Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

AMON, WAR ENSEMBLE, SEZARBIL, ORGASMATRON, ANAALIA

Jednou za čas nastane chvíle, kdy se démonické bytosti vydají na povrch zemský a nepozorováni se vmísí mezi prostý lid. Za sněhové vánice se jejich stopy za chvíli ztratily, avšak jen jedno místo dnešního večera je lákalo svojí temně magickou atmosférou. Jako většina z nich, navštívila jsem i já pozemské peklo zvané Melodka. Od půl sedmé se tu totiž odehrávala skvělá nekřesťanská zábava určená všem zplozencům nečisté víry.

Již dvacátou první noc démonů odstartovali ti nejpovolanější, z historie až do současnosti temnotou prokvetlí brněnští AMON hrající death – black metal. Akce nemohla mít lepší start, ač ještě zdaleka ne před plným klubem zazněly s drsnou razancí staré skladby (Na hrobě), okořeněné notnou dávkou nové tvorby. Zpestřením vystoupení se staly dvě skladby kapely Root za vokálového doprovodu Jiřího „Big Bosse“ Valtra. Ač skoro půlka vystoupení byla doplněna zvukem elektronických bicích, neměla jsem slov a stále nemám. Od roku 2008, kdy jsem se s Amon poprvé setkala, mi stále více přirůstají k mým ušním bubínkům.

Prostor se řádně zaplnil a nebylo divu, ve vírech energie a moci přichází rozpoutat peklo WAR ENSEMBLE. Brněnský Slayer tribute band a dávka řádného thrash metalu ve skladbách jako Angel of Death, Postmortem, Seasons in the Abyss… to je druhý projekt Larvy z Amon. Jak rozproudit dav? To by mohl učit zpěvák Jiří „Máňa“ Židů, který rozpoutal kolotoč na pódium přímo světovým stylem. Krční páteř u mnohých po tomto nářezu slušně zaplakala, avšak jinak se tato skvělá show nedala ocenit. Dominantní a skvěle zvládnutý growl krásně doplňovala šílená a technicky zvládnutá kytarová sóla. Tato banda rozhodně má na to, aby dobře reprezentovala Slayer, i když i vlastní tvorba v tomto duchu by rozhodně nebyla špatným zpestřením skvěle našlápnuté budoucnosti.

Ozývá se skandování jednoho slova, které zná každý správný brněnský black metalista. Temné Brno se opět dočkalo charismatického vystoupení SEZARBIL, chór zazněl nocí a pročísl davy neutuchajícím přílivem zpěvákova charismatu. Práce s publikem tradičně v mých očích přidává plusové body k celkovému dojmu a když je ještě doplněna o přiměřenou pódiovou show a kvalitně zvládnutý hudební podklad, není co řešit. Texty pak působily jako dobře mířené údery kladivem na víru všech okolo stojících, vyznávajících onen kult jehož hlavní modlitba zní Sezarbil…

O zábavnější a pijáčtější část večera se postaral Motörhead revival band z Frýdlantu nad Ostravicí, ORGASMATRON. Po zavření očí, unášena na vlnách rytmů Ace of Spades, jsem se ocitla v dálavách širých, mezi davem roztoužených fanoušků Lemmyho… V tom víčka jsem otevřela a spatřila na pódiu někoho naprosto jiného, kdo ovšem zvládá bravurně svoje vystoupení. Přímočarý přístup posluchače strhl do správné nálady a mě navodil pocit déja vu, jelikož jsem opravdu slyšela hlas zpěváka z Motörhead. Vybrané skladby lahodily uchu a pro některé návštěvníky to také byla příjemná tečka na závěr.

Pro otrlejší posluchače večer uzavírala poměrně neznámá grindová ANAALIA z Rousínova. Kapela rozpoutala řádné peklo na pódiu a dodala spoustě návštěvníků nebývalou odvahu a drzost. K mé smůle se mě vlna oplzlosti dotkla a tudíž jsem devadesát procent vystoupení promeškala. Proto buďme „vděčni“ alkoholovému opojení za to, že se on sám se pro mě stal tečkou večera a důvodem k následnému rychlému úprku. Sněhová pokrývka proměnila se v břečku a skryla ústup démonů zpět do horoucích pekel mezi stopami domů se vracejícími návštěvníky. A ti, co by snad pekelného řádění neměli po dnešku dostatek, či nestihli jej kvůli nepřízni počasí, mohou do pekla Blanenského…

Za fotografie děkuji Martinu Matuškovi.

Zveřejněno: 29. 01. 2012
Přečteno:
3664 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář