Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Tak se nám rozhádali dva pánové, kteří se těší respektu většiny hudebních fanoušků...

Blackosh napsal na svém FB profilu (19.10.2011):

"Ať se na mně nikdo nezlobí, ale kdo mě označí na nějakém letáku a využije mě takto k propagaci, jako v případě Pařát mag. (kteří mě navíc vyfakovali s rozhovorem i přesto že tam label platí celostránkové reklamy) bude zlikvidován. Hedronovi dávám do budoucna jedinou radu : Kdo ti platí, toho si hýčkej :-)"

http://www.facebook.com/home.php#!/Blackosh

...samozřejmě už tam běží divoká diskuze :-)

Herdronova reakce (21.10.2011):

Touto zprávou bychom jen chtěli některé věci vysvětlit, abychom uvedli situaci na pravou míru a zároveň vás seznámili s některými "praktikami" uvnitř časopisu. Je to reakce na Blackieho zprávu z Facebooku, když jsme si dovolili označit náš leták také jeho profilem. Za to se případně omlouváme: leták jsme označili prvními 40 jmény, které nám vyjely, bez ohledu na to, že bychom jména vybírali. Koneckonců jsme (tedy byli jsme) na Facebooku přáteli, ne?

Tak na vysvětlenou: Blackie nás ne že požádal o rozhovor, on nám to rovnou rozkázal. Prý dle jeho slov nahrál skladbu na tribut Debustrolu zdarma, firma zaplatila reklamu, tak minimálně jedna stránka automaticky. Na to jsem mu slušně sdělil, že hned na titulní straně Pařátu byl po vydání jeho předminulého alba "Savage Garden" (šlo to i bez zaplacené reklamy), velký rozhovor byl po vydání jeho minulé desky "Krf", a že tentokrát nemáme zájem.

Abychom si rozuměli: Tím, že si firma Gothoom do minulého Pařátu zaplatila reklamu automaticky neznamená, že také budeme dělat rozhovory s jejich kapelama atd. To jsme si s nikým nedomluvili (tímto se ale nechci dotknout Petera z Gothoom, jméno této firmy používám pouze v souvislosti s Cales), na tohle kašlem, ať je to firma jaká chce. Ovšem není to myšleno tak, že bychom někým opovrhovali. Prostě děkujeme za nabídku, ale nemáme zájem a vše dobrý. Jestli to nějaký časopis dělá jinak, jeho věc. My máme svojí koncepci. Žádné rozhovory a články u nás nejsou zaplacené, fungujeme na jiných principech.

Denně dostáváme několik žádostí o vydání CD, několik žádostí o rozhovory, recenze atd. Kdybychom vyhověli všem, museli bychom vycházet nejméně každý týden... Zamítavé odpovědi se nám nepíšou lehce, ale co máme dělat? Pokud někomu pošleme zamítavou odpověď a najednou jsme u něj ti špatní, tak nám je toho člověka spíš líto. Ať je to kdo je to.

Máme před svým prahem zameteno a jsme rádi, že máme svobodu psaní a nemusíme poslouchat "rozkazy zhůry" a skákat, jak si firmy či jednotlivci budou pískat. Tímto také všechny prosíme o maximální respekt k obsahu časopisu. Je přece úplně jasné, že obsahem se nejde zavděčit úplně všem, ale snad si z něj každý vybere to své.

Sice se mi Blackieho chování vůbec nelíbí, ale beru ho s nadhledem stejně jako on, když prohlašuje, že je mu to jedno a vůbec nás nepotřebuje. Nicméně pokud do redakce promo jeho nové desky doputuje, budeme mu věnovat svůj čas (dokonce za to ani nebudeme chtít zaplatit :-) a veškeré antipatie půjdou stranou. Ostatně tak jako vždy a u všech.

http://www.paratmagazine.com


Zveřejněno: 21. 10. 2011
Přečteno:
4224 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 10. 2011 20:10 napsal/a immortal
Re: Dynamo
Zazpívám Ti jejich novou hymnu: Druholigoví, druholigoví...
26. 10. 2011 20:05 napsal/a Coornelus
.
to já taky, zítra už se na Vás těšim ale nevim co mi k tomu Dynamu budeš povídat:-)))
26. 10. 2011 20:03 napsal/a immortal
:-)
Stihnu. Tady bude pěknej chat. Jinak zdraví tě Coornele.
26. 10. 2011 20:01 napsal/a Coornelus
.
ale na stránky Dynama napsat ještě stihneš ne immortale?
26. 10. 2011 20:01 napsal/a DW
:p
myslim oba Petry:).. Jinak koukám, že to máte s Johanem podobný:) Proč si vy dědečkové prostě nerozvedete net po baráku na víc kompů abyste mohli bejt on 24/7 jako dnešní onlajn generace :)? Jo jasně, člověk pak blbne, to je fakt:)