Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Žižkův vraždící palcát se s železnou (metalovou) pravidelností koná již od roku 1998 a výroční 20té pokračování bylo stanoveno na 21.8.2004.

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest - historie, dramaturgie, místo konání?

20té pokračování je první pokus uspořádat Žižkův vraždící palcát jako open air, protože doposavaď se festival konal v uzavřených prostorách v sálu hospody Na Vyhlídce. Držíme se osvědčeného pravidla stylově pestrého výběru kapel, přičemž jako headlineři se představí dvě kapely z ciziny (němečtí ACID RAIN a japonští BATHTUB SHITTER) a sekundovat jim bude tuzemský HYPNOS. Pro místo konání jsme zvolili areál Housova mlýna, který se nachází téměř v centru Tábora.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

S rostoucí aktivitou kapely F.O.B. přišla na řadu chuť a vlastně i nutnost žačít pořádat akce. Není tajemstvím, že většina kapel přijede na výměnu, ovšem to neznamená, že by akce dramaturgicky strádaly. Celkem dobrá návštěvnost je dostatečně silným motorem pro to, abychom pokračovali s pořádáním dál. Jak je napsáno v úvodu, s pořádáním této akce jsme začali už v proce 1998.

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí - takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Místo konání se nachází v údolí Tismenického potoka v areálu kultury a historie Housova mlýna. Letos se jedná o jednodenní akci, takže nepočítáme s mnoha návštěvníky, kteří by chtěli v areálu strávit noc, nicméně tato možnost tu je. Tak jak tomu bývá na podobných jednodenních akcích, vnitřní sál mlýna a hospoda pojede až do ranních hodin. Co se týká občerstvení, bude to klasika jako na jiných festivalech. Pivo Gambrinus. Sociální zařízení jsou v prostorách mlýna, takže kdo je navyklý na mísu a umyvadlo, bude spokojen :) V případě velmi nepříznivého počasí, se akce bude konat ve vnitřních prostorách Housova mlýna, který s přehledem pojme 400 návštěvníků, tudíž není důvod aby nepřízeň počasí ovlivnila návštěvnost.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Osobně jsem hodně zvědavý na japončíky BATHTUB SHITTER, jinak mě ale díky výběru zajímají skoro všechny kapely, jenže asi nebudu mít čas je sledovat. Sestava je následující: BED SORES, ANIMAL HATE, MATER MONSTIFERA, SORATH, AGONY, BARRACUDA, ADOR DORATH, F.O.B., HYPNOS, ACID RAIN, PIKODEATH, SARCOM

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

Jak jsem již zmínil, většina kapel hraje na výměnu, spolupracujeme s dost kapelama a jejich výběr je dán nejen tím, že nám oplatí akci, ale také tím, zda se nám líbí jejich muzika, nebo zda má kapela zrovna nové CD apod.

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupné asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní" a co to ?ostatní" obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Protože děláme open air první ročník a nevíme, jak dopadne, udělali jsme nízký rozpočet, aby to v případě nízké návštěvnosti nebyl takovej průser. Vstupenky budou k dostání pouze na místě v den festivalu a jejich cena je zvýhodněna podle času. Areál je otevřen od 14,00 hod. A pro ty, kteří na fest dorazí do 15,00 (kdy začíná produkce) je cena vstupenky 170,- Kč. Od 15 hodin bude vstupné stát 199,- Kč. Přesnou výši nakladů nemá smysl zveřejňovat, nekteré položky jsou stejně ještě teď v jednání, kapely tvoří cca 40% celkového rozpočtu.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

No tak především, japonské kapely u nás nehrají tak často, dál je to rozhodně příjemné prostředí areálu Housova mlýna a jeho lokace v centru Tábora. Výběr kapel je celkově postaven tak, aby nebyly stylově jednotvárné, takže na své si přijdou jak milovníci death metalu, tak stejně i blacku, doomu, grindu?

8. Tip na návštěvnost...

300 lidiček?

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Vyplatí se přijít, protože u nás platí za málo peněz hodně muziky. Doporučení pro návštěvníky ohledně parkování, auta nechte na Žižkově nebo Tržním náměstí (parkování je zde v sobotu od 11hodin zdarma), areál se nachází cca 400 metrů od parkovišť. Vjezd do areálu bude povolen pouze kapelám. Na stránkách festivalu najdete mapku, a popis cesty. Přineste si dobrou náladu!!!

Web festivalu: http://zizka.fob.cz


Zveřejněno: 06. 08. 2004
Přečteno:
3446 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 08. 2004 10:35 napsal/a cwe
uz se chystame :)))
<img src="http://fs.spytech.cz/pogokroky.jpg">
12. 08. 2004 12:07 napsal/a marty
pocasi
pocasi by snad melo bejt dobryyyy :)
11. 08. 2004 18:38 napsal/a Yvor
Cesta
Kde je Tábor? :-)) Tesime se, tak objednejte fajn pocasi.
11. 08. 2004 18:30 napsal/a Yvor
Cesta
Kde je Tábor? :-)) Tesime se, tak objednejte fajn pocasi.
11. 08. 2004 14:17 napsal/a marty
kudy
zdarr, od Veseli, nebo od Budejovic jedte porad smer centrum (mistni cerno-bile znaceni), do centra se tak v pohode dostanete, pak uz podle mapky zaparkujte primo na Zizkove namesti anebo Trznim (je kousek pod Zizkovym a bliz k mistu deni (viz mapka), ze Zizkova namesti bude take smer k festivalu vyznacen... kdyby neco jeste napis....