Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

THEATRES DES VAMPIRES - Suicide Vampire CD 2002 - Blackend Records / Plastic Head(Uk)

Tak a konečne som sa dostala k recenzovaniu tejto vynikajúcej vampírej skupiny. Ak mám pravdu povedať, sprvoti som nečakala niečo tak kvalitné, ako mi bolo súdené počuť.

Títo "krvežíznivý" hudobníci by imidžom mohli niekomu pripomínať old Cradle Of Filth, čo v človeku snáď spôsobí pocit nejakého kopírovania a očakáva to isté aj od hudby. Toto je však veľký omyl, táto skupinka hrá naozaj veľmi pekne a má svojský štýl, práve je to taký úplne mierny, príjemný black metal, s podarenými vokálmi, hlavný škrekot môže pripomínať speváka z Misanthrope.

Tak ale to už píšem akoby recenziu, ktorú som vlastne ani nezačala, takže po poriadku. V úvodnej piesni Theatre Of Horror sa na nás zosypú úplne spriama bicie s gitarami a klávesami, v rezkom tempe. Klávesové melódie su volené v organovom štýle, tóny sa rýchlo striedajú, občas spomalia a pretkávajú ich výborne odohrané husľové melódie. Spevy sú tu black metalové, miešajúce sa s chórmi dvoch speváčok a mužskými hlasmi, neviem odhadnúť koľkými, v skupine ich je hojne. :-) (počtom členov druhý Haggard na tomto albe). Chóry však pôsobia trošku chaoticky, ale pozitívne, kapela to zrejme mala v úmysle. Všimla som si, že majú v obľube slová ako Dominus, Mater a Inferorum. No keby človek nevedel, v akom zmysle to spievajú, asi by mal pocit, že je niekde v kostole. Texty sa v podobnom znení nesú v celom albume.

Druhá skladba Lilith Mater Inferorum začína opäť chórmi, už ani trochu chaotickými, doprevádzané efektnými organovými klávesmi a bicími zrýchľujúcimi sa v pauzách spevu. Pieseň je v strednom príjemnom tempe, po úvode piesne sa všetko stíši a zaznie pekné gitarové sólo, potom čistý spev striedaný s growlingom, po refrénoch sa efektne všetko stíši a ozve sa jeden hlboký basový tón. Keď sa pieseň blíži ku koncu, zaznie klávesové sóličko, basy a gitary zahrajú posledný krát refrén pri zrýchlených bicích, čo celý song pekne oživí a potom už je len bodka za vetou.

V úvode La Danse Du Vampire nás v náruč vezmú najmä tóny bicích a bás, tempo je opäť stredné, hlavné slovo majú tento krát chóry, spev je opäť pozitívne chaotický.

Štvrtá pieseň sa volá Queen Of The Damned, ale tu som sa trošku vydesila. :-) Pripomenulo mi to klávesami strašne moc pieseň od popovej skupiny neviem odkiaľ, pred takými 5 rokmi letela ich pieseň, táto skupina sa volala Savage Garden - To the moon and back. Divochov som moc rada teda nemala a keď mám pravdu povedať, celkom ma to znechutilo. Myslím, že táto pieseň nemá na albume čo hľadať- no to je asi jediná chyba, ktorú mu vytýkam. Nejak nezapadá, no určite si našla aj svojich fandov. Bloodlust však úplne zoberie všetky pochybnosti stranou, veľmi podarené, má tie isté prvky, akurát že je rýchlejšia a nápaditejšia, no ani neviem ako ju popísať, je proste SUPER, myslím, že prevyšuje všetky doterajšie songy na albume.

Ďaľší zas pomalší kúsok Tenebra Dentro je opäť skvostom, trošku začiatkom pripomína úvody Dimmu Borgir- takým typickým "uachachachá". :-) Ale potom sa to zvrtne tým ich štýlom, riffy sú hutnejšie ako doteraz a opäť sú tam mňam nápady. Je to úplne strašný pocit, recenzovať tento album - keď sa nedajú popísať tie úplne najúžasnejšie detaily, hotové utrpenie! :-)

No vidím, sily mi dochádzajú, textu veľa, tak to aspoň zhrniem - piesne Suicide Vampire a Enthrone The Dark Angel sú v podobnom duchu, ako predchádzajúce, Il Vampiro je pomerne dlhá inštrumentálka, ale celkom podarená. No ale fakt dosť dlhá. A pieseň Der Makabere Tanz des Vampires je vlastne nemecká prerobenina songu La Danse Du Vampires. No a týmto songom nám večerníček skončí...

Playlist

1. Theatre of Horrors

2. Lilith Mater Inferorum

3. La Danse Macabre du Vampire

4. Queen of the Damned

5. Bloodlust

6. TenebraDentro

7. Suicide Vampire

8. Il Vampiro

9. Der Makabere tanz des Vampires (German Version)

10. Enthrone the Dark angel (Version 2002)

Aktuálna zostava:

Alexander - vokály

Scarlet - ženský spev

Justine - ženský spev

Fabian - klávesy

Robert - gitary

Simon - basy

Gabriel - bicie


Zveřejněno: 09. 01. 2003
Přečteno:
3495 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář