fragment ov the Great Work.“ Obaja sme už pred Abbey boli a sme aktívni v inom zoskupení, a to NEVALOTH, založený roku 2008. Jedná sa o atmosférické black metalové zoskupenie, s ktorým sme už odohrali množstvo koncertov, vydali jeden album ("La Diabolica Commedia", 2010 prostredníctvom Sonic Temple Records, rovnako ako aktuálny „Fragment“) a jedno demo  ("Karneval Babylonu", 2009). Ja som klávesákom, Vilozof obsluhuje strunové nástroje. Obaja robíme vokály, ako aj nejaké to programovanie. Náš vek nie je podstatný.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Celý „Fragment“ bol nahraný vo Vilozofovom domácom štúdiu. Vokály sme nahrávali na skúšobni NEVALOTHU, zabralo to dva dni. Bol to experiment, keďže na profesionálnej úrovni sme si sami doposiaľ nič nenahrávali. Výsledok ma samého veľmi prekvapil a som s výsledným dielom a jeho zvukom nadmieru spokojný. Album vyšiel prostredníctvom labelu Sonic Temple Records v náklade tisíc jewel-case kusov. Pôvodne sme chceli päťsto digipackov, ale po dohode s labelom sme volili túto možnosť. Fanúšikom ho predávame za 5 eur, resp. pri súčasnom kurze za 130 Kč. Album na odbyt ide, vydavateľovi sa podarilo dostať ho do rôznych častí sveta, a rovnako nám chodia objednávky od fanúšikov: je zaujímavé, že viac zo západných krajín, Británie, Nemecka a Francúzska, než ako z Česka a Slovenska.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Rozhodnutie spievať po anglicky prišlo akosi prirodzene. V NEVALOTHE som spieval aj v rodnom jazyku, ale časom som od toho upustil. V angličtine, aj preto, že je to cudzí jazyk, mám paradoxne väčšiu voľnosť.
Autorom všetkých textov som ja. Dotýkajú sa najmä filozofie, okultizmu, učenia Thelémy, autorov ako F. Nietzsche, A. Crowley, G. Bataille, M. Stirner, A.O.Spare, W. Blake či iných.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo nám robil chlapík vystupujúci pod menom Juraj C. Mae. Oslovil nás asi v lete 2010 v súvislosti s tým, že by chcel spraviť niečo pre NEVALOTH, čo bolo toho času neaktuálne, každopádne využil som jeho služby k tomu, aby stvoril pre Abbey, toho času už aktívny ako ambientný projekt, nové logo. Som s jeho prácou nadmieru spokojný.
Obal je dielom od anglického maliara W. Blakea, známe ako „Jacob’s Ladder“ (1799), resp. výňatkom z neho, už graficky upraveným. Grafiku a web má na starosti náš priateľ Svjatogor, inak aj bubeník NEVALOTHU.
Grafickú časť našej tvorby samozrejme nijako nepodceňujeme, naopak, považujeme ju za dôležitú súčasť celku.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Budem hovoriť len za seba, keď spomeniem Deathspell Omega, Arcturus, Dimmu Borgir, Blut aus Nord a Satyricon. Po vokálnej stránke považujem zas Anaal Nathrakh za veľmi inšpiratívny.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Rozposielali sme okrem Sonic Templu album ešte mnohým, asi tridsiatim, možno aj viacerým vydavateľstvám do zahraničia. Asi dva, tri mesiace sme venovali hľadaniu čo najlepšieho partnera. Napokon však ponuka domáceho vydavateľstva ostala neprekonaná: ostatné vydavateľstvá, ktoré boli ochotné album vydať, by tak spravili len v malých, rýdzo undergroundových nákladoch.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

ABBEY OV THELEMA nekoncertuje a ani to nemá v pláne.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ak máš na mysli koncerty, tak platí, čo som napísal vyššie. Každopádne je naším úmyslom sa v predaji a propagácií zameriavať sa na zahraničie a na medzinárodnú metalovú scénu. Robiť štúdiový projekt a snažiť sa ho šíriť len medzi domácimi fanúšikmi by bolo dosť obmedzujúce, neambicózne a zbytočne „patriotské.“

Plány do budoucna…

Písať čoraz lepšie piesne, nevyhýbať sa experimentom, zdokonaľovať sa po všetkých stránkach. Nenahnevaj sa, ale nič konkrétne však neprezradím.

RECENZE

http://www.abbeyovthelema.com/
http://sonictemple.szm.com/


Zveřejněno: 04. 03. 2012
Přečteno:
3703 x
Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář